Tale Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 Hvala Tale. A ako pisem komunalcima, koga je najbolje staviti u CC? To: komunalna.policija@beograd.gov.rs Cc: inspekcija@beograd.gov.rs, bks@beograd.gov.rs, gradonacelnik@beograd.gov.rs
Аврам Гојић Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 (edited) E to, hvala :) jos samo jedno pitanje, da li je OK da posaljem i fotodokumentaciju? Edited December 11, 2015 by Аврам Гојић
Frank Pembleton Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 Baš tako. Postalo je bitno da građanske inicijative bukvalno "otimaju" resurse za uređenje javnih površina inače odoše ko zna gde. I resursi i javne površine. Pa da zapravo je jasno da su građani protestvovali zbog toga što rušenje te zgrade otvara i one zelene površine za uletanje "investitora" koji će da ubudže tu neku zgradu maksimalnih gabarita za tu parcelu...
vathra Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 Коме бих могао да пишем да се продужи трајање зеленог светла за пешаке? Код мене у крају (где често пролазе мала деца и старији) на зелено може да пређе само особа у кондицији, што 70% наше популације није, а није пријатно стајати на уском острву.
Tale Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 E to, hvala :) jos samo jedno pitanje, da li je OK da posaljem i fotodokumentaciju? To svakako. Sve što možeš. TT
Tale Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 Коме бих могао да пишем да се продужи трајање зеленог светла за пешаке? Код мене у крају (где често пролазе мала деца и старији) на зелено може да пређе само особа у кондицији, што 70% наше популације није, а није пријатно стајати на уском острву. Beogradput. Oni proveravaju da li semafor radi u skladu sa planom. Ako je potrebna izmena plana onda pišeš Sekretarijatu za saobraćaj. TT
hazard Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 (edited) Za uređenje, odnosno ograničavanje mogućnosti da se vozila parkiraju na trotoaru treba podneti zahtev (inicijativu) Sekretarijatu za saobraćaj. Jedino oni imaju mehanizam da nalože promene na infrastrukturi. Da napomenem da je po zakonu a priori zabranjeno parkiranje na trotoaru osim ukoliko ne stoji znak na kome piše izričito da je parkiranje dozvoljeno. Takođe, znak ne može biti postavljen na bilo koji trotoar, mora ostati ja mislim bar 1,75 metara (možda sam pogrešno naveo širinu), i to između automobila i kraja onog dela trotoara koji se ne graniči sa kolovozom (već sa parcelama u toj ulici), tj. mora biti bar 1,75 m između parking mesta i dvorišta zgrade pored. Rastojanje između parking mesta i ivičnjaka se ne uzima u obzir, tj. pešak mora da bude u stanju da prođe između automobila i dvorišta, tj. da ne bude stešnjen između parkiranog automobila i kolovoza. Ne znam šta Vasilije misli pod ,,pretvoren u parking" - ako nisu iscrtana parking mesta i nema znaka, treba da zove (i) saobraćajnu policiju. Edited December 11, 2015 by hazard
bigvlada Posted December 12, 2015 Posted December 12, 2015 Verovatno peticija protiv rušenja zgrade Ikarus-a mislim da je blok 9a ili tako nešto. Mislim da je bio tekst u politici. Pozdravi juniora! Čekaj, neko je hteo da ruši upravnu zgradu Ikarus-a na Novom Beogradu? Pa mamu im nenormalnu, imamo tako malo istorijski značajnih zgrada na opštini, kome ona smeta?
Frank Pembleton Posted December 12, 2015 Posted December 12, 2015 Čekaj, neko je hteo da ruši upravnu zgradu Ikarus-a na Novom Beogradu? Pa mamu im nenormalnu, imamo tako malo istorijski značajnih zgrada na opštini, kome ona smeta?Kako kome? Onome ko ima plan da tu džudžne neku zgradurinu sa zilion gajbi i nula parkinga...
Topola Posted December 12, 2015 Posted December 12, 2015 Beogradput. Oni proveravaju da li semafor radi u skladu sa planom. Ako je potrebna izmena plana onda pišeš Sekretarijatu za saobraćaj. TT Nisam bas siguran da rad semafora regulise navedeni sekretarijat...? Sto se resavanja parkiranja tice, na mestima gde praksa krene da negira zdrav razum i bezbednost, ni to bas ne ide lako. Komunalna policija moze da naplati kazne, saobracajna isto ali to nine trajno resenje i stvari ce i dalje ici po starom. Sekretarijat za saobracaj Grada Beograda moze da drugacije regulise sistem pesackog i motornog saobracaja na toj lokaciji ali najpre jedan od njihovih sektora mora da izvrsi procenu stanja, "da utvrdi", uvidi, porazmisli, itd, pa ukoliko se sve kockice sloze, sledi predlaganje vrste radova za plan aktivnosti za naredni "period" sta god to znacilo u kategoriji vremena. A svi znamo da je vreme nista i da su vekovi tek jedan treptaj alahovog oka... U prevodu, mnostvo racionalnih inicijativa (iskustvo nas uci tome) deluje potpuno invertirano u vizuri Tima-koji-radi-na-resenjima u tom sekretarijatu i desava se da u toj vizuri - nema nekih preteranih sistemskih problema. Dakle, reci ce i ovde, skoro sam potpuno uveren, da je situacija resena jer postoje trotoari a da saobracajna policija treba da uklanja nepropisno parkirane automobile. Jednostavno, dalje od toga ne dobacuju. U sta moze da se uveri svako ko udje u sistem saobracaja u Beogradu, bilo kao pesak bilo kao vozac ili putnik.
