ion Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 nije svuda ovakav profil, ima deonica gde je sa obe strane poprečno.a da su smanjili broj mesta, jesu. oko svakog drveta, hidranta, stazice ostavljalo se bogato, + mesta su iscrtana široko, na 4 njihova mesta nekada je stajalo 5.Tamo gde sam ja tražio, nigde nisam vido na obe strane poprečno.Ima ovako kao što sam prosledio, zatim uzdužno na jednoj strani a na drugoj ništa, i ništa s obe strane.Ali verujem da ima ponegde.Verovatno misle da će zoniranje povećati frekvenciju parkiranja pa će biti moguće ponekad i pronaći mesto, kao u Nemanjinoj.
Tihajeza Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Verovatno misle da će zoniranje povećati frekvenciju parkiranja pa će biti moguće ponekad i pronaći mesto, kao u Nemanjinoj.da, samo mesta ima i sada, dosta mesta.
luba Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 da, samo mesta ima i sada, dosta mesta.jebesga, izgleda izlazimo na ulicu u razlicito vreme. znas koliko sam puta u toku dana, pa sve do sest-sedam, videla zaustavljene u drugoj traci, a da ne mislim samo na utovar-istovar seme. jos dok je onaj bondjorno bio fensi jer je u njemu sedela ocvala lepotinja ruska jakic, bar jednom nedeljno bi neko stao tako da tramvaj ne moze da prodje. da ne pominjem onaj deo dole kod bregalnicke gde je kafic navodno ace lukasa.pa onda ona divna polukruzna okretanja preko ostrvceta na sredini zbog kojih nijedan zelenis nije mogao da izraste.ne znam koliko ce da kosta ta pretplatna za stanare, ali zao mi je, imaoci automobila, to ipak spada u kakav-takav luksuz, niko nije dobio pravo na parking mesto pri dobijanju/kupovini stana.
fonTelefon Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 cestitke za komentar ili +1. postoji ideja da se od fontane napravi neka vrsta kulturnog centra uz koji bi isli produkcijski fondovi za savremenu umetnost. problem je u haosu oko vlasnistva/zakupa poslovnog prostora u fontani, ideja je da se nekako milom/silom svi zakupci lepo isele da bi se oslobodio prostor i rekonstruisao. moj blizak prijatelj koji je deo nbg opstinske vlasti gura iz svoje pozicije tu ideju i nadam se da ce uspeti da je ostvari. meni je ta zgrada izuzetno lepa iako je propala. da ne ulazim sada u neka sitna creva zasto bas fontana i zasto bas blok 1, sve to ima neku svoju logiku kojoj mislim da nije ovde mesto da je bas ja izlazem. a sto se tice tvojih komentara, iskreno, da sam ono sto nisam tj. gradska vlas' odma bih te postavio za direktora kulturnog centra fontana. na zalost nisam vlas' ali imam svo postovanje za tvoje stavove, obrazovanje koje se vidi u mnogim tvojim postovima itd :serdarvojvoda: p. s. rekonstrukcija nbs (ne banke) dobro napreduje uprkos stagnaciji zbog neuplacivanja novca za radove. bitni radovi su uradjeni i da ima para rekonstrukcija bi se zavrsila za max 3 meseca i citaonica bi bila otvorena za korisnike. nbs inace najnormalnije obavlja svoje funkcije definisane zakonom o kulturi. samo je citaonica van funkcije zbog rekonstrukcije.Isto i narodni muzej kustosi primaju platu, tetkice ne dolaze na posao, samo je izlozbeni prostor zatvoren..
fonTelefon Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 jebesga, izgleda izlazimo na ulicu u razlicito vreme. znas koliko sam puta u toku dana, pa sve do sest-sedam, videla zaustavljene u drugoj traci, a da ne mislim samo na utovar-istovar seme. jos dok je onaj bondjorno bio fensi jer je u njemu sedela ocvala lepotinja ruska jakic, bar jednom nedeljno bi neko stao tako da tramvaj ne moze da prodje. da ne pominjem onaj deo dole kod bregalnicke gde je kafic navodno ace lukasa.pa onda ona divna polukruzna okretanja preko ostrvceta na sredini zbog kojih nijedan zelenis nije mogao da izraste.ne znam koliko ce da kosta ta pretplatna za stanare, ali zao mi je, imaoci automobila, to ipak spada u kakav-takav luksuz, niko nije dobio pravo na parking mesto pri dobijanju/kupovini stana.posebno ne oni koje su to pravo platili prilikom kupovine stana pa posle grad dodelio parking za izgradnju nekog drugog objekta.
