Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

To mi je jasno, sam sam odgovorio Hamletu na tu temu.

Vise sam aludirao na status tih vikendica, kakva su saznanja?

Sta ako imaju status privremenih objekata?

Nije mi baš jasno gde se ne slažemo, ali ok...

Što se tiče sukoba sa zakonima, ima pravilo da noviji zakon ima prednost nad starim. U svakom slučaju, u primeni će se videti u odlukama prvostepenih  drugostepenih organa i upravnog suda. Zakon nije neustavan ako nije u saglasnosti sa drugim zakonom. E sada, da li u odredbama ovog zakona ima nešto što je neustavno, druga je stvar. 

Posted

Da ponovim:

Mene samo zanima "post mortem" kad ovi odu. Oni će ovo da proguraju nema tu šta da se priča.

Dakle, postoji li šansa da se to nekada ispravi? Tj. da se poništi "ozakonjenje" ?

Naravno ja sve ovo pričam pod pretpostavkom da neka sledeća vlast hoće da ispravi stvari.

Poslato sa...

Pa ako se sve te vikendice i porodicne kuce™ legalizuju, kapiram da ce moci u buducnosti neka vlast da naredi njihovo rusenje zato sto su u zasticenim zonama ali ce u tom slucaju morati da obesteti njihove vlasnike.

Posted

Pa ako se sve te vikendice i porodicne kuce™ legalizuju, kapiram da ce moci u buducnosti neka vlast da naredi njihovo rusenje zato sto su u zasticenim zonama ali ce u tom slucaju morati da obesteti njihove vlasnike.

Pa to...

ja nekako i predvidjam taj scenario.Naravno to znaci da cemo mi to sve platiti, posto jelte to ide iz budzetske cifre...

Posted (edited)

Nisam pravnik ali je prilicno ocigledno da se to donosi zbog legalizacije vikendice predsednika Srbije, jedan stav pisan je direktno za njega i ne moze se drugacije objasniti.

Edited by Аврам Гојић
Posted

Plus se otvara novi ciklus panične bespravne gradnje - preskaču se urbanizam i naknade za uredjenje zemljišta. I pravi se novi alibi što stara legalizacija stoji...

Posted (edited)

svi pričaju/pišu o legalizaciji bespravno izgrađenih individualno građenih objekata. nadam se da će ovo prilikom biti moguće legalizovati 1 stan u 1 stambenoj zgradi čiji je graditelj/investitor zatvorio firmu ne plativši državi sve što je trebao.

Edited by djordje geprat
Posted

svi pričaju/pišu o legalizaciji bespravno izgrađenih individualno građenih objekata. nadam se da će ovo prilikom biti moguće legalizovati 1 stan u 1 stambenoj zgradi čiji je graditelj/investitor zatvorio firmu ne plativši državi sve što je trebao.

Uh znam za par takvih slučajeva, ljudi su se izmaltretirali samo tako...
Posted

kaže:

SVAKA zgrada će imati svog predsednika, a ukoliko stanari ne mogu da izaberu jednog od komšija, u njihove zgrade će biti uvedena prinudna uprava. Svi će morati da izdvajaju sredstva za održavanje zajedničkog objekta i plaćanje upravnika, a onima koji to ne budu želeli, na vrata bi mogli zakucati izvršitelji. Ovo su samo neke od novina koje se nalaze u Nacrtu zakona o stanovanju, čija je javna rasprava počela juče.
Profesionalnog upravnika će morati da angažuju i sve stambene zajednice u Srbiji koje imaju više od 30 stanova. Taj posao neće moći da radi svako. "Profesionalce" će regrutovati Privredna komora Srbije, koja će organizovati polaganje testova i licenciranje osoba koje mogu da se bave time.

link

pretpostavljam da će zgrada morati da oformi konkursnu komisiju i onda po redu sve što treba da uradi. a licence  su poseban šlag na torti. 

biće veselo!

Posted

izgleda da su izmislili novi partijski posao.

Posted

Smuljali su sve u nacrt tog zakona. I to su ukrcali tri zakona u jedan. Reforma održavanja stambenig zgrada je overdue, ali apsolutno nisu ništa naročito promenili.

Videćemo kako će se razvijati dalje, ovo je tek nacrt.

Definitivno je potrebno usmeriti ljude da se bave održavanjem svojih zgrada, dosadašnji koncept je preuzet iz vremena kada su stambene zgrade bile društveno vlasništvo...

Posted (edited)

Auuuu jbm ti...Mada me buni ovo sa 30 stanova, sta ovi sa 25 nista?

Moj ulaz u bloku 70 20-ak...

Mada mogao bi ja da se angazujem imam neke ortake u privrednoj komori...

Edited by Frank Pembleton
Posted

izgleda da su izmislili novi partijski posao.

Oh yeah!

Vi imate nesto protiv podizanja zaposlenosti gospodine? Zasto bas vi i zasto bas sada? :fantom:

Posted

kaže:

link

pretpostavljam da će zgrada morati da oformi konkursnu komisiju i onda po redu sve što treba da uradi. a licence  su poseban šlag na torti. 

biće veselo!

Btw, ja sam cuo da vec postoji mogucnost da unajmis profesionalnog predsednika kucnog saveta (jer nigde u trenutnim propisima ne pise da preds. kucnog saveta mora biti stanar ili vlasnik), da postoje firme za to, placas neku mesecnu sumu da se s dosadnim stvarima oko zgrade cima neko umesto tebe.

Izgleda da je neko to video pa bi i on deo kolaca ili je neko ko se time bavi smislio nacin da dobije jos musterija.

Posted

Moj kolega jedan zivi u nekom od ovih novih naselja i kao stanari se dogovorili da "unajme" tok precednika.

On bio protiv kada je video ugovor jer je smatrao da tog coveka vrlo malo odredbi u ugovoru sprecava da ne radi nista, ali je ipak preglasan.

Dok su se svi stanari opasuljili ovaj je uzeo nekoliko meseci placanja i "nestao"...