Hamlet Strašni Posted November 26, 2015 Posted November 26, 2015 Zvučiš kao planer. Znači, nemaš dodira sa stvarnošću. :) Da bi projekat počeo, treba da izgleda da je počeo a ne da ima papire da počne. Ljudi iz BAS-a se na sastancima nagovarajuda počnu preseljenje koliko odmah, npr. Inače, najluđe od svega je što su, da bi pokrili svoje drugare sa privremenim dozvolama na jednom mestu, zeznuli sebe sa rušenjem objekata sa privremenim dozvolama na drugim mestima (Bgd na vodi, pa i ovde). Zato se zakon o ozakonjenju još i ne objavljuje. uređeno je tek idejno rešenje nove bus stanice ali ne i projekat za dozvolu i projekat za izgradnju. njih nije moguće izraditi dok se ne usvoji planski akt. tako je bar do sada bila praksa. naravno za rušenje privremenih objekata nije neophodno postojanje plana, to se radi hajdučki.
Pontijak Posted November 26, 2015 Posted November 26, 2015 (edited) meni se čini da će baš tako da bude, izuzev ukoliko ne kapne neka šuška iz neke prijateljske zemlje... znaci, karabudzevina je sudjena jer ce stetocine polapati najveci deo tih suski nego, da se vratimo na stepenice i sposobnost gradske uprave Da li treba još neko da se povredi? Starac pao niz oštećene stepenice na Zelenom vencuNažalost, prolaznici u podzemnom prolazu Zeleni venac pre su dočekali da neko padne sa urušenih stepenica nego da se oštećenja saniraju. Nesrećni starac survao se niz neobezbeđenu “liticu”. Edited November 26, 2015 by Pontijak
beta Posted November 26, 2015 Posted November 26, 2015 @ hamlet, potpuno su u pravu, često gubim iz vida šohštamplersku praksu.
Hamlet Strašni Posted November 26, 2015 Posted November 26, 2015 Ćesto pričam sa koleginicom koja je doktorirala na urbanizmu. Meni se čini d aje koncept urbanizma kod nas potpuno neprihvatljiv našem mentalitetu. Proseci puteve i neka gradi svako šta hoće i koliko hoće. Samo da gradi na sopstvenom placu i to je to. Ne bi bilo mnogo više haosa nego sada. Jebo infrastrukturu, jebo sve. Zašto neke plave, crvene i zelene fleke da nas zustavljaju u napretku koji samo što nije. Ja bih i građevinske dozvole ukinuo, samo neprekidna legalizacija.
beta Posted November 26, 2015 Posted November 26, 2015 Ćesto pričam sa koleginicom koja je doktorirala na urbanizmu. Meni se čini d aje koncept urbanizma kod nas potpuno neprihvatljiv našem mentalitetu. Proseci puteve i neka gradi svako šta hoće i koliko hoće. Samo da gradi na sopstvenom placu i to je to. Ne bi bilo mnogo više haosa nego sada. Jebo infrastrukturu, jebo sve. Zašto neke plave, crvene i zelene fleke da nas zustavljaju u napretku koji samo što nije. Ja bih i građevinske dozvole ukinuo, samo napredna legalizacija. upravo tako
Hamlet Strašni Posted November 26, 2015 Posted November 26, 2015 Da budemo, sasvim pošteni bila je i sps legalizacija i dss i ds
Arkadija Posted November 26, 2015 Posted November 26, 2015 (edited) Ćesto pričam sa koleginicom koja je doktorirala na urbanizmu. Meni se čini d aje koncept urbanizma kod nas potpuno neprihvatljiv našem mentalitetu. Proseci puteve i neka gradi svako šta hoće i koliko hoće. Samo da gradi na sopstvenom placu i to je to. Ne bi bilo mnogo više haosa nego sada. Jebo infrastrukturu, jebo sve. Zašto neke plave, crvene i zelene fleke da nas zustavljaju u napretku koji samo što nije. Ja bih i građevinske dozvole ukinuo, samo neprekidna legalizacija. Ja stalno pričam da je šteta što Austro-Ugarska okupacija Beograda nije trajala duže, jer je to bila jedina šansa da čak i danas imamo koliko toliko uređen grad. Edited November 26, 2015 by Arkadija
Hamlet Strašni Posted November 26, 2015 Posted November 26, 2015 E sad, nećemo preterivati. Stig'o Švaba i do Ralje, al' od Ralje ne mo'š dalje!
