Malvo Posted October 18, 2015 Posted October 18, 2015 (edited) - Radili smo analizu sa Saobraćajnim fakultetom i pokazalo se da to ima gotovo isti efekat kao i podzemni prolazi. Problem sa podzemnim prolazima je u tome što se pretpostavlja da građani neće u njih silaziti samo da bi prešli ulicu. ovo je... pa ne znam... kao domanović, samo bolje, stvarnije. Edited October 18, 2015 by Malvo
Џеремаја Крстић Posted October 18, 2015 Posted October 18, 2015 cetnici se svrckaju iz nepoznatih razloga http://mondo.rs/a840142/Info/Drustvo/Cetnici-Beograd-Setali-s-obelezjima-cetnickog-pokreta.html I ja se nikad necu navici da je zovem Kralja Milana. Ем нису пријавили скуп, ем шетају непостојећом улицом. ем носе оџачарске комбинезоне. Ни четници нису више оно што су били.
gospa buba Posted October 18, 2015 Posted October 18, 2015 a shta oni misle da gradjani nameravaju da chine u podzemnim prolazima osim da prolaze? skarednosti neke?
Hamlet Strašni Posted October 18, 2015 Posted October 18, 2015 Mislim da hoce da kažu da bi građani nastavili da prelaze preko ulice na površini. Kao što npr često rade kod Franša ili Ruda Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока
gospa buba Posted October 18, 2015 Posted October 18, 2015 a pa zna se. taraba i gotova stvar. pa da vas vidim gradjani <_<
Џеремаја Крстић Posted October 18, 2015 Posted October 18, 2015 Просечни пешаци су питани шта мисле о подземним пролазима и резултат те анкете је да их нерадо користе. Сад, можда неко закључи да су то пешаци-напредњаци али је чврсто стојим иза тезе да су то наши просечни ретардирани суграђани које тако нешто не треба ни питати. Ни да бирају боју аутобуса а не ово.
Џеремаја Крстић Posted October 18, 2015 Posted October 18, 2015 (edited) Са друге стране, то је озбиљан захват, испод је и колектор па је овако лакше свима. Из истих разлога ништа није урађено са Славијом од 1942. до дана данашњег (осим бисте и посмртних остатака Ди Тија). Мало се улагујеш бирачком телу, мало скинеш велику одговорност за себе и имаш деведесетпостотни раствор статус квоа. Додато: Надам се да је јасно да се ово односи на све градске власти од завршетка рата. Славију нису решили ни комунисти, ни социјалисти, ни честити сепеоовци, ни демократе, док ће напредњаци само да ударе шминку. Edited October 18, 2015 by Џеремаја Крстић
gospa buba Posted October 18, 2015 Posted October 18, 2015 pa da, drljaju nereshive probleme, umesto da uzmu i reshe kosovsko pitanje. oh, wait. oni su svuda isti, ko fraktal, nema veze koji je nivo <_<
beta Posted October 18, 2015 Posted October 18, 2015 političari se bave politikom ne radi opšte dobrobiti, nego svoje lične. eventualno svojih najbližih i naravno poslovnih prijatelja. tako je ovde, tako je svuda. doduše, ovi ovdašnji su vazda gladni, goli i bosi, pa nikako da se jednom doživimo da kad već moraju da drpaju to rade umereno i sa stilom.
keitel Posted October 18, 2015 Posted October 18, 2015 (edited) Nisam čuo da je neko iz vladajuće strukture u ovoj iteraciji riješavanja problema Slavije pomenuo ideju sa pasarelama za pješake, koju je neko ovde postavio par strana unazad? Edited October 18, 2015 by keitel
Takeshi Posted October 18, 2015 Posted October 18, 2015 Nisam čuo da je neko iz vladajuće strukture u ovoj iteraciji riješavanja problema Slavije pomenuo ideju sa pasarelama za pješake, koju je neko ovde postavio par strana unazad? to sam ja pomenuo kao predlog. ako vec nece da kopaju ispod slavije, zbog straha koji imaju gradjani. ^_^ pet pasarela u krug, pa mogu da ih spoje prstenom. na sredini trga bi u vis isao teslin laserski zrak.
beta Posted October 18, 2015 Posted October 18, 2015 (edited) kružna pešačka pasarela kao u pudongu u šangaju. kačila sam sliku pre par strana. centralna fontana može da ostane. sa urbanističko-inženjerske tačke gledišta nije nikakav problem izmestiti nekoliko cevuljaga (kolektor je isto cevuljaga). problem je suočavanje sa besom građana koji bi podivljali oko raskopavanja slavije na godinu dana i konsekventnih saobraćajnih haosom. to je mnogo i za av. doduše, problem su i pare. Edited October 18, 2015 by beta kentauri
Џеремаја Крстић Posted October 18, 2015 Posted October 18, 2015 Узе ми реч из уста бета ке(н)таури...
Џеремаја Крстић Posted October 18, 2015 Posted October 18, 2015 Од идеје да Славија постане пешачка зона са укопаним саобраћајем се одустало из објективних техничких проблема (колектор) али и из разлога идења линијом мањег отпора коју сам објаснио пар постова раније. http://www.gradnja.rs/slavija-da-postane-pesacka-zona/
radisa Posted October 18, 2015 Posted October 18, 2015 Узе ми реч из уста бета ке(н)таури... Ja bih tu stavio i par promotivnih štandova na pasarelu, ili bar pokretnih kioska sa hranom, da ugođaj bude potpun...
Recommended Posts