April Posted December 17, 2015 Posted December 17, 2015 deluje kao aleja velikana, samo fale biste u ovim staklenim sarkofazima. Ima smisla, jer će babe na ovom belom mermeru redovno lomiti kukove. Voleo bih da znam koja tehnička komisija uopšte prima taj mermer bilo gde; jednom sam u ganc novim martinkama uspeo da se složim na sred Maksija.
April Posted December 17, 2015 Posted December 17, 2015 Ovaj auto put nije, koliko vidim, predviđen za svakodnevni commuting Umčana, Baričana i inih za BG i natrag već za veliki transportni saobraćaj iz Šumadije i Zapadne Srbije ka EU. On tangentira veći deo grada jer nije ni predviđen da "uvezuje" Beograd van tog robno-transportnog obima... Ne baš. Koridor 11 trebao bi približno da preuzme funkcije Ibarske. Drugim rečima, jebe se mlekari u Lajkovcu da dostavi svoje proizvode u Obrenovac ili Beč, njima treba distribucija u centar Beograda, kao i 95% onih koji su dosada koristili Ibarsku. Po trenutno dostupnim rešenjima, K11 će kamion narečene mlekare dovesti do beogradske obilaznice, a odatle se do Bg može preko Dobanovaca, ali je to 33km(13km Jakovo - Dobanovci i još 20 do Bg), može se preko rampe(?!) do Surčina i Vojvođanskom preko Ledina u jednoj traci i sa zilion semafora, a može se naravno i ostružničkim mostom ponovo na Ibarsku - sve u svemu, jebo ćar vajdu: iz Gornjeg Milanovca stigneš za Bg za 45min, a onda u grad ulaziš još toliko. Pri tome se, zapravo, početak K11 nalazi na svega 9km od Bloka 45, i to državne zemlje, ravnice iz koje bi se moglo pravo na Novi most u tri trake.
gospa buba Posted December 17, 2015 Posted December 17, 2015 Ima smisla, jer će babe na ovom belom mermeru redovno lomiti kukove. Voleo bih da znam koja tehnička komisija uopšte prima taj mermer bilo gde; jednom sam u ganc novim martinkama uspeo da se složim na sred Maksija. to vishe niko ne gleda -_- drugo, nema vishe ni tehnichkih komisija za prijem, bar je kod stambene izgradnje tako, investitor i izvodjach sami prime sopstvene radove (!), prikupe eventualno zalbe korisnika, ako procene neko da je velichina da im ne promakne, da nemaju vishak problema posle, poseru se zatim nakon zalbe naglavu korisnicima tako shto pokushaju da im izvuku josh 5-10k evara kesha naknadno da se isprave ispravke, i to je kraj. ko da, isfushere mu josh neshto, ko ne da, sam je kriv. posle samo pobogu gospodjo pa ko vam je ovo radio -_-
Frile Posted December 17, 2015 Posted December 17, 2015 Zaboravio si na isključenje obilaznice kod Ostružnice, na sasvim solidan put Ostružnica - Beograd. Lajkovački kamion je i do sada išao tim putem, samo što se provlačio kroz Žarkovo, pa se uključivao kod Čukaričke padine. Preko Jakova i Ostružnice će ići još brže. Ne baš. Koridor 11 trebao bi približno da preuzme funkcije Ibarske. Drugim rečima, jebe se mlekari u Lajkovcu da dostavi svoje proizvode u Obrenovac ili Beč, njima treba distribucija u centar Beograda, kao i 95% onih koji su dosada koristili Ibarsku. Po trenutno dostupnim rešenjima, K11 će kamion narečene mlekare dovesti do beogradske obilaznice, a odatle se do Bg može preko Dobanovaca, ali je to 33km(13km Jakovo - Dobanovci i još 20 do Bg), može se preko rampe(?!) do Surčina i Vojvođanskom preko Ledina u jednoj traci i sa zilion semafora, a može se naravno i ostružničkim mostom ponovo na Ibarsku - sve u svemu, jebo ćar vajdu: iz Gornjeg Milanovca stigneš za Bg za 45min, a onda u grad ulaziš još toliko. Ti bi baš da se autoput svakom završi na pragu kuće, fabrike, čega već. :) Uzgred, ni onaj iz Lajkovca ni onaj iz Gornjeg Milanovca neće moći tek tako da naskoči na autoput, moraće i on da se lomata do najbližeg uključenja. Pri tome se, zapravo, početak K11 nalazi na svega 9km od Bloka 45, i to državne zemlje, ravnice iz koje bi se moglo pravo na Novi most u tri trake. Ko zna, možda to i urade jednog dana kada se bude gradio autoput i druga traka obilaznice. Ako bude para i verujem da će napraviti još jedno isključenje kod Jakova, proširiti i produžiti Jurija Gagarina, proširiti nastavak Vojvođanske (t.j. Vinogradsku) pa sve to spojiti sa isključenjem sa obilaznice.
