Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

Pa zato što me koliko-toliko pokriva u slučaju saobraćajke (osiguranje) a st. usluga mi omogućava da sednem ko čovek pošto mi je jedina druga opcija da se guram na Sava centru i bajam da li će biti mesta da se sedne (a ne bude ili bude užasna gužva). 

Tale je odgovorio o osiguranju, a za mesto postoje rezervacije kod autoprevoznika. To nije stanična usluga. BAS zloupotrebljava to što ti želiš da sedneš, pa te lepo opauči. Na stranu što ne bi smelo da se stoji u međugradskim autobusima.

Osim toga BAS naplaćuje staničnu uslugu i autoprevoznicima. Ali, zgodno je da se uzme i putnicima.

A kada kreneš da naplaćuješ staničnu uslugu onda treba ograditi prostor, održavati ogradu, kupiti rampu ili plaćati radnika koji će da sedi na rampi i lovi one koji hoće da uđu bez karte, zaposliti još dvoje, troje koji će da ti cepkaju kartu za ulaz u stanicu, eventualno zaposliti još jednog ili dvojicu koji će da gledaju da neko negde ne preskače.

Taman da se potroše ove pare koje zarađuješ na staničnoj usluzi.

Posted

Najbolje da bilo kome na šalteru objašnjavaju da ne mora da plati osiguranje.

S moje strane, pošto sam redovan na BASu 15ak godina znam dobro šta ulazi u konačnu cenu karte i nemam problem sa tih 30 dindži osiguranja.

Sinoć sam kupovao kartu na BAS-u, šalteruša je jasno i razgovetno pitala da li želim putno osiguranje ili ne. Kod "Laste", kada sam u njihovom turist-birou prošle nedelje kupovao kartu za Ljubljanu, ni ne pominju niti nude dodatno putno osiguranje. 

Posted

jery smo apsolvirali račun za infostan? pokušao neko da plati sa ručno ispisanom cifrom manjom za 200 din?

Posted

Ako vežu parking za registraciju jebali smo ježa, mislim da imam preko 80k.

Do tada ne primam plave koverte i neću da se nagodim sa bagrom.

p.s. Zašto bagra? Pa, zato što je u vreme Đilasove administracije bila oborena parking kazna na Ustavnom i to je republička vlast zamesila da bi se demokratima presekao dotok sveže love; tako da je tada bio neki vakuum i niko nije kapirao da li se plaća ili ne; i kad napišu, bili smo opušteni, kao, nije važno.  Kad su se pusijeve vaške dokopale Starog dvora, odjednom je kazna postala dnevna karta i sad kreće uterivanje.

A o pisanju kazni u deset do devet uveče da ne govorim. To im je redovna fora, nama je kao glupo da kucamo poruke za 15 minuta, navukli su me ko zna koliko puta.

Posted

braaate, plati jebeni parking. 

Posted

Do tada ne primam plave koverte i neću da se nagodim sa bagrom.

To ti bas i nije najpametniji potez. Urucice ti zakljucak o izvrsenju preko oglasne table suda, pa neces biti u prilici da prigovorom osporavas npr. zastarela potrazivanja.

Posted (edited)

To ti bas i nije najpametniji potez. Urucice ti zakljucak o izvrsenju preko oglasne table suda, pa neces biti u prilici da prigovorom osporavas npr. zastarela potrazivanja.

Koliki je period zastarelosti?

edit: Na netu sam našao da je zastarelost posle godinu dana, ako je tako, onda stvari nisu sasvim crne, većinu kazni nisam platio u periodu 2012-2013, ali je i to samo tumačenje:

'Do skoro sudska praksa nije bila ujednačena po ovom pitanju, pa su u konkretnom predmetu koji je bio predmet revizije VKS nižestepeni sudovi za nepoštovanje propisa o parkiranju primenili opšti rok zastarelosti od 10 godina.

U tom smislu ova odluka od Vrhovnog kasaciong suda od 17. decembra 2014. godine je presedan koji bi ubuduće trebalo da poštuju svi nižestepeni sudovi kada je u pitanju naplata komunalnih potraživanja.'

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/540449/Kazne-Parking-servisa-zastarevaju-posle-godinu-dana

Edited by April
Posted

Valjda godinu dana. Ustvari to važi za "dnevnu kartu". Mada jebem li ga, meni u martu zakačili jednu i do sada nije mi ništa stiglo a u krajem maja sam uredno registrovao auto

...poslato sa najbolje verzije tt....

Posted (edited)

Koliki je period zastarelosti?

Ta potrazivanja zastarevaju za godinu dana, ali na zastarelost ti moras da se pozoves u prigovoru, jer sud ne vodi racuna o tome po sluzbenoj duznosti. Dakle, ti si zainteresovan da plavi koverat primis i izjavis prigovor, jer ako ti ne uruce zakljucak na adresi iz licne karte, dostavu ce izvrsiti preko oglasne table suda. Po proteku roka za prigovor, ne mozes se pozivati na zastarelost.

Edited by Uskebasi
Posted

Ta potrazivanja zastarevaju za godinu dana, ali na zastarelost ti moras da se pozoves u prigovoru, jer sud ne vodi racuna o tome po sluzbenoj duznosti. Dakle, ti si zainteresovan da plavi koverat primis i izjavis prigovor, jer ako ti ne uruce zakljucak na adresi iz licne karte, dostavu ce izvrsiti preko oglasne table suda. Po proteku roka za prigovor, ne mozes se pozivati na zastarelost.

Hvala puno na otrežnjujućem odgovoru.

Samo bih te molio da me uputiš u proceduru - kako da znam da rok za prigovor već nije istekao?

Posted

Kad primis resenje/zakljucak o izvrsenju imas rok od 5 radnih dana da izjavis prigovor, a nakon prigovora se po pravilu postupak nastavlja u parnici gde sud ceni osnovanost prigovora.

Posted

Kad primis resenje/zakljucak o izvrsenju imas rok od 5 radnih dana da izjavis prigovor, a nakon prigovora se po pravilu postupak nastavlja u parnici gde sud ceni osnovanost prigovora.

Hvala ti puno.

Posted
jer ako ti ne uruce zakljucak na adresi iz licne karte, dostavu ce izvrsiti preko oglasne table suda.

Ovo je neopevana svinjarija. 

Ja imam jednu kaznu kad su tek uveli sistem i iz principa im je nisam platio jer su mi u njihovom call centru dali pogresan info.

Uredno su mi poslali dve opomene al se posle druge nisu javljali.

Posted

Ovo je neopevana svinjarija.

Ja imam jednu kaznu kad su tek uveli sistem i iz principa im je nisam platio jer su mi u njihovom call centru dali pogresan info.

Uredno su mi poslali dve opomene al se posle druge nisu javljali.

Sad će ti se javiti izvršitelj, pa se žali na zastaru...

Ako se pitaš što bi ti neko slao za nešto što je sasvim očigledno zastarelo da platiš, seti se da živiš u Srbiji, i da su putevi novca vrlo zanimljivi...