Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

sinagoga je na ulazu u marije bursać i isto tako i ona kod parka u rabina alkalaja

Posted (edited)

sinagoga je na ulazu u marije bursać

Ovoga se vec ne secam. Ni kod Prvomajske ni kod doma penzionera.

Jesam se davno odselio odatle al nisam valjda tolko izlapeo :)

Edited by katamaran
Posted

sinagoga je na ulazu u marije bursać i isto tako i ona kod parka u rabina alkalaja

Nikad čuo za ovo...

Jesi li ti siguran u to

Jedna je sinagoga u rabina Alkalaja

Posted

Pa oko toga smo i započeli celu priču. Oko te evangelističke crkve koju svi zovu sinagoga

Posted

Tako smo je svi zvali al vidis sta kaze Emma

Evangelistička crkva - ugao Tošin bunar, Ivićeva, Prilaz (ex Jakuba Kuburovića); sinagoga - sadašnji restoran Sač.

Posted

Lepo je znati sta je to zapravo ali tesko da ce iko da prestane taj cosak da zove 'kod sinagoge', niti vidim razlog za tako nesto... pola grada ima imenske odrednice prema zgradama koje odavno ne postoje, ili prema nekom ko je tu ziveo, isto ko zna kad... sto se mene tice, to cose ostaje kod sinagoge pa taman izgradili kosmodrom na tom mestu, kao sto i dalje jakuba kuburovica zovem tako a ne prilaz, kao sto je stari aerodrom i dalje stari aerodrom iako se tamo ne nalazi sad vec skoro ceo vek... itd., itsl.

Posted (edited)

Evo zena koja je odrasla u munze kaze da je sinagoga u R.Alkalaja...

Ali mi ostali stalno zvali ono u T.B. sinagoga

Edited by Frank Pembleton
Posted (edited)

To stoji da neke stvari zovemo po onome sto su nekad bile, ali ovo nikad nije bila sinagoga, kao sto ni tramvajski most nikad nije bio zeleznicki, pa ga dosta ljudi iz neznanja zove tako iako u blizini postoje dva zeleznicka mosta.

Edited by Delija67
Posted

To stoji da neke stvari zovemo po onome sto su nekad bile, ali ovo nikad nije bila sinagoga, kao sto ni tramvajski most nikad nije bio zeleznicki, pa ga dosta ljudi iz neznanja zove tako iako u blizini postoje dva zeleznicka mosta.

Izvoli igrati "naming nazi" ako te ne mrzi :P

cosak kod sinagoge je cosak kod sinagoge od kad znam za sebe, do pre neku godinu me nije ni zanimalo zasto se uopste tako zove.

Posted

Brankov most 3 godine ne mogu da zakrpe. Pancevac ni da pominjem. Al se zato za pena party angazovao kompletan Beograd put i gradsko zelenilo. Sve prsti od priprema.

Posted

Pena Party dala kintu

Biciklisti nisu

vrlo jednostavno.. :(

Posted (edited)

Sreca pa su mostovi potrebni samo biciklistima. Da bar neko od ovih koji bi preko mosta placa porez pa i da ga poprave. Oh wait...

Da hoce da padne pljusak ova 3 dana da im se posere na dogadjaj niko srecniji od mene.

Edited by katamaran