Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted (edited)

Zato što se još uvek nadam. Znaću da je kraj kada bude prestalo da me čudi.

TT

Problem je mnogo komplikovaniji od privatne prcije. Da je samo to, to  bi se moglo nekako resiti.

Glavni problem je sto ne mozes zameniti ili promeniti 90% ovog naroda.

Izuzezno lepo je to  Ayatollah  napisao i objasnio  na topicu   Srbija: Ima li joj spasa?

Edited by ajfa88
Posted (edited)

Zato što se još uvek nadam. Znaću da je kraj kada bude prestalo da me čudi.

TT

kod mene prestajanje chudjenja nece biti parametar. rasturen je jedan, jelda ogavni sistem, koji je radio bilo kako, da bi se napravio ovaj reformisani, koji isto radi bilo kako. kul -_-

Edited by gospa buba
Posted

kod mene prestajanje chudjenja nece biti parametar. rasturen je jedan, jelda ogavni sistem, koji je radio bilo kako, da bi se napravio ovaj reformisani, koji isto radi bilo kako. kul -_-

A to je zato što postoji subsistem koji funkcioniše besprekorno bez obzira na to ko je na vlasti.

Neki to zovu državom u državi.

TT

Posted

Problem je mnogo komplikovaniji od privatne prcije. Da je samo to, to  bi se moglo nekako resiti.

Glavni problem je sto ne mozes zameniti ili promeniti 90% ovog naroda.

Izuzezno lepo je to  Ayatollah  napisao i objasnio  na topicu   Srbija: Ima li joj spasa?

Ideja da je ,,problem u narodu" je skoro uvek pogresna. Problem je u sistemu. Kada taj isti narod preselis negde drugde, on sasvim drugacije funkcionise. Problem je dakle u postavci sistema i u tome mozda sto ,,narod takav kakav je" (sta god to znacilo) nije dovoljno jak/voljan da osnovu sistema promeni, tj. sistem moze biti vrlo stabilan i otporan na pritiske. No to ne znaci da je za njegovu promenu potreban nekakav siroki drustveni inzenjering ili ispiranje mozga.

Posted

Ideja da je ,,problem u narodu" je skoro uvek pogresna. Problem je u sistemu. Kada taj isti narod preselis negde drugde, on sasvim drugacije funkcionise. Problem je dakle u postavci sistema i u tome mozda sto ,,narod takav kakav je" (sta god to znacilo) nije dovoljno jak/voljan da osnovu sistema promeni, tj. sistem moze biti vrlo stabilan i otporan na pritiske. No to ne znaci da je za njegovu promenu potreban nekakav siroki drustveni inzenjering ili ispiranje mozga.

ako vi gospodine hazard kazete da je tako ...     :)

Posted (edited)

Meni nije jasno da li se ovo odnosi na seoske objekte ili objekte sazidane u vreme kada uopšte nije trebala dozvola, u bgd valjda do 1946. Ili na oba slučaja

Do 1957.

Ne odnosi se na objekte izgradjene u vreme kada nije bilo dozvola (od 1945 do 1957) jer su ti objekti ozakonjeni.

Edited by asphalt bomb
Posted

+1

Posted

A šta kažu pravnici? Da li ovaj zakon može biti oboren ako se kosi sa odredbama drugih zakona (npr. o zaštiti prirodnih dobara ili sl. ; verujem da član o zabrani izgradnje na ovakvim područjima postoji u nekom zakonu)

Posted

Da ponovim:

Mene samo zanima "post mortem" kad ovi odu. Oni će ovo da proguraju nema tu šta da se priča.

Dakle, postoji li šansa da se to nekada ispravi? Tj. da se poništi "ozakonjenje" ?

Naravno ja sve ovo pričam pod pretpostavkom da neka sledeća vlast hoće da ispravi stvari.

Poslato sa...

Posted

Kako ce da se legalizuju Tomine vikendice i sl. kada su izgradjene bez dozvole o cemu govori clan 4. ovog zakona?

Ovako?

ima se kupe građevinske i upotrebne dozvole, samo reci koja ti godina treba... što si je ranije sagradio (po dozvoli) to je cena veća, logično jerbo tih gradnji u prošlosti je sve manje i manje...

Onda u redu.

Posted

Kako ce da se legalizuju Tomine vikendice i sl. kada su izgradjene bez dozvole o cemu govori clan 4. ovog zakona?

Ovako?

Onda u redu.

Član o kome govoriš se odnosi na objekte za koje u vreme njihove gradnje nije postojala obaveza građevinske dozvole (znači stari objekti, da ne legalizuješ čukundedinu kuću jer nemaš za nju papire).

Tomina vikendica je objekat izgrađen pre manje od deset godina. Za svaki objekat od čvrstog materijala postoji obaveza posedovanja građevinske dozvole. Znači da po ovom članu u vreme njene gradnje JESTE postojala obaveza pribavljanja gr.dozvole.

Posted (edited)

Ali to (građevinska dozvola) po ovome postaje krajnje nebitno.

Usaglašavanje sa drugim zakonima nije potrebno jer je većina zakona samo formalna i može a i ne mora da se primenjuje.

edit: Imaš instituciju zvanu "politička volja" a to je iznad ustava i zakona.

Edited by Tale
Posted

Član o kome govoriš se odnosi na objekte za koje u vreme njihove gradnje nije postojala obaveza građevinske dozvole (znači stari objekti, da ne legalizuješ čukundedinu kuću jer nemaš za nju papire).

Tomina vikendica je objekat izgrađen pre manje od deset godina. Za svaki objekat od čvrstog materijala postoji obaveza posedovanja građevinske dozvole. Znači da po ovom članu u vreme njene gradnje JESTE postojala obaveza pribavljanja gr.dozvole.

To mi je jasno, sam sam odgovorio Hamletu na tu temu.

Do 1957.

Ne odnosi se na objekte izgradjene u vreme kada nije bilo dozvola (od 1945 do 1957) jer su ti objekti ozakonjeni.

Vise sam aludirao na status tih vikendica, kakva su saznanja?

Sta ako imaju status privremenih objekata?

Posted

Inace te "vikendice" su dvorci, bunkeri itd...

Imaju regularne policijske "kucice" nadzor itd..

Letos kad sam se vracao sa Galovice rekoh ajd da sidjem ugrejalo po nasipu i prasina od kola koja zuje punom brzinom, kad ono op - pandur ajmo l.k. ko ste sta ste...