Блок_64 Posted November 20, 2015 Posted November 20, 2015 Profesionalnog upravnika će morati da angažuju i sve stambene zajednice u Srbiji koje imaju više od 30 stanova. Taj posao neće moći da radi svako. "Profesionalce" će regrutovati Privredna komora Srbije, koja će organizovati polaganje testova i licenciranje osoba koje mogu da se bave time. Предпостављам и да га плате.
bigvlada Posted November 21, 2015 Posted November 21, 2015 Pa naravno da treba neko iz zgrade , ovome zato i bilo sumnjivo...E ako nije tajna koliko dajete na mesečnom nivou? Poslato sa... 50 evropskih jedinica. Plus, što nikako ne treba zanemariti, osećaj da je neko koristan i da ljudi na njega računaju i u penziji. Dodatna zanimacija koja ne zahteva celodnevni aganžman. nešto sam zabrljao. to sa JMBG: jel to treba da se upiše na onaj papir koji uramljen visi u hodnicima zgrada? Ja sam to tako shvatio. Fejsbukizacija (ili vindouzdesetizacija) društva. Sve na izvol'te.
howitzer Posted November 21, 2015 Posted November 21, 2015 Ja sam to tako shvatio. Fejsbukizacija (ili vindouzdesetizacija) društva. Sve na izvol'te. A ovo ništa? Gde si sada Rodoljube Šabiću?
Hamlet Strašni Posted November 21, 2015 Posted November 21, 2015 Ne verujem da je reč o tom spisku koji visi na zidu. I po sadašnjim propisima je predsednik skupštine zgrade odgovoran ako nema ažuran spisak stanara. To je neka debilijada koja vuče rep još iz socijalizma Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока
Frile Posted November 21, 2015 Posted November 21, 2015 Ne verujem da je reč o tom spisku koji visi na zidu. I po sadašnjim propisima je predsednik skupštine zgrade odgovoran ako nema ažuran spisak stanara. To je neka debilijada koja vuče rep još iz socijalizma Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока Hamlete, da li je taj spisak stanara obavezan zbog nekog zakona koji to regulilše, ili zbog Odluke o kućnom redu u stambenim zgradama Skupštine grada Beograda? Davno se na blogu b92 jedan žalio oko toga, nije želeo svoje ime javno istaknuto u ulazu zgrade, pa mu je Šabić odgovorio da Ustav Srbije u čl.42.st.1 i 2 predvidja: "Zajamčena je zaštita podataka o ličnosti. Prikupljanje,držanje,obrada i korišćenje podataka uredjuje se zakonom". A Zakon o zaštiti podataka o ličnosti, u čl.8. i drugim, predvidja da obrada podataka nije dozvoljena ako se vrši bez pristanka lica o kome se radi ili bez zakonskog ovlašćenja Poenta je bila Odluka skupštine grada nije zakon, i da zato niko ko ne želi ne mora svoje ime da ističe u spisku stanara na ulazu u zgradu.
Hamlet Strašni Posted November 21, 2015 Posted November 21, 2015 Tako je. Odluka o kućnom redu. Tamo piše da predsednik szg može biti kažnjen ako ne iatakne ažuran spisak stanara. Ta odluka je doneta jos pre 90, i pretpostavljam da se odredba o spisku prepisuje od tada. Koji je bio razlog donošenja te odrede ne znam. Da li je imala čisto policijske razloge, da li ima neke veze sa poštom, nemam pojma. Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока
Hamlet Strašni Posted November 21, 2015 Posted November 21, 2015 E da. Odluka skupštine grada je podzakonski akt, donet na osnovu ovlašćenja iz zakona. Tako da je ona obavezujuća dok je ne ukine ustavni sud ili se stavi van snage. Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока
Frile Posted November 21, 2015 Posted November 21, 2015 Kapiram šta hoćeš da kažeš i deluje mi logično. Biće da je onomad Šabić malo pogrešio insistirajući na zakonskom vs. podzakonskom aktu: Rekli smo - zakon. Odluka o....koju spominjete nije zakon a teško i da sa nekim važećim zakonom ima ikakve veze.
