akibono Posted December 10, 2015 Posted December 10, 2015 nije preprodavao, nije svercovao, ne, on je d i l o v a o tu opasnu drogu, taj duvan Sigurno nije neki običan duvan, nego onaj opasni 'rezani' pa je zato tolika uzbuna organa i načelnik lično podnosi zahtev za disciplinsku!
Tale Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 Samo da zabeležim još jednu malu "pobedu": Поштовани, Одељење за безбедност саобраћаја ће дати налог ЈКП ‘’Београд-пут’’ за израду техничке документације за уређење улице Видиковачки венац у циљу унапређења безбедности саобраћаја на делу улице од раскрснице са Суседградском до раскрснице са улицом Боже Јеремића. Приликом конципирања пројектног задатка разматране су и интервенције у зони раскрснцие са улицом Боже Јеремића које су у складу са интервенцијама које су предложене од стране подносиоца захтева. Срдачан поздрав Секретаријат за саобраћај Одељење за информисање и информационе технологије Reč je o sledećem zahtevu: u vezi sa predmetom IV-04 Br. 344.2-165/2015 od 12.10.2015 (u prilogu) podnosim zahtev za uređenje pešačke saobraćajne infrastrukture kod raskrnice ulica Vidikovački venac i Bože Jeremića, opština Rakovica, Beograd. Na predmetnoj raskrsnici nedostaje sledeća infrastruktura: 1. Pešački prelaz preko ulice Vidikovački venac 2. Pešačka staza/prilaz preko parkinga 3. Pešački prelaz preko ulice Vidikovački venac - prolaz između parkinga 4. Pešačka staza/prilaz preko parkinga, veza ka postojećem trotoaru. 5. Trotoar od ulice Bože Jeremića do parkinga u visini broja 2, Vidikovački venac 6. Pešački prelaz preko ulice Vidikovački venac 7. Pešačka staza/prilaz preko parkinga 8. Pešački prelaz preko ulice Vidikovački venac - prolaz između parkinga 9. Pešačka staza/prilaz preko parkinga, veza ka postojećem trotoaru. Sve tačke su deo predloga uređenja na slici koja se nalazi u prilogu ("Vidikovacki venac-Boze Jeremica 1") Molim da se u toku ovih radova postave zaštitni stubići na tačkama 2, 4, 7 i 9 ali i duž tačke 5 kao i na svim uglovima raskrnice a posebno u zoni postojećeg pešačkog prelaza preko ulice Bože Jeremića jer se tu zaustavljaju automobili koji poslom dolaze u "Eurohrast" i tako onemogućavaju bezbedan prelazak ulice. Saobraćajna policija, na žalost, nedovoljno dobro radi svoj posao u ovakvom slučaju, o tome ilustracija u obliku ovog video snimka: https://www.youtube.com/watch?v=TpEfTxSWNYs Na kraju: molim za obrazloženje za konstataciju da, po zahtevu Darka Ignjatovića, člana veća GO Rakovica, na ovoj raskrsnici "nisu ispunjeni uslovi za obeležavanje pešačkog prelaza", predmet IV-04 Br. 344.2-165/2015 od 12.10.2015 (u prilogu) Naime, u ulici Kneza Višeslava između "Avala filma" i restorana "Rubin" postoji "slepi" pešački prelaz koji ne služi ničemu i ne vodi nikuda. (prilozi slike: "Kneza Viseslava" i "Kneza Viseslava 1" https://www.google.rs/maps/@44.7562543,20.4367705,3a,75y,155.72h,86.53t/data=!3m6!1e1!3m4!1sR2QsinQOeN5dlXpvY2w24A!2e0!7i13312!8i6656?hl=en Da li mi možete dati odgovor na pitanje: koji uslovi su ovde bili ispunjeni da bi se postavio pešački prelaz i koliko su ti uslovi bitno različiti od uslova potrebnih da bi se uredila saobraćajna pešačka infrastruktura na raskrsnici ulica Vidikovački venac / Bože Jeremića? Stojim vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja i eventualnu pomoć. Srdačan pozdrav, Ovo je "idejno rešenje" uređenja ove raskrsnice: Za ispunjavanje uslova sam ih prozvao zbog ovog pešačkog prelaza: Interesantno je i to što im je trebalo svega 9 dana od zahteva do odgovora.