beta Posted November 26, 2015 Posted November 26, 2015 (edited) Da budemo, sasvim pošteni bila je i sps legalizacija i dss i ds nisam ja protivnik legalizacije. problem je što je svaki sledeći krug legalizacije sve gori i gori. prvi urbanistički plan za beograd je bio plan varoši u šancu. uradio ga je emilijan joksimović po direktivi kneza miloša 1867. Edited November 26, 2015 by beta kentauri
Hamlet Strašni Posted November 26, 2015 Posted November 26, 2015 Meni je problem što je jeftinija od gradnje sa dozvolom i što se očekuje i onda ljudi gledaju da izbegnu dozvole. Dozvoljavaju se stvari mimo plana što diskredituje princip planiranja. Stvarno mislim da bi neke stvari trebalo dodatno relaksirati u smeru ovog Zoraninog zakona ali da se ono što je važno rigorozno sprovodi. Opet, ovaj zakon i način izdavanja dozvola i pre priče o legalizaciji dovodi do toga da se zaobilazi urbanizam.
beta Posted November 26, 2015 Posted November 26, 2015 naravno da je jeftini bez dozvole kad su visine naknada za uređenje građevinskog zemljišta astronomske (i ostalo pride). pogledaj samo za prvu ekstra zonu u koju oboje spadamo. videćemo šta će biti sa ovim zakonom.
Hamlet Strašni Posted November 26, 2015 Posted November 26, 2015 naravno da je jeftini bez dozvole kad su visine naknada za uređenje građevinskog zemljišta astronomske (i ostalo pride). pogledaj samo za prvu ekstra zonu u koju oboje spadamo. videćemo šta će biti sa ovim zakonom. Heh, ti znaš u koju zonu ja spadam? Ja numem da procenim da li su zaista previsoke, naročito imajući u vidu da se ne koriste za ono za šta se uzimaju, tj da se kod nas i ne gradi infrastruktura....
Pontijak Posted November 26, 2015 Posted November 26, 2015 Ja stalno pričam da je šteta što Austro-Ugarska okupacija Beograda nije trajala duže, jer je to bila jedina šansa da čak i danas imamo koliko toliko uređen grad. evo na forumu ima upucenih (mislim na beta kentauri koja je ocigledni poznavalac urbanizma) ali beograd je imao bogme poprilicno dobre zakone sto se tice urbanizma i izgradnje u doba knezevine i kraljevine, sada vidim da je beta pomenula prvi urbanisticki plan emilijana
Hamlet Strašni Posted November 26, 2015 Posted November 26, 2015 Ma ok, i ja preterujem. Bez jakog i nepristrasnog aparata i procesa donošenja planova koji je razumno brz i utemeljen u realnosti urabnizam ovde nema pun smisao.
frit Posted November 26, 2015 Posted November 26, 2015 ne bi trebao da se zaobilazi urbanizam, ali se trudi da se zaobidje imaju koji cekaju legalizaciju sa realnim zahtevima od jednoporodicnih domacinstava do visestambenih objekata, privrednih, infrastrukturnih ali ih ima koji cekaju sa recimo 8 dodatnih stambenih jedinica, ili kojim spratom vise tu bi trebao da bude i urbanizam i komisija planska, ali ko zna bio davno jedan crtezi u projektu: podrum, prizemlje, I nivo, I nivo, II nivo :misko:
Recommended Posts