Hamlet Strašni Posted November 21, 2015 Posted November 21, 2015 Doneta je, odnosno postoji na osnovu zakona. E sada, da li je konkretna odredba u skladu sa ustavom, to verovatno sabic bolje zna Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока
bigvlada Posted November 22, 2015 Posted November 22, 2015 A ovo ništa? Gde si sada Rodoljube Šabiću? Izvinjavam se na izazvanoj konfuziji, ja sam loše čuo. Nije bio MUP već Gradsko Stambeno, i nije lista koja je okačena već im JMBG treba za hmm, ne znam za šta im treba. U svakom slučaju nemaju zakonsko pravo da ga traže pa ga nisu ni dobili. I ja sam čitao gornji link, ovaj pasus se odnosi na to. ZAKONITOST PRIKUPLjANjA PODATAKA O VLASNICIMA KOJI IZDAJU STANOVE ILI POSLOVNE PROSTORIJE, OD SKUPŠTINE STANARA ZGRADE I DOSTAVLjANjA PODATAKA PORESKOJ UPRAVI Prema čl.8. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti (Sl.glasnik RS 97/08), obrada podataka o ličnosti (pod kojom se, između ostalog, podrazumeva i prikupljanje i korišćenje podataka) nije dozvoljena bez zakonskog ovlašćenja ili bez izričitog pristanka lica čiji podaci se obrađuju. Takođe, obrada podataka je dozvoljena samo u svrhu određenu zakonom ili pristankom lica. Članom 42. stav 2. Ustava RS je zabranjena i kažnjiva upotreba podataka o ličnosti izvan svrhe za koju su prikupljeni, u skladu sa zakonom, osim za potrebe vođenja krivičnog postupka ili zaštite bezbednosti Republike Srbije, na način predviđen zakonom. U skladu sa navedenim, odgovor na pitanje da li je Skupština stanara zgrade, odnosno njen presednik, u obavezi da, na zahtev Poreske uprave, prikulja, odnosno dostavi raspoložive podatke o stanarima koji svoje stanove ili poslovne prostorije izdaju u zakup, zavisi od toga da li Skupština stanara ima jedan od navedena dva osnova za prikupljanje podataka i u koje svrhe. Zakon o održavanju stambenih zgrada koji uređuje pravni položaj i nadležnost Skupštine stanara, Skupštini stanara ne daje ovlašćenje da prikuplja navedene podatake o ličnosti, uključujući i podatak o JMBG. Ukoliko Skupština stanara eventualno raspolaže takvim podacima prikupljenim uz pristanak lica, postavlja se pitanje u koju svrhu su podaci prikupljeni. Dalje raspolaganje raspoloživim podacima, pa i dostavljanje poreskim organima, nije moguće izvan svrhe za koju su podaci, uz saglasnost vlasnika, prikupljeni. Odredbe čl.12. i 13. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti kojima su propisani izuzeci za obradu podataka bez pristanka lica, mogu se tumačiti isključivo u kontekstu navedene ustavne norme koja upotrebu podataka van svrhe za koju su podaci prikupljeni, dozvoljava isključivo za potrebe vođenja krivičnog postupka ili zaštitu bezbednosti Republike Srbije. U skladu sa tim, prikupljanje podataka o ličnosti za potrebe vođenja poreskog postupka od strane Skupštine stanara, odnosno njenog predsednika je protivno Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti, kao i dostavljanje Poreskoj upravi raspoloživih podataka dobijenih uz saglasnost vlasnika za neke druge potrebe, odnosno svrhu.
teacher Posted November 22, 2015 Posted November 22, 2015 Carevi su se setili da rade remont toplane na konjarniku danas kad je 0 stepeni. jebem im majku u pičku krvavu da im jebem.
teacher Posted November 22, 2015 Posted November 22, 2015 ono, nije moglo prošle dve nedelje dok je bilo 20 stepeni i praktično grejanje nije ni radilo?
Frank Pembleton Posted November 22, 2015 Posted November 22, 2015 E pa pošto stoka bezobrazna nije ni primetila da nešto nije u redu jer su štekali i nisu palili grejanje, sad kad su grunuli sad su videli.... Kažem lepo Toplane najveći lopovi kad se uzme u obzir šta se plaća a šta isporučuje... Poslato sa...
frit Posted November 22, 2015 Posted November 22, 2015 (edited) to licenciranje upravnika ce biti pravo sranje do sada smo u dve zgrade gde smo stanovali isterali sefa kucnog saveta, pravno lice, racun, pecat, i to je ok a ovo sad... bolje da vrate stambeno kao sto je bilo broj stanara po stanu je bitan, a tabla sa imenima je bila normalna i ranije ta imena mi se ne svidjaju zbog ovih vremena, ali hebi ga i to samo imena i prezimena, nista vise i sta kazete, remont mora da im je zveknuo kotao, i verovatno ga nisu remontovali preko leta Edited November 22, 2015 by fritifrut
Recommended Posts