Tihajeza Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 znas koliko sam puta u toku dana, pa sve do sest-sedam, videla zaustavljene u drugoj traci, a da ne mislim samo na utovar-istovar seme. jos dok je onaj bondjorno bio fensi jer je u njemu sedela ocvala lepotinja ruska jakic, bar jednom nedeljno bi neko stao tako da tramvaj ne moze da prodje. ....pa onda ona divna polukruzna okretanja preko ostrvceta na sredini zbog kojih nijedan zelenis nije mogao da izraste.za ovo postoji saobracajna policija, kazna, podizanje ivicnjaka na 30cm tamo gde ne zelis automobile (upravo su napravili potpuno nov trotoar, zar ne?)... nije toliko dramaticno bilo. dodje mi sestra sa malom decom, i posle 3 sata sta? i tako par puta nedeljno.znam da kukam oko necega o cemu je vec ceo krug dvojke, vracar i sada dorcol vec rekao isto, ali ovo nije bas centar.ako neko ode do recimo do zarkova (republicka ul.), starog medaka, i uopste svuda gde je sagradjeno i dogradjivano, vidi da je tamo situacija sa parkiranim automobilima sto puta gora, ali proglasavanje zone je nece srediti.
luba Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 pa sad da li je centar, ipak 4.5 km do terazija se razlikuje od 12 km do terazija. mislim, to se vidi i u kategorizaciji zona koja je stigla sa novim poreskim resenjima. a i najjeftinija je zona za parkiranje, sad sam gledala. jasno mi da tvoje muke nisu moje :), ali sad se nesto setih, gde god da sam boravila/zivela, parking se uvek placao, sem u vukojebinama. povlastice za ove i one, ali calenzi bite.
Tihajeza Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 pa sad da li je centar, ipak 4.5 km do terazija se razlikuje od 12 km do terazija. mislim, to se vidi i u kategorizaciji zona koja je stigla sa novim poreskim resenjima. a i najjeftinija je zona za parkiranje, sad sam gledala. jasno mi da tvoje muke nisu moje :), ali sad se nesto setih, gde god da sam boravila/zivela, parking se uvek placao, sem u vukojebinama. povlastice za ove i one, ali calenzi bite.ok, calnućemo, ko što calnemo za svašta svi mi koji smo se dovatili volana, samo hoću da kažem da se neće ništa poboljšati, osim prihoda JP PS. sećam se centra pre zona, bilo je jezivo, ali tamo imaš priliv od nekoliko stotina hiljada ljudi preko dana.u pretežno stambenim kvartovima zone nemaju mnogo efekta, dovoljni su visoki ivičnjaci i stubići. ok, cvetko-batutova nije kaluđerica, ni medak, ali ako ćemo pravo nismo ni menhetn...kad smo kod toga, ko je i kako izračunao realne troškove stajanja jednog vozila sa nalepnicom na obeleženom parking mestu tokom jedne godine? volela bih da vidim tu računicu.
