Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted
Па не знам шта су твоји захтеви од живота, али ако је у питању ово
Iako je namerno izvrtanje, ajd' da se pravim da nije.Jednostavan zahtev - da mi je sutra malo bolje nego danas.
не бих знао шта да ти кажем сем да би чудно изгледало да репортеру на улици кажеш како је Ђилас крив што ти гајбу и посао раздваја река.
Nastavio je politiku svojih prethodnika u tom pogledu, a ne bunim se preterano zato što mi odgovara poslovno što je tako, ali ne i privatno.
Posted

@hella, ne razumem zasto se takmiciti kome je gore, svako ima svoje glavobolje a nikom nije stvarno dobro i to je sustina.to sto je u beogradu bolje ne ide nam u prilog niti znaci da treba da budemo srecni zbog toga!?

Posted
@hella, ne razumem zasto se takmiciti kome je gore, svako ima svoje glavobolje a nikom nije stvarno dobro i to je sustina.
Наравно да је тако, нпр. у Куршумлији и Новом Пазару излазе на улице када су гладни, у Београду зато што је ухапшен Караџић, треба изубијати педере или спалити и разбити Кнез Михајлову.
to sto je u beogradu bolje ne ide nam u prilog niti znaci da treba da budemo srecni zbog toga!?
Не разумем. Да је у Београду горе, то би вам ишло у прилог и били бисте срећнији?
Posted

ja ne razumem zasto se ti toliko uzbudjujes oko Beograda i kako Beogradjani vide svoj grad?

Posted

pa da li to znaci da su svi koji izlaze na ulice licemeri zato sto uvek postoji neko negde kome je gore?

Posted (edited)
<br>pa da li to znaci da su svi koji izlaze na ulice licemeri zato sto uvek postoji neko negde kome je gore?<br>
<br><br>ma to su one pridike koje celoga zivota slusam. "vi Beogradjani", "lako je vama u Beogradu"...<br>ranije sam se nervirao oko tih prica, sada mi ne pada na pamet. samo mi je cudno kada to dolazi od ljudi koji, realno, zive bolje od mene, a to se cesto desava. tipa sedis kod lika u, na primer, Cacku,  u ogromnom dvoristu, pod velikim orahom, likova riba brcka se u bazencicu u dvoristu, momci planiraju sutra odlazak u Ovcar banju da okrenu janje, i popijes pridiku da "sve ide u Beograd, ne moze se ziveti od Beograda". ajde da se menjamo. sutra. sta sutra, danas. Edited by vasudeva418
Posted

I šta te je tačno sprečilo da juče kupiš neku kuću sa orahom u dvorištu i bazenom, cenim da do 10-30ak hiljada možeš da biraš.Problemi ostatka Srbije su na bazičnijem nivou, otud i uzbuđenje.

Posted
ja ne razumem zasto se ti toliko uzbudjujes oko Beograda i kako Beogradjani vide svoj grad?
Нисам приметио, можда сам се расписао више него обично, али то је зато што је дошао онај један дан у години када морам нешто да радим не бих ли преживео осталих 364.
pa da li to znaci da su svi koji izlaze na ulice licemeri zato sto uvek postoji neko negde kome je gore?
Не.
ma to su one pridike koje celoga zivota slusam. "vi Beogradjani", "lako je vama u Beogradu" "sve ide u Beograd, ne moze se ziveti od Beograda"
Лажеш, то на овој теми ниси прочитао.
Posted
Не.
Dobro, dakle samo Beogradjani kad pominju konkretno Djilasa pekmeze oko gluposti? Pa vidi, mozda jeste neumesno da ja vracam pastu u restoranu zato sto je prekuvana preko al dente dok na sto metara vazdusne linije od mene neko mozda nema hleba da jede, ali zasto bih ja pustala onoga ko to kuva i prodaje za pare da tako prodje?Djilas je nama takodje na platnom spisku i Beograd ce svakako bolje ziveti bolje od Kursumlije bilo tu Djilasa ili ne. E sad, sve i da mi input informacija o Djilasovom cinjenju i posledicama ne prevazilazi google odrednice 'beogradjani nezadovoljni' siroka su mi prava da preispitujem njegov vakt i bogoradim okolo povodom toga.. :)
Posted

Djilas nije uradio manje-vise nista sto nije radjeno ni za vreme pre njega. Jedino je most poceo da se gradi, ali je priprema toga svega trajala toliko dugo, da covek ne moze nista da pomisli osim da su ga cuvali u steku za izbore. MayDay je potpuno u pravu - s boljim zivotom u Beogradu u odnosu na ostatak Srbije, Djilas nema mnogo veze.Njegovi prethodnici (ili bolje receno prethodnik) nisu nista bolje regulisali probleme kao sto je korupcija i sl. Medjutim, ipak se nisu izdvajali s visenedeljnim ugrozavanjem zivota gradjana Beograda - odbijao je da preuzme ugovorene obaveze verovatno samo zbog svojih privatnih rasistickih stavova prema Romima i tako bezrazlozno odgodio pocetak rekonstrukcije Gazele. Takodje, odbijanje da se stavi u zastitu stanovnika Beograda u vremenu pre otkazane gej parade i izbor da se pravi lud je poprilicna sramota, s obzirom da mu je briga o kvalitetu zivota Beogradjana jedini posao. Dakle, veoma lose se pokazao u dva velika ispita.

Posted
Ma ja bih vama uveo vize za Beograd. Dolazite ovamo sa svojim seljačkim običajima i nežno ih negujete, penjete nam se na grbaču i još serete po Beogradu.
Ja se jos uvek naivno nadam da je ovaj post zajebancija. :unsure:
<br><br>ma to su one pridike koje celoga zivota slusam. "vi Beogradjani", "lako je vama u Beogradu"...<br>ranije sam se nervirao oko tih prica, sada mi ne pada na pamet. samo mi je cudno kada to dolazi od ljudi koji, realno, zive bolje od mene, a to se cesto desava. tipa sedis kod lika u, na primer, Cacku,  u ogromnom dvoristu, pod velikim orahom, likova riba brcka se u bazencicu u dvoristu, momci planiraju sutra odlazak u Ovcar banju da okrenu janje, i popijes pridiku da "sve ide u Beograd, ne moze se ziveti od Beograda". ajde da se menjamo. sutra. sta sutra, danas.
Vaso, nemam neko misljenje o toj pro et contra price o Beogradu po Srbiji, gotovo svuda postoji taj odnos prema glavnim i/ili najvecim gradovima, cak i onde gde su decentralizacije napravljene neuporedivo bolje nego u Srbiji. Medjutim, mislim da si ovde malo istrgao iz konteksta jedan deo standarda koji ti se u tom trenutku dopao a nije ti narocito dostupan u Beogradu ili moras krvavo da ga platis. Kao sto neko rece, tu lepotu koju si opisao mozes da imas za nekih petnaestak hiljada evra bez vece potrage. Za te pare u Beogradu garazu ne mozes da kupis. Oni imaju orah ispred kuce, ti imas deset pozorista na walking distance, oni imaju izlet u Ovcar Banju, ti imas, ne znam, broadband kablovski internet, oni imaju bazencic u dvoristu, ti imas izbor radnji da kupis sta ti god padne na pamet kad ti god padne na pamet, i to za desetak minuta. Ti si napravio izbor, napravili su ga i oni. Jeste glupo sto kukaju ali covek uglavnom