Pontijak Posted October 21, 2015 Posted October 21, 2015 vi o putu a romi, gde su romi, ni slovce o romima bilo gde u medijima i vascelom internetu ne razumem hajde nadji neku ali makar neku vest u medijima o raseljavanju romskog naselja koje se prostiralo pored pruge od holidej in hotela pa do omladinskih brigada moze i vest o protestima aktivista nvo povodom raseljavanja
Frile Posted October 21, 2015 Posted October 21, 2015 Pa i dalje ne razumem šta hoćeš da kažeš, ne prolazim tim krajem i ne znam situaciju sa romskim naseljima. Ima li divljih naselja duž trase, da li su silom raseljena a da se niko nije bunio, da li se neko bunio a nije bilo vesti o tome... šta se desilo i kada? Da li su na tapetu novinari što ne pišu, nvo aktivisti što ćute a ranije nisu ćutali, ili nešto treće? Jedine vesti koje možda imaju veze sa tim su bile pre mesec dana, kada su završeni socijalni stanovi za Rome u Jabučkom ritu. Na Beobuildu su usputno šturo komentarisali da su to stanovi gde se raseljavaju stanovnici naselja duž drase (što ne mora biti tačno).
Pontijak Posted October 21, 2015 Posted October 21, 2015 (edited) Pa i dalje ne razumem šta hoćeš da kažeš, ne prolazim tim krajem i ne znam situaciju sa romskim naseljima. Ima li divljih naselja duž trase, da li su silom raseljena a da se niko nije bunio, da li se neko bunio a nije bilo vesti o tome... šta se desilo i kada? Da li su na tapetu novinari što ne pišu, nvo aktivisti što ćute a ranije nisu ćutali, ili nešto treće? Jedine vesti koje možda imaju veze sa tim su bile pre mesec dana, kada su završeni socijalni stanovi za Rome u Jabučkom ritu. Na Beobuildu su usputno šturo komentarisali da su to stanovi gde se raseljavaju stanovnici naselja duž drase (što ne mora biti tačno). ma dobro verovatno nisi prolazio tim krajem i kada su se raseljavali romi iz tzv. romvila pa si izdasno bio informisan i preko medija i interneta o toj zlikovackoj i rasistickoj akciji djitlera i tadasnjih gradskih vlasti i tako dalje a sada samo jedan veliki muk i da: nema vise divljih naselja tamo Edited October 21, 2015 by Pontijak
Singer Posted October 21, 2015 Posted October 21, 2015 Pontijak i ja otvoreno patimo za Đilasom [emoji38]ol:
Pontijak Posted October 21, 2015 Posted October 21, 2015 Pontijak i ja otvoreno patimo za Đilasom [emoji38]ol: eh mi staaariii novobeogradjani manje - vise to nego kamo nestade onaj silni gradjanski aktivizam koji je bio izuzetan i ovde 2012. kada se raseljavao romvil i kada je djitler zestoko osudjivan zbog tog rasistickog i zlikovackog cina? kamo sada reakcije zbog raseljavanja roma iz divljih naselja pored pruge, da ne kazem iz romvilskih predgradja?
Singer Posted October 21, 2015 Posted October 21, 2015 Reklo bi se da bi se taj kratki period mogao nazvati "na silu" u svakom smislu i sa svake strane
Pontijak Posted October 21, 2015 Posted October 21, 2015 Reklo bi se da bi se taj kratki period mogao nazvati "na silu" u svakom smislu i sa svake strane kako bilo, pogadja me taj prikriveni rasizam, da nisu svi romi isti, za romvilske rome digla se pravednicka kuka i motika protiv djitlera a za rome pored pruge niko ni rec da napise, totalna ravnodusnost
Frile Posted October 21, 2015 Posted October 21, 2015 Ja sam mislio da je pojas uz prugu raseljen kad i plac pored buvljaka, pa je kasnije polu-uspešno branjen od ponovnog naseljavanja. Zaista nisam znao da je bilo ponovnog grubog raseljavanja. Nisu mi ništa krivi oni koji su ranije (u Đilasovo doba) bili glasni, a sada se ne čuju ili ćute. Nisu oni dužni da budu moja ili bilo čija savest, pa da ih se proziva što ćute, da ih se proziva da im Đilas nije valjao a sada ni da zucnu. A pogotovo ne da im se imputira rasizam, budibogsnama. To je baš neobična zamena. Od svih aktera, nisu na tapetu oni koji su ranije raseljavali, ni oni koji raseljavaju sada, nego oni koji su se ranije bunili a sada se eto ne bune - baš su prevrtljivci. Zaista bi bilo zanimljivo pročitati neku analizu zašto je nvo aktivizam utihnuo. Da li su u pitanju jednostavni razlozi (nestalo para, medijska blokada) ili vlada neka dublja apatija i strah? Bilo je među njima puno profesionalnih aktivista (ne brinem za njih), ali svejedno, verujem da je bilo i da sada ima puno običnih ljudi spremnih da iskreno pomažu drugima, koji veruju da sve to ima smisla ma koliko promene bile spore i male. E ti obični ljudi se sada ne čuju i ne vide. Da li ne umeju sami a nema nikog da ih vodi, ili su zaista umorni, rezignirani?