Odd_Job Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Ne znam samo zašto i na drugoj strani Bulevara nisu planirali koso parkiranje nego tzv podužno.Bilo bi više mesta za parkiranje, što je ovom gradu neophodno.Kao da to namerno rade.Možda je i Bulevar uzbrdna nizbrdica
pacey defender Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 (edited) Samo da pohvalim opštinu NBG što su postavili rampe na ulazu u javne zgrade. Opština Novi Beograd finansirala je izgradnju pristupne rampe za invalide na ulazu u Centar za socijalni rad – Odeljenje Novi Beograd. Ovu ustanovu svakodnevno posećuje veliki broj osoba, a njena izgradnja umnogome će olakšati prilaz zgradi ne samo osobama sa invaliditetom već i starim osobama, kao i majkama sa bebama u kolicima.Ovo je poslednja rampa koju smo završili sredstvima iz prošlogodišnjeg budžeta, a koja će pomoći korisnicima usluga centra da lakše dođu u zgradu. Za izgradnju rampi na ulazima u javne objekte utrošena su dva miliona dinaraInače, ovakve akcije nisu samo usmerene ka osobama u kolicima. Generalno gledano, koncept univerzalnog dizajna je user friendly u mnogo većoj meri nego što se misli, što je najkadno primećeno u citiranoj vesti. Čak je i džakove cementa lakše uneti u objekat, kada se vrše rekonstrukcije :)inače, citirana vest je sa zvaničnog sajta opštine. dopada mi se formulacija "majkama sa bebama u kolicima". čovek bi pomislio da na novom beogradu očevi po službenoj dužnosti ne smeju da furaju dečija kolica. Edited August 27, 2010 by pacey defender
Zabalujev Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Ako iz bulevara nestane parkiranje u desnoj traci, naplata i zoniranje će itekako imati smisla. Ja se ne bi bunio zbog 500 dinara mesečno za nalepnicu ako će to da znači uvođenje reda u moj kraj.Zar nije bilo do sada da stanari mogu da dobiju nalepnicu za parkiranje besplatno?
gospa buba Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Zar nije bilo do sada da stanari mogu da dobiju nalepnicu za parkiranje besplatno?besplatno :opobobu choveche... :(
radisa Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Zar nije bilo do sada da stanari mogu da dobiju nalepnicu za parkiranje besplatno?Ako nekom znači, u NS je 182 dinara(ili tako nešto) nalepnica za parkiranje u ulici u kojoj živiš...Cenim da će u Beogradu biti skuplje...
Zabalujev Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 besplatno :opobobu choveche... :(Besplatno, džaba, po ceni par bureka...
kim_philby Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 cestitke za komentar ili +1. postoji ideja da se od fontane napravi neka vrsta kulturnog centra uz koji bi isli produkcijski fondovi za savremenu umetnost. problem je u haosu oko vlasnistva/zakupa poslovnog prostora u fontani, ideja je da se nekako milom/silom svi zakupci lepo isele da bi se oslobodio prostor i rekonstruisao. moj blizak prijatelj koji je deo nbg opstinske vlasti gura iz svoje pozicije tu ideju i nadam se da ce uspeti da je ostvari. meni je ta zgrada izuzetno lepa iako je propala. da ne ulazim sada u neka sitna creva zasto bas fontana i zasto bas blok 1, sve to ima neku svoju logiku kojoj mislim da nije ovde mesto da je bas ja izlazem. a sto se tice tvojih komentara, iskreno, da sam ono sto nisam tj. gradska vlas' odma bih te postavio za direktora kulturnog centra fontana. na zalost nisam vlas' ali imam svo postovanje za tvoje stavove, obrazovanje koje se vidi u mnogim tvojim postovima itd :serdarvojvoda: p. s. rekonstrukcija nbs (ne banke) dobro napreduje uprkos stagnaciji zbog neuplacivanja novca za radove. bitni radovi su uradjeni i da ima para rekonstrukcija bi se zavrsila za max 3 meseca i citaonica bi bila otvorena za korisnike. nbs inace najnormalnije obavlja svoje funkcije definisane zakonom o kulturi. samo je citaonica van funkcije zbog rekonstrukcije.da samo da pojasnim. nijednom recju nisam optuzio ove institucije za kasnjenje i zastoje. problemi u realizaciji nastaju na relaciji minKul i NIP. bas je ugricic imao jedan zabavan dijalog sa brajovicem na sastanku direktora institucija kulture nakon sto je tihi postao ministrar. naime sretenu je dokurcilo da tihi stalno govori: nama je vlada dala ovako i ovoliko pa cemo sada mi (minKul i direktori institucija) tu bedu da podelimo i tome slicno. ugricic mu je sasvim lepo skrenuo paznju da je on (tihi) ministar u toj vladi te da ako misli da ista ne radi dobar posao ondak odma neka podnese ostavku ili makar to javno kaze. tihi je zatim nesto citirao sekspira. mislim da je bio kralj lir. dakle chemer & jad.inace ovo za fontanu su lepe vesti.
Recommended Posts