Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

Komunalci su menjali uniforme ? Danas za neke u Knezu nisam skontao da li su panduri ili komunalci :(

Posted

panduri su menjali. sad su svi isti, na lastis, dizel. jos samo fali da okrenu kackete naopako. 

Posted

Bilo bi lepo da izgledaju kao dexys midnight runners.

Posted

meni je zapravo najgotivnije kako je, u slucaju potrebe, lako izmeniti zakon™.

to je moderna efikasna drzava :fantom:

1000px-Flag_of_Jersey.svg.png

Posted (edited)

www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2015&mm=10&dd=27&nav_id=1056187

Postoji li uopšte ovaj pravilnik?

Inače, JKP su realno desetkovane: ne znam da li nemaju dovoljno ekipa zbog resursa ili zato što ih angažuju i tamo gde ne treba.

Sinoć sam imao zanimljiv poziv iz Beokoma i ozbiljno sam zabrinut.

Sada gledam kako u komšiluku ističe hiljade litara vode u minuti i razmišljam o činjenici da je prošao čitav dan a da nije stigla nijedna ekipa da bar zaustavi toliki odliv.

TT

Edited by Tale
Posted (edited)

Sada gledam kako u komšiluku ističe hiljade litara vode u minuti i razmišljam o činjenici da je prošao čitav dan a da nije stigla nijedna ekipa da bar zaustavi toliki odliv.

Mene su zajebavali mesec dana sa kojekakvim diletantima koji su ponekad svracali da se malo izglupiraju. Tek posle milionite nase intervencije konacno salju dvojicu sposobnih majstora i tri fizikalca i za dva dana resavaju problem.

Sad kad su stigli enormni racuni za vodu (36 000 za 4 clana) mesec dana ne mozes da ih navatas da daju izvestaj koji nam je neophodan da bi vodovod otpisao pola zbog kvara.

Posle nekih 20 dana zabave (10 da se niko nije pojavljivao) saznali smo da su ova dva majmuna sto su prvo dolazili opusteno prijavili tamo da kvara nema i da je sve u redu...

edit: ali najaci fazon sto je meni po mestu oticanja ogromne kolicine vode iz kanalizacione cevi od prvog dana bilo jasno otprilike gde je kvar. Ovi navodni majstori budalisu mesec dana na potpuno nebuloznim mestima.

Edited by katamaran
Posted

Na javnom mestu je upadljivo. Ovde je od starta bila ideja da sami uzmemo majstore i platimo iako imamo ugovor sa njima (gradsko stambeno)

Odlican aranzman da uzimaju kintu svaki mesec a da se ne cimaju kod kvarova. Ceracemo se jos...

Posted

Ljakseovo prigovaranje uspelo - popravljaju stepenice na Zelenjaku. U stvari, vec par dana stoje ogradjeni problematicni delovi, valjda ce uskoro doci ekipa koja popravlja

Posted

hamletu dosadno u banovini, pa skraćuje vreme. setite se šta još treba da se radi, dok robija.

Posted

hamletu dosadno u banovini, pa skraćuje vreme. setite se šta još treba da se radi, dok robija.

ne dirajte hamleta :lolol:

Posted

Ni ja nisam imao nameru da diram Hamleta, samo me čudi što se propušta baš dobra prilika da se konkretnim akcijama uradi nešto dobro za Beograd ali i za popravljanje imidža.

Posted

Ljakseovo prigovaranje uspelo - popravljaju stepenice na Zelenjaku. U stvari, vec par dana stoje ogradjeni problematicni delovi, valjda ce uskoro doci ekipa koja popravlja

tako su ogradili i pesacki deo na brankovom mostu gde je rupa, koliko to vec stoji?

Posted

Komunalni policajci su svakome ko ima reklamu firme veću od 60x25 centimetara zatražila tehnički projekat.

Samo na prvu loptu ovo zvuči kao sasvim normalno. Međutim, u Odluci o oglašavanju na teritoriji grada Beograda ne postoji član kojim se određuje kolikih dimenzija treba da bude reklama firme.

“Ne samo da nema dimenzija, već traže tehnički projekat koji košta i do 60.000 dinara za nalepnicu na izlogu, za obično parče papira. Ne govorimo o svetlećim reklama ili nekim istaknutim, već o nečemu što je nalepnica na izlogu. Šta tu može toliko da košta?”, kaže za Danas vlasnik jedne od radnji.

Oni koji nemaju tehnički projekat, kao u slučaju našeg sagovornika, morali su da skinu reklamu i plate kaznu od 50.000 dinara.

Na pitanje zbog čega je potreban tehnički projekat i kako to da za jednu nalepnicu treba izdvojiti toliko novca, kao i po kom pravilniku komunalna inspekcija može da ide po radnjama i kažnjava vlasnike, Danas nije uspeo da dobije odgovor od gradskih vlasti. Vlasnici koji nisu želeli da pređu preko ovakve odluke žalili su gradskoj upravi i jedini odgovor koji su dobili jeste da oni postupaju na osnovu "usmenog naređenja".

U prekršajnom nalogu komunalna policija se, kako tvrde vlasnici, pozivala na članove 22, 29 i 30 Odluke o oglašavanju na teritoriji grada Beograda.

U članu 29 ove Odluke piše da se "uz zahtev za izdavanje dozvole prilaže tehnička dokumentacija izrađena u skladu sa aktom iz člana 11 ove odluke", gde opet piše da se "tip, veličina, uslovi i postupak za postavljanje objekata za oglašavanje i sredstava za oglašavanje na objektima utvrđuje pravilnikom koji donosi gradonačelnik grada Beograda".

Ni u jednom od pomenuta tri člana, kao ni u celoj Ooluci se ne pominje veličina oglasa od 60x25 centimetara, kao i to da se svaki centimetar preko toga kažnjava sa 50.000 dinara. Vlasnicima je ostalo nejasno, kao uostalom i nama, jer odgovor od gradske uprave nismo dobili, zašto za svaki prekoračeni centimetar obične nalepnice na izlogu radnje treba da se plati 500 evra samo za tehničku dokumentaciju i šta tu može toliko da košta.