Arkadija Posted December 21, 2015 Posted December 21, 2015 (edited) Cvetni trg izgleda gore nego što sam očekivala. Betonski sarkofazi su, zapravo, stakleno betonski sakofazi, koji su postavljeni da uvek budu izloženi suncu. Sažaljevam onoga ko bude morao da radi u njima, a saželjevam i cveće , sem ako neće prodavati tropske biljke. U svakom sarkofagu je po jedna česma kao iz 19. veka, verovatno da poveže moderan Beograd sa nasleđem, ili se nekom učinilo da je to baš cool. Ono što iz daljine izgleda kao mermer, naravno da nije, hvala bogu, već je neki beli kamen, koji se valjda neće klizati kada bude mokro. Javni toalet je postavljen (ukopan) direktno ispod prodavnice, što je genijalno rešenje koje ide uz otvaranje prostora, i raspodelu mirisa. Imaju i jedne stepenice ( ima ih više ali su ove posebne), za koje sam sigurna da ih je godpođa arhitekta projektovala sanjareći o Španskim stepenicama u Rimu, i da je zamišljala kako milionske horde turista koje pohode Beograd sede na ovima i slikaju se i sunčaju i doživljavaju nirvanu, na otvorenom prostoru. Jedino pozitivno što sam primetila je da nisu posekli drveće, što inače najviše vole da rade kada se nečega dočepaju da preurede. Edited December 21, 2015 by Arkadija
teacher Posted December 21, 2015 Posted December 21, 2015 Cvetni trg izgleda gore nego što sam očekivala. Betonski sarkofazi su, zapravo, stakleno betonski sakofazi, koji su postavljeni da uvek budu izloženi suncu. Sažaljevam onoga ko bude morao da radi u njima, a saželjevam i cveće , sem ako neće prodavati tropske biljke. U svakom sarkofagu je po jedna česma kao iz 19. veka, verovatno da poveže moderan Beograd sa nasleđem, ili se nekom učinilo da je to baš cool. Ono što iz daljine izgleda kao mermer, naravno da nije, hvala bogu, već je neki beli kamen, koji se valjda neće klizati kada bude mokro. Javni toalet je postavljen (ukopan) direktno ispod prodavnice, što je genijalno rešenje koje ide uz otvaranje prostora, raspodelu mirisa. Imaju i jedne stepenice ( ima ih više ali su ove posebne), za koje sam sigurna da ih je godpođa arhitekta projektovala sanjareći o Španskim stepenicama u Rimu, i da je zamišljala kako milionske horde turista koje pohode Beograd sede na ovima i slikaju se i sunčaju i doživljavaju nirvanu, na otvorenom prostoru. Jedino pozitivno što sam primetila je da nisu posekli drveće, što inače najviše vole da rade kada se nečega dočepaju da preurede. eto, ima i pozitivnog! slava vučiću!
đorđe geprat Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 Cvetni trg izgleda gore nego što sam očekivala. ........ Jedino pozitivno što sam primetila je da nisu posekli drveće, što inače najviše vole da rade kada se nečega dočepaju da preurede. da ne uzimam prostor. danas sam prošao preko terena koji se nekad zvao cvetni trg. hvala na informaciji o nameni staklenih boksova i postojanju javnog WC. njega nisam primetio. elem, na jednom od tih staklenika JDP je zalepio svoje plakate. čemu? majstor je brusio zid iznad tek posađenih četinara. imao je masku na licu no, oblak se širio okolinom i padao na upravo zasađeno. hoće li osloboditi biljke kamene prašine? onako, sav beo, deluje neprijatno. delovaće još neprijatnije kada bude zasran prljavštinom i grafitima. odoka, namena mu je izgleda da se olakša postavljanje zimsko/letnjih baštica za kafiće a ispod toga 1 parking za goste kafića. teško da tu može biti prodaje cveća (sem na vašarskim tezgama) tako da je naziv "cvetni trg" otišao u istoriju. ovo sada, i bez pravog spomenika je spomenik malom gospodaru vučiću. grehota je što me put često vodi put slavije i kalenić pijace pa će me primoravati da gledam ruglo.
akibono Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 Ja da opet napomenem - aktuelan 'plan' menadžera Vesića je da od te 4 betonsko-staklene lepote, samo 2 prodaju cveće! Očekujem natrpavanje 'sadržajima' tog betoniranog otvorenog trga na proleće kad malo otopli. No, pre par dana čujem da Vesićevo društvo ima i konkretnijih planova sa lokalima u okruženju... priča se
đorđe geprat Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 Ja da opet napomenem - aktuelan 'plan' menadžera Vesića je da od te 4 betonsko-staklene lepote, samo 2 prodaju cveće! Očekujem natrpavanje 'sadržajima' tog betoniranog otvorenog trga na proleće kad malo otopli. No, pre par dana čujem da Vesićevo društvo ima i konkretnijih planova sa lokalima u okruženju... priča se "tu kurave u izlozi sedu, pušu, piju, prolaznike gledu." B.Đ.
Downforce Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 No, pre par dana čujem da Vesićevo društvo ima i konkretnijih planova sa lokalima u okruženju... priča se Ja nacuh da je i ekipica iz srednje pokrenula citav projekat sa time u vidu...
akibono Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 Ova Vučićeva beogradska 'svetleća novogodišnja vizija' koja povećava BDP je verovatno najgore novogodišnje izdanje u istoriji grada.... nikad mi Beograd nije groznije izgledao i bio ukrašen kao ove godine Prljavštinu i raspad neću ni da komentarišem, možda ga u narednih par dana i operu i malo ulickaju - al' se ne bih nešto kladio u to. Valjda Mali računa da ovih 90.000 bugara što će da se desantiraju i nisu baš neki čistunci pa neće da im smeta sivilo na cipelama i rukavima...
Friend Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 (edited) Pa Vesicu je to maltene na pljuc daleko. Edited December 22, 2015 by Friend
Takeshi Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 (edited) meni se povraca svaki put kad prodjem pored mermernog cvetnog trga. odavno nesto besmislenije nije bilo u centru grada. cemu onaj nagib? jel nije moglo barem da se isprojektuje da bude ravno!? Edited December 22, 2015 by Takeshi
Recommended Posts