Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

Ni Beograd nije neko oličenje lepote i čistoće i svega ostalog, ali ga ne bi trebalo štetočinskim delovanjem činiti još grđim no što jeste. Cvetni trg je bio zreo za pranje, sređivanje cvećara i to je to. Od kako je popločana Njegoševa u tom delu, sasvim je pristojno izgledao sa svim onim kafićima i klupama gore kod prodavnice, da penzioneri predahnu. Sada dobijamo neki betonski sarkofag za prodaju cveća, ko da je božemiprosti, radioaktivno.

Posted

Ni Beograd nije neko oličenje lepote i čistoće i svega ostalog, ali ga ne bi trebalo štetočinskim delovanjem činiti još grđim no što jeste. Cvetni trg je bio zreo za pranje, sređivanje cvećara i to je to. Od kako je popločana Njegoševa u tom delu, sasvim je pristojno izgledao sa svim onim kafićima i klupama gore kod prodavnice, da penzioneri predahnu. Sada dobijamo neki betonski sarkofag za prodaju cveća, ko da je božemiprosti, radioaktivno.

+1

Posted

jedino efikasno u rekonstrukciji cvetnog trga je veci prostor za baste kafica.

tu je negde i pocetak i kraj estetskih zahteva.

e nije bash istina, eno riba jedna pre nekoliko prichala na televizoru o filosofiji trga, nagibima, otvaranju prema. ima tu 300 palaca. a na kraju se svede, i to je tuga svih profesija koje (treba da) imaju praktichan ishod, da kad spustim ovaj kanister ovde, da mi se ne skotrlja niz ulicu :(

ili da kujna nema prozor na spavacu sobu ^_^

da ne rechem, sve to ima svoje. zivot nam pokazuje da ovi najbolje betoniraju livade, pa mozda ispadne da je i to najmanje zlo <_<

Posted

e nije bash istina, eno riba jedna pre nekoliko prichala na televizoru o filosofiji trga, nagibima, otvaranju prema. ima tu 300 palaca. a na kraju se svede, i to je tuga svih profesija koje (treba da) imaju praktichan ishod, da kad spustim ovaj kanister ovde, da mi se ne skotrlja niz ulicu :(

da ne rechem, sve to ima svoje. zivot nam pokazuje da ovi najbolje betoniraju livade, pa mozda ispadne da je i to najmanje zlo <_<

plasim se da oni shodno svojim stetocinskim umovima u svakoj zelenoj povrsini vide livadu i vec zamisljaju mesalice za beton

Posted

e, i ti si to gledala. ja sam pomislila da je dotična arhitetka u najmanju ruku napravila čudesni Gibraltarski most 

Posted

e, i ti si to gledala. ja sam pomislila da je dotična arhitetka u najmanju ruku napravila čudesni Gibraltarski most 

fantastichno je objashnjavala nagibe i otvaranja. vrlo sam bila zadovoljna. valjda ce i ona biti  -_-

Posted

to sa otvaranjem prostora zvuči kao da se radi o tjenanmenu a ne o dupetu od platoa sa samiškom na vrhu

Posted (edited)

fantastichno je objashnjavala nagibe i otvaranja. vrlo sam bila zadovoljna. valjda ce i ona biti  -_-

a kanister? kada ce demonstracija da se kanister nece skotrljati niz ulicu?

Edited by Pontijak
Posted

Help i ovde, gde tj kome se prijavljuje čopor pasa lutalica koji kidiše na ljude. Ne mogu da čekam da budem izujedana pa da tužim grad , majka mi je sinoć jedva utekla

Posted

valjda se prijavljuje veterini beograd? gde je ovaj hamlet kada je potreban sa informacijama?

Posted (edited)

to sa otvaranjem prostora zvuči kao da se radi o tjenanmenu a ne o dupetu od platoa sa samiškom na vrhu

Za Ove to i jeste Tjenanmen. A i lepo se otvara perspektiva & vizura "platoa" ka sarkofagu JDP osam metara dalje...

Al dobro, Zoranov jednom najuspesniji spermatozoid mora da se necim bavi - a da mu je u komsiluku ispred nosa. Ionako ce, kako neko rece ovde, baste biti vece.

"I to je dobro...", rece u sebi staru mantru spermatozoid. Jer za bolje osim kafane i ne zna.

Edited by Topola
Posted (edited)

Ovaj ovako 'uspešno' otvoren prostor ispred samiške je dušu dao da se već iduće godine lepo zatvori tako što će na njemu da instaliraju 'otvorenu pijacu' - plus će dovoljan broj lokalnog življa biti oduševljen takvom idejom, jer će biti sira, salate, kupusa i krompira na dohvat ruke... da se prenese zemunski model :)

Edited by akibono
Posted

Posto je Delhaize značajni finansijer te rekonstrukcije, jasno je da je cilj bio i otvaranje vizura ka samiški, poboljšanje prilaza itd.