kgmr Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 taman htedoh to da napisem,nedonambog da moramo da budemo zadovoljni.u takvim ekstremnim uslovima zivota, kad nam se iza ugla smesi zlokobni progres, tehnika koja pomaze je preventivno kukanje
gospa buba Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 (edited) taman htedoh to da napisem,nedonambog da moramo da budemo zadovoljni.u takvim ekstremnim uslovima zivota, kad nam se iza ugla smesi zlokobni progres, tehnika koja pomaze je preventivno kukanjedefinitivno. ja samo vidim da nedeljom u 10 uveche rade sve 3 kafane u knezu, u bochnim ulicama - laku noc prijatno, a po tim delta sitijima vitlaju do zore. mozda je to strashno.pa ce jednog dana mozda biti logichno da i bijoskop, nedobob i theatar ili, da proste svi sveti - opera, budu tamo de je narod ^_^ Edited August 25, 2010 by thermal bug
luba Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 (edited) izgleda da i inache ima neka mala, sasvim mala zluradost, kad grad reshi da finansira neki kulturni sadrzaj na nbg. nekako se smatra prirodnim da se osudimo na ulice pune trznih centara, banaka i nishta vishe, pa da se to lepo nadoveze na projekat spavaonice, pa da taj ostane neoprostiv i u proshlosti i u buducnosti.to su zluradi sovestranereke zitelji poput mene jer moraju da prelaze tu kod vas da bi zadovoljili gilti plezure poput pukovnikovih kantica sa ljutim krilcima i bapskih gaca u marksispenseru. mi imamo kulturu, vi nemate. to sto nas ne interesuje, koga briga. to sto se frljamo sa kulturnim mestima a da nemamo pojma sta je cije i cemu namenjeno, to je zato sto smo hoh.ali ne brini, tako cete i vi stestranereke posle. dolazicete do, ali ne i u, fontanu da biste rekli kako je zapusteno i niko ni o cemu ne brine, da je neko stoposto prao pare, da vas niko nije pitao sta da radi sa tim i tako to. samo morate da naucite i vi da budete uberhoh. Edited August 25, 2010 by luba
Utvara Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Kulturni Centar GradBože sakloni.PROGRAM // drugi (filmski festival)-praznoPROGRAM // debate-under constructionPROGRAM // izložbe-praznoitd...
gospa buba Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 to su zluradi sovestranereke zitelji poput mene jer moraju da prelaze tu kod vas da bi zadovoljili gilti plezure poput pukovnikovih kantica sa ljutim krilcima i bapskih gaca u marksispenseru. mi imamo kulturu, vi nemate. to sto nas ne interesuje, koga briga. to sto se frljamo sa kulturnim mestima a da nemamo pojma sta je cije i cemu namenjeno, to je zato sto smo hoh.ali ne brini, tako cete i vi stestranereke posle. dolazicete do, ali ne i u, fontanu da biste rekli kako je zapusteno i niko ni o cemu ne brine, da je neko stoposto prao pare, da vas niko nije pitao sta da radi sa tim i tako to. samo morate da naucite i vi da budete uberhoh.ih draga. iz tvojih usta u bobove ushi. hohovacemo se samo tako :P
morgana Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 (edited) a sta bi bio bolji izbor od tog bioskopa, za iste pare?ja bas volim nbg jos otkad sam otkrila da pored svake zgrade u 60im blokovima (i preko puta) ima brdasce za sankanje. Edited August 26, 2010 by morgana
sherman Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 ja bas volim nbg jos otkad sam otkrila da pored svake zgrade ima brdasce za sankanje.onda bi volela i borcu. i mi imamo brda za sankanje pored zgrada - atomska sklonista inace bi se kurac negde sankali. sve ostalo ravno
morgana Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 pa to je skroz urbano, atomsko skloniste za sankanjeima to i u 70. bloku
Utvara Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 pa to je skroz urbano, atomsko skloniste za sankanjeima to i u 70. blokuŠta reći osim Atomska skloništa imaju razne namene, a namena br.1 je da napune džepove JP "Skloništa"...
