Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

Ono kada od ovog:

6:58 PM - 30 May 2015

uspeš da isteraš do ovog:

4:36 PM - 1 Dec 2015

Jel ovo ilustracija kako se i na koji način sada u Beogradu štedi i "domaćinski" upravlja, i kako su budžeti u 'suficitu' a javna preduzeća prave 'profit' i imaju rekordne milionske zarade koje preko televizije vraćaju u budžet grada... za par kvadrata ulice/trotoara im treba 6 meseci da pokrpe i poprave.

Mislim, ovde kod mene rupe stoje i duže od 6 meseci ali ovde 'žuti' gazduju pa mora da se vidi i oseti #nesposobnavlast  :lolol:

Posted

Problem koordinacije rada JKP i organizacije je neverovatno velik, čak i unutar jednog JKP.

Delovi ilustracije toga se može videti i u ovim tvitovima (ko isprati sve od početka) i to me je i "vozilo" da guram do kraja.

Ono što ne mogu da prezentujem su mail komunikacije i telefonski razgovori, a oni najbolje opisuju.

No, činjenica je da lokalno mogu da se urade i velike i male stvari i da je potreban pritisak građana da se stvari pokrenu. Makar i individualno, dok ne dođe trenutak da moje angažovanje na popravci stanja u saobraćaju donekle formalizujem. Tada ću vam predstaviti ideju koja se u meni kuva dugo i pozvaću vas da se pridružite.

Posted

Opština Palilula izdjelila vreće soli u zgradama kao pripremu za nastupajuću zimu. Dobar potez, pozdravljam.

Posted

Ono kada od ovog:

uspeš da isteraš do ovog:

Svaka cast Tale!

Posted

slična stvar se desial na uglu ilije garašanina i majora ilića. U nedelju je pukla cev, u ponedeljak ujutru popravili, sad gledam koliko dugo će da stoji tako razglavljeno. 

Posted (edited)

Bio sam danas u zgradi komunalne policije, na sastanku sa zamenikom načelnika komunalne policije i čuvenim komunalnim policajcem Ilićem.

Još sabiram utiske, detaljnije ću kada mi stignu odgovori.

2 momenta koji su mi se zanavek urezali u sećanje:

1. Obezbeđenje zgrade u Makenzijevoj 31 i posao prijavnice obavljaju pripadnici FTO Dobergard. Zgradu komunalne policije.

2. Zamenik načelnika je izjavio: "Mi ne radimo po zakonu" (zakonu o bezbednosti saobraćaja). 

Edited by Tale
Posted

Taj Dobergard je beše (lupam) Legijina žena ili tako neko poznat i po malo kontraverzan ?

Posted

Ne znam, možda neko zna. Meni neverovatno da komunalna policija unajmljuje FTO za te poslove.

Posted (edited)

Jel ovo ilustracija kako se i na koji način sada u Beogradu štedi i "domaćinski" upravlja, i kako su budžeti u 'suficitu' a javna preduzeća prave 'profit' i imaju rekordne milionske zarade koje preko televizije vraćaju u budžet grada... za par kvadrata ulice/trotoara im treba 6 meseci da pokrpe i poprave.

Mislim, ovde kod mene rupe stoje i duže od 6 meseci ali ovde 'žuti' gazduju pa mora da se vidi i oseti #nesposobnavlast :lolol:

Ne mogu lokalni "žuti" knezovi da krpe rupe po ulicama jer to jedino sme da radi Direkcija za puteve Sekretarijata za saobraćaj Grada Beograda koja daje nalog JKP "Beograd put" za neophodne intervencije.

Takođe, kada EDB, BVK ili neko iz sistema GRADSKIH komunalnih sluzbi & Preduzeća vrši radove posle kojih ostaje raskopan kolovoz, dužni su da ga poprave. Mislim, da, tako je u ženevskom kantonu u Švajcarskoj i u centralnim beogradskim zonama, znam...

Ove lokalne opštinske kabadahije se tu malo šta pitaju. Krajem svake godine ženevska administracija ih lepo pita "eima štane kod vas da mora da se di-ra od kolovoza i to", žuti kažu "ima" i pošalju spisak lepih želja & pozdrava. A čak im Ženevljani i lepo propišu u kolikoj kilometraži treba da se kreću vlažni snovi, tipa "nek me bude duže od dvaestinu kilometara", itd.

Onda to Direkcija ubaci u svoj plan za narednu godinu pa ponekad ponešto ponegde i uradi. Ali, nikad sve sa spiska. Valjda nemaju para, šta li.

Znam bar za jednu centralnu žutu opštinu gde uredno svake godine daju listu, teritorijalno uravnoteženu (da se pokriju svi delovi), sa posebnim akcentom na već ozloglašene delove sa rupama i neprirodno izbočenim tramvajskim šinama, tek malo nižim od malo nagruvanijeg ležećeg, i uvek u nižoj kilometraži od dodeljene, ali, avaj, nikad sve ne bude kompletno i asfaltirano u toj narednoj godini...

Edited by Topola
Posted

A brižni žuti, kad jednoga dana dođu na vlast i na višim nivoima, svima će pokazati kako se vodi država za sveopšte dobro.

Sent from my Micromax A310 using Tapatalk

Posted

Taj Dobergard je beše (lupam) Legijina žena ili tako neko poznat i po malo kontraverzan ?

Obezbedjuju i zgrade na republickom nivou, tj pod Direkcijom za javnu imovinu.

TT via LG G3

Posted (edited)

A brižni žuti, kad jednoga dana dođu na vlast i na višim nivoima, svima će pokazati kako se vodi država za sveopšte dobro.

Sent from my Micromax A310 using Tapatalk

Verovatno si u pravu.

Sto se krpljenja rupa i rekonstrukcije ulica tice, bas nesto znam oko te jedne centralne gradske opstine koju pominjem da je od 2009. do 2013. sredjeno vise od 25 ulica u potpunosti, na zahtev lokalne zute kamarile. Ono, nov kvalitetan asphalt bomb, ovaj, asfalt, ivicnjaci, sahtovi, itd. Bilo je mesta koja nisu pre toga bila pipnuta jos od 1980-tih i u jako losem stanju.

Dakle, tvoju ironiju na stranu, bar ulice mogu da se rade kad ima ko da postavi sistem i da sistemski odrzava saobracajne povrsine u bar normalnom stanju. Jer, ti, naprimer, udjes u kredit, opteretis se da bi kupio auto koji ti postane imovina, a onda ove gore boli dupe da li ce taj auto da ti se triput ranije raspadne jer ne mogu da se organizuju da izravnaju nivoe tramvajskih sina i kolovoza u Nemanjinoj kod zel.stanice, naprimer. A tamo gde nema sistemske imanentne brige za ono sto su ljudi stekli kao imovinu, nema ni normalnog zivota.

Mislim, to, ako vec caskamo zasto su te ulice i taj jebeni asfalt toliko vazni...

Edited by Topola
Posted

Jes vala, do pre neku godinu, u vreme žutih, non stop su se krpile iste rupe i ulice, taman zavše, prođe mesec 2 , ko da nisu ni radili, pa ponovo. To se zove izvlačenje para iz budžeta. Ovi izvlače na druge načine.

Posted

ima dosta istine u tome, ali jbg bar se krpilo. posle ovih ce ostati samo rupe