J-♣ Posted October 22, 2015 Posted October 22, 2015 hajde nadji neku ali makar neku vest u medijima o raseljavanju romskog naselja koje se prostiralo pored pruge od holidej in hotela pa do omladinskih brigada moze i vest o protestima aktivista nvo povodom raseljavanja hajde nadji neku ali makar neku vest u medijima o raseljavanju romskog naselja koje se prostiralo pored pruge od holidej in hotela pa do omladinskih brigada moze i vest o protestima aktivista nvo povodom raseljavanja Bilo je malo divlje naselje u trouglu između: ograde tramvajskog depoa, nožice nasipa želj. pruge i ulice Đorđa Stanojevića ne više od deset porodica, ukupno manje od 100 sa sitnom dečicom. Pre nekih 3-4 nedelje kad sam išao na posao tu u blizini primetio sam desetak teških vozila: nekoliko kamiona, buldozer, nekoliko većih kombija, dve patrole policije (pretpostavljam komunalne), posle toga mesto gde su bile improvizovane barake i gomile stvari je zaravnjeno - nestalo. Nikakve gužve nije bilo, nikakve tenzije i galame, sve završeno u par jutarnjih sati.
teacher Posted October 22, 2015 Posted October 22, 2015 jel to komunalna policija prerasta u SA odrede?
Frank Pembleton Posted October 22, 2015 Posted October 22, 2015 Prerasta... poslato sa WC šolje by BVK
Pontijak Posted October 22, 2015 Posted October 22, 2015 (edited) Ja sam mislio da je pojas uz prugu raseljen kad i plac pored buvljaka, pa je kasnije polu-uspešno branjen od ponovnog naseljavanja. Zaista nisam znao da je bilo ponovnog grubog raseljavanja. kada je raseljen romvil ostavili su divlje naselje pored pruge tj. pored placa gsp-a i tokom vremena se to naselje povecavalo i preslo na drugu stranu ulice pored kraja pristupne saobracajnice. ne znam kakvo je bilo raseljavanje, jednog dana je postojalo divlje naselje, sledeceg dana je samo nestalo bez ikakvog zvuka a naravno da nisi znao jer nije bilo nikakve vesti o tome, da nemam direktan pogled na tu lokaciju ne bih ni ja znao sta se desava Bilo je malo divlje naselje u trouglu između: ograde tramvajskog depoa, nožice nasipa želj. pruge i ulice Đorđa Stanojevića ne više od deset porodica, ukupno manje od 100 sa sitnom dečicom. Pre nekih 3-4 nedelje kad sam išao na posao tu u blizini primetio sam desetak teških vozila: nekoliko kamiona, buldozer, nekoliko većih kombija, dve patrole policije (pretpostavljam komunalne), posle toga mesto gde su bile improvizovane barake i gomile stvari je zaravnjeno - nestalo. Nikakve gužve nije bilo, nikakve tenzije i galame, sve završeno u par jutarnjih sati. kreni gugl snimkom prema omladinskih brigada pa ces videti da je to ipak bilo malo vece naselje ili da je bilo vise malih naselja, sve je stvar tumacenja + naselje s druge strane ulice pored pristupne saobracajnice. da, tako je kao sto ti kazes, raseljeno za par sati. mene samo buni cinjenica da nikakve vesti u bilo kakvim medijima ili na netu o tome nije bilo, gde su raseljeni svi ti ljudi, da li se na nih odnosi ona vest o o izgradnji socijalnih stanova i tako dalje kako bilo, izgleda da pripremaju teren za nastavak gradnje pristupne saobracajnice inace ne bi raseljavali to divlje naselje Edited October 22, 2015 by Pontijak
Frank Pembleton Posted October 22, 2015 Posted October 22, 2015 Pa to sad da li su oni bez glasa raseljeni ili kako to je pitanje. Poznanik je radio u jednoj firmi koja se zaglavila sa parcelom gde je bilo takvo jedno "naselje" ičekali videli da je vrag odneo šalu, poslali svoje ljude , ovi našli "poglavice" našli se na nekoj cifri i za dan - ćao nema nikog na parceli... poslato sa WC šolje by BVK
J-♣ Posted October 22, 2015 Posted October 22, 2015 kada je raseljen romvil ostavili su divlje naselje pored pruge tj. pored placa gsp-a i tokom vremena se to naselje povecavalo i preslo na drugu stranu ulice pored kraja pristupne saobracajnice. ne znam kakvo je bilo raseljavanje, jednog dana je postojalo divlje naselje, sledeceg dana je samo nestalo bez ikakvog zvuka a naravno da nisi znao jer nije bilo nikakve vesti o tome, da nemam direktan pogled na tu lokaciju ne bih ni ja znao sta se desava kreni gugl snimkom prema omladinskih brigada pa ces videti da je to ipak bilo malo vece naselje ili da je bilo vise malih naselja, sve je stvar tumacenja + naselje s druge strane ulice pored pristupne saobracajnice. da, tako je kao sto ti kazes, raseljeno za par sati. mene samo buni cinjenica da nikakve vesti u bilo kakvim medijima ili na netu o tome nije bilo, gde su raseljeni svi ti ljudi, da li se na nih odnosi ona vest o o izgradnji socijalnih stanova i tako dalje kako bilo, izgleda da pripremaju teren za nastavak gradnje pristupne saobracajnice inace ne bi raseljavali to divlje naselje Gledao sve pre nego uradio crop grupisanog dela sklepanih baraka. Možda nekad tu bilo veće divlje naselje, u vreme građenja Belvila. Pre tri godine ih tu bilo koliko i pre tri meseca, ne više od desetak porodica. Bavili se skupljanjem svačega što ljudi iz obližnjih blokova bace u kontejner, a u ranim jutarnjim satima do 7:30 to na veliko prodavali preprodavcima koji tu "robu" na najlonu, šator krilu, ćebetu... valjali ispred buvljaka na trotoaru dok je bicikl staza promenila ulogu u pešački korzo.
Recommended Posts