Pontijak Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 tale urbani gerilac u borbi protiv inercije i kurcobolje gradskih sluzbi
gospa buba Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 tale urbani gerilac u borbi protiv inercije i kurcobolje gradskih sluzbi pridodacemo komunalno osveshcenog juniora koji ceo dan progoni gde se potpisuje neka peticija protiv rushenja nechega shto se njemu svidja deca su mi levo, to je u redu, pretpostavljam, pravda, jednakost i te stvari ^_^
Аврам Гојић Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 Tale, ja ne znam puno o ovim tvojim mehanizmima za urbane intervencije, pa cu ti izloziti sledeci problem. Rec je o ulici Zivka Davidovica. To je ulica u kojoj se nalazi novi Aviv Park. Mnogi ljudi prilaze Aviv Parku hodajuci tom ulicom na jako nebezbedan nacin, posto je sa obe strane trotoar celom sirinom pretvoren u parking i apsolutno nema mesta za hodanje pesaka. Gledam majke sa kolicima i sa kesama u rukama koje se pomeraju da propuste automobile. Koga tu drndati i kako?
Tale Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 (edited) edit: našao Ostaje ovako kako sam napisao. Ukoliko parking nije obeležen na delu trotoara treba cimati komunalnu policiju. Za uređenje, odnosno ograničavanje mogućnosti da se vozila parkiraju na trotoaru treba podneti zahtev (inicijativu) Sekretarijatu za saobraćaj. Jedino oni imaju mehanizam da nalože promene na infrastrukturi. Edited December 11, 2015 by Tale
akibono Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 Za ispunjavanje uslova sam ih prozvao zbog ovog pešačkog prelaza: Pešački prelaz od nigde do ništa Nit imaju plan nit znaju kako... Čak im je problem i ovo kačenje novogodišnjeg ukrasnog svetla... Pisao sam ranije kako su nakačili u subotu ili nedelju na svaki par bandera celom dužinom jednog od bulevara ove nove velike svetleće konstrukcije - e pa prethodnih dana su prvo prošli pa ih poskidali sa svakog drugog para, a evo danas vidim da su ih poskidali sa još po jednog para bandera tako da je sada ukrašen otprilike tek svaki treći par bandera Naravno da su sve izbušene rupe, ubačene instalacije i razvodne kutijice na vrhu ostale po banderama gde su skidali
Frank Pembleton Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 (edited) pridodacemo komunalno osveshcenog juniora koji ceo dan progoni gde se potpisuje neka peticija protiv rushenja nechega shto se njemu svidja deca su mi levo, to je u redu, pretpostavljam, pravda, jednakost i te stvari ^_^ Verovatno peticija protiv rušenja zgrade Ikarus-a mislim da je blok 9a ili tako nešto. Mislim da je bio tekst u politici. Pozdravi juniora! Edited December 11, 2015 by Frank Pembleton
gospa buba Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 (edited) Verovatno peticija protiv rušenja zgrade Ikarus-a mislim da je blok 9a ili tako nešto. Mislim da je bio tekst u politici jeste. izgleda da su se kao neshto dogovorili da ne rushe, navodno i gangula pomogao. kao, ostavice sve kako jeste, i djeca da se igraju, a oni ce da otvore petu dimenziju pa ce tu da zidaju mi cemo na kraju morati da branimo blokovske teritorije ratom <_< Edited December 11, 2015 by gospa buba
Tale Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 Baš tako. Postalo je bitno da građanske inicijative bukvalno "otimaju" resurse za uređenje javnih površina inače odoše ko zna gde. I resursi i javne površine.
Аврам Гојић Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 edit: našao Ostaje ovako kako sam napisao. Ukoliko parking nije obeležen na delu trotoara treba cimati komunalnu policiju. Za uređenje, odnosno ograničavanje mogućnosti da se vozila parkiraju na trotoaru treba podneti zahtev (inicijativu) Sekretarijatu za saobraćaj. Jedino oni imaju mehanizam da nalože promene na infrastrukturi. Hvala Tale. A ako pisem komunalcima, koga je najbolje staviti u CC?
Recommended Posts