Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

na tabli za izvodjenje radova na cvetnom trgu pise: pocetak 24.07, rok 75 dana. 

ali gradonacelnika zamajavaju aferama, sigurno bi svratio da zapeti penalima za probijanje rokova, kao sto je redovno za radove u vojvode stepe.

Posted

Ovo za bulevar, šta je suština za nas nepismene...

poslato sa WC šolje by BVK

Posted

suština je proširenje saobraćajnice za šta je neophodno rušenje postojećih objekata

Posted

suština je proširenje saobraćajnice za šta je neophodno rušenje postojećih objekata

A u kojoj oblasti? Ili celom trasom?
Posted (edited)

od cvetka ka kluzu. tamo gde je sada usko grlo

Edited by beta kentauri
Posted

A u kojoj oblasti? Ili celom trasom?

Mislim od Cvetka do Kluza, strana pijace. Tamo je ionako krš i lom od stovarišta wc šolja i popravki felni, a vlasnici ko vlasnici, već su videli tu šestospratnice.
Posted

O pa da a još kad ljudi krenu da baziraju ,blagostanje svoje i svojih n generacija na tom otkupu, to napravi karambol...

poslato sa WC šolje by BVK

Posted

suština je da jednom kada se poruše postojeći objekti i sagrade nove višespratnice sa lokalima u prizemlju, više neće biti mesta za sadašnju živopisnu jatagan malu. oni će biti proterani.

Posted

Suština je da se proširi ulica, koja kod Cvetka iz 2+2 prelazi u 1+1 trake, a vodi ka naseljima od desetina hiljada stanovnika.

Posted

suština je da jednom kada se poruše postojeći objekti i sagrade nove višespratnice sa lokalima u prizemlju, više neće biti mesta za sadašnju živopisnu jatagan malu. oni će biti proterani.

Ta ulica se jednom mora proširiti, pošto ovakva kakva je ne vrši svoju funkciju, a taj kraj je odavno viđen za rušenje.

Nema tu ničega od arhitektonske i urbanističke vrednosti, obični ruševni kućerci.

Razumem nostalgiju za "Radio Moskvom" i Đoletom felnom, ima taj kraj neki old skul šarm, ali život ga je pregazio.

Posted

uostalom, what Tihajeza said.

Posted

Koleginica jednom išla na odbranu nekog urbanističkog plana, koji je prosecao ulicu i ceo niz parcela smanjio za 30%. Sve parcele prazne ili poneki divlji automehaničar ili parking.
I sad vlasnici urlaju na nju: "Ja sam ovde imao 3000 kvadrata, a sada imam samo 1000!"
Naravno on misli na 3000 koje BI IMAO da je usvojen plan kakav NJEMU odgovara, a 1000 je broj kvadrata koji potencijalno može imati ako se donese plan.

Koji u trenutku dok se on svađa još NE POSTOJI i broj kvadrata koje zaista ima i može da sagradi je nula.

Posted (edited)

zato nacrti planova idu na javne uvide, da svako može da se upozna sa nacrtom plana.

tokom perioda od mesec dana, moguće je dostaviti primedbe na predloženi nacrt.

primedbe se nekada usvoje, nekada ne. podnosioci primedbi uvek budu obavešteni o statusu njihovih primedbi.

posle toga sledi javna sednica gde je moguće prisustvo zainteresovanih strana.

i tamo se dikutuje o primedbama.

kasnije nacrt plana ili ide u dalju proceduru i usvaja se na sednici skupštine grada ili se ponovo vraća na razradu i na ponovljeni javni uvid.

planovi nisu sveto pismo. oni se menjaju.

na žalost, nisu uvek po meri svih.

Edited by beta kentauri
Posted

a ti koji žive u toj jatagan maali, hoće li dobiti neku nadoknadu?

i da li tu spadaju i one kuće iz kubanske ulice i vučićevog prolaza?

Posted

vlasnicima koji su uknjiženi će sigurno biti isplaćena nadnada.

visina naknade je druga stvar.

ne znam koja je to kubanska ulica