Tale Posted December 12, 2015 Posted December 12, 2015 Nisam bas siguran da rad semafora regulise navedeni sekretarijat...? Izgleda da da, jer sam već slao zahtev za kontrolu rada jednog semafora, odnosno promenu režima rada. Ovo je odgovor koji sam dobio iz Beogradput: Poštovani, Kolege su proverile I utvrdile da sve funkcioniše po signalnom planu. Ukoliko smatrate da ga treba menjati, molim Vas da se obratite Sekretarijatu za saobraćaj. Srdačno, Prema ovome je Sekretarijat nadležan za planiranje trajanja signala na svakom pojedinačnom semaforu/sistemu a Beogradput je odgovoran za poštovanje planiranog režima. Po prijavi se prvo kontroliše rad semafora i otklanja kvar ukoliko režim nije saglasan sa planom. Glede ostalog: u ovakvim situacijama koje su "čiste" ključan je pritisak: pojedinca, lokalne zajednice, medija. Pojedinačno ili udruženo.
Topola Posted December 12, 2015 Posted December 12, 2015 E taj "signalni plan" je keč. Koliko znam, "signalni plan" po kome radi svaki semafor u gradu pravi Uprava saobraćajne policije MUP Srbije koji ga u formi obavezujuće direktive daje Sekretarijatu za saobraćaj Grada B. Možda su ova Nova Vremena i to promenila, ne znam... Što se ovog pritiska tiče, poznato mi je da najbolje i vremenski najefikasnije rezultate daje kada lokalna samouprava (opština) u formi zvaničnog dopisa Sekretarijatu podrži inicijativu, odnosno, sama je predloži a na osnovu realne situacije na terenu. Bar takva iskustva imam sa jednom od centralnih beogradskih opština gde je žuta oligarhija i dalje na vlasti...
Tale Posted December 12, 2015 Posted December 12, 2015 Na mojoj opštini je obrnuto :( Meni je uspelo u 2, a možda će i za treću lokaciju, ono što je Sekretarijat odbio na zahtev opštine.
kud u maglu Simoviću Posted December 12, 2015 Posted December 12, 2015 Verovatno peticija protiv rušenja zgrade Ikarus-a mislim da je blok 9a ili tako nešto. Mislim da je bio tekst u politici. Pozdravi juniora! jeste. izgleda da su se kao neshto dogovorili da ne rushe, navodno i gangula pomogao. kao, ostavice sve kako jeste, i djeca da se igraju, a oni ce da otvore petu dimenziju pa ce tu da zidaju mi cemo na kraju morati da branimo blokovske teritorije ratom <_< Čekaj, neko je hteo da ruši upravnu zgradu Ikarus-a na Novom Beogradu? Pa mamu im nenormalnu, imamo tako malo istorijski značajnih zgrada na opštini, kome ona smeta? a koja je to zgrada ikarus-a?
akibono Posted December 12, 2015 Posted December 12, 2015 (edited) Čekaj, neko je hteo da ruši upravnu zgradu Ikarus-a na Novom Beogradu? Pa mamu im nenormalnu, imamo tako malo istorijski značajnih zgrada na opštini, kome ona smeta? Ispraviće me upućeniji novobeogradžani, ali koliko se sećam priče od pre par meseci kad je to bilo aktuelno u pitanju su dve lokacije koje hoće 'investitori', od kojih je jedna ova gde je Ikarus dok je druga 'poljanče' koje okolni stanari koriste ko parkić i igralište - na jednoj lokaciji bi trebalo da nikne blok zgrada, a na drugoj parking-garaža... Čitava stvar je pokušana pomalo ispod radara da se provuče kroz papire, tako je bar delovalo (naročito za Ikarus), ali se narod pobunio jer su prvo bili udarili na taj drugi plac gde se deca igraju (namenjen garaži). Zgrada Ikarusa je vrlo lepa kao i okolina - u normalnoj državi bi svašta tu bilo :) Istorijska važnost joj je porilična, ali kako je ove godine 'izbrisana' Rakovica, kao i još ponešto, nema garancija da ovo neće biti srušeno jedne noći - ili izgoreti zbog 'loših instalacija' EDIT: Nađoh tekst iz Blica sa situacijom :) Garaža bi trebala na prostoru između ovih zgrada u sredini slike, dok je zgrada Ikarusa ova sa leve strane sa markerom na njoj a iza nje je prazan plac u Г zbog koga i hoće da je ruše! http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/578229/Gradjani-Bloka-9a-negoduju-zbog-izgradnje-garaze-Ne-dirajte-nas-parkic Edited December 12, 2015 by akibono
Recommended Posts