Tihajeza Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 za nedelju dana očekuje se završetak rekonstrukcije bulevara. na potezu batutova-cvetka završili sve, postavili semafore i nove znakove - taj potez je postao zelena ZONA PARKIRANJA!već proširenje na gundulićev venac pre nekih godinu dana je bilo na ivici bezobrazluka, ali ovo je čista pljačka. otkad imam kola, nikada nisam morala da parkiram dalje od 20m od ulaza, mesta znači ima, nema firmi (ima nešto banaka, ali im je radno vreme kada su ljudi iz kraja već otišli kolima i oslobodili mesta) i nema velike navale ljudi iz drugih krajeva grada. lopovčine nezasite
pacey defender Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 (edited) a sta bi bio bolji izbor od tog bioskopa, za iste pare?da se preusmere za opremanje (novo)beogradskih škola kompjuterima. ili da gradske i opštinske institucije učine pristupačnim svoje objekte za osobe u kolicima. mamograf. sigurna kuća. treba li dalje da nabrajam?za nedelju dana očekuje se završetak rekonstrukcije bulevara. na potezu batutova-cvetka završili sve, postavili semafore i nove znakove - taj potez je postao zelena ZONA PARKIRANJA!već proširenje na gundulićev venac pre nekih godinu dana je bilo na ivici bezobrazluka, ali ovo je čista pljačka. otkad imam kola, nikada nisam morala da parkiram dalje od 20m od ulaza, mesta znači ima, nema firmi (ima nešto banaka, ali im je radno vreme kada su ljudi iz kraja već otišli kolima i oslobodili mesta) i nema velike navale ljudi iz drugih krajeva grada. lopovčine nezasite drugar živi u vojvode brane. pizdi zbog ovoga. plaćaćete ono što ste do sada neometano koristili, a da nećete osetiti nikakvu pozitivnu promenu u svom kraju. šta više, izvesnije je da će se dogoditi da će zbog obeležavanja parking mesta biti manje mesta za parkiranje. kao što je recimo slučaj u admirala geprata, nakon što je izvršena rekonstrukcija čitave ulice. hidranti, niše za stabla i označena parking mesta su toliko kriminalno raspoređeni, da je broj parking mesta smanjen za četvrtinu, po slobodnoj proceni. Edited August 26, 2010 by pacey defender
luba Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 za nedelju dana očekuje se završetak rekonstrukcije bulevara. na potezu batutova-cvetka završili sve, postavili semafore i nove znakove - taj potez je postao zelena ZONA PARKIRANJA!već proširenje na gundulićev venac pre nekih godinu dana je bilo na ivici bezobrazluka, ali ovo je čista pljačka. otkad imam kola, nikada nisam morala da parkiram dalje od 20m od ulaza, mesta znači ima, nema firmi (ima nešto banaka, ali im je radno vreme kada su ljudi iz kraja već otišli kolima i oslobodili mesta) i nema velike navale ljudi iz drugih krajeva grada. lopovčine nezasite pa imas parkinge iza zgrada za stanare, oni su besplatni. u danke savic je uvek bilo mesta, cak i sad kad su trotoari bili zauzeti. ne znam kako je sa neparne strane, ali uvek neka kola izlaze iz onih prolaza. a valjda ima i tih povlascenih nalepnica za stanare.ne kapiram, bila je kuknjava da se drvece sece da bi bilo vise mesta za parking da bi neko napunio dzepove (mozda, ponekad, malcice i budzet) a sad lose sto ima manje mesta? ovaj deo bulevara izgleda dojajno, ne moram da preskacem moroncine koji zagradjuju svaki prolaz za pesake, imamo i hoh podzemne kontejnere, pritisak vode je konacno normalan, nasuta je nova zemlja na zelenis izmedju zgrada i trotoara. jos ako sutra probna voznja tramvaja dokaze da necu da se tresem na sestom spratu, meni dosta.da se preusmere za opremanje (novo)beogradskih škola kompjuterima. ili da gradske i opštinske institucije učine pristupačnim svoje objekte za osobe u kolicima. mamograf. sigurna kuća. treba li dalje da nabrajam?sve je to lepo i pozeljno sto si napisao, ali isto tako neko moze da smatra da je kulturniji nbgd potreban. bila bih bas srecna kad bih mogla da popunjavam upitnik gde zelim da se upute moje pare kao poreskog obveznika, ali nisam sigurna da bi 0.001 posto gradjanstva bilo zadovoljno mojim izborom.
pacey defender Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 (edited) sve je to lepo i pozeljno sto si napisao, ali isto tako neko moze da smatra da je kulturniji nbgd potreban. bila bih bas srecna kad bih mogla da popunjavam upitnik gde zelim da se upute moje pare kao poreskog obveznika, ali nisam sigurna da bi 0.001 posto gradjanstva bilo zadovoljno mojim izborom.Naravno. Kao što neko ima pravo da smatra da je bolje uložiti pola miliona eura, plus godišnje subvencije, u "centar evropskog filma", tako ja mislim da to treba preusmeriti drugde, tamo gde sam pomenuo da smatram da je svrsishodije. Ja recimo smatram da ova država i ovaj grad pre treba da se solidarišu sa nekom osobom u kolicima, nego sa nekim novim Srdanom Golubovićem u najavi.To je valjda i poenta koncepta građanstva. Da, ako ništa drugo, možeš da kažeš da su pare mogle otići ovde umesto onde. I da jedan koncept javnog interesa treba da dobije primat u odnosu na neka druga shvatanja tog pojma.Ali je malo bezveze da se protivljenje ovako predviđenom rashodu po automatizmu tretira kao nekakav ubernobles protest iz kruga dvojke, ili slično. Ako sam pogrešno protumačio neku igru rečima na ovom topiku, a bilo ih je podosta, onda se najiskrenije izvinjavam zbog lažne uzbune. Edited August 26, 2010 by pacey defender
luba Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 okej, samo mi je bezveze u celoj prici sto se svi frljamo i ciframa i potezima o kojima znamo iz jednog dvominutnog priloga na 92-ci (i dobro, ono sto sam cula u kafani da prepricavaju neki od podrzavalaca projekta). zato mi se cini da je nefer pominjati pomoc invalidima i mamograf, jer za to idu pare iz budzeta nekog drugog sekretarijata, a radi se o stvarima koje su toliko osetljive da ih jos pet generacija nece opraviti - npr, znam da je bila velika fertutma sto su neke pare usmerene na opremanje senzorne sobe za autisticne klince, umesto nabavke dva nova kombija za prevoz invalida. kako tu prelomiti.(mnogo mi je veci sok izazvala prica da nijedna privatna agencija za trazenje posla, tj hedhanteri, nisu hteli da ukljuce u svoju ponudu/potraznju invalide osposobljene za rad. nadam se da je ovo sto je danas otvoreno biti prvi korak.)jes "kultura" mozda najmanje prioritetna, ali ipak ovo nije bas toliko pogresan potez. ako opstina nbgd i gradski sekretarijat za kulturu imaju pare za to, vlasnicki odnosi su cisti, pristup fondovima evropske akademije za film otvoren, zasto da ne.
morgana Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 pa da, vjerovatno i jeste stvar u tim eu fondovima, tajming je takav
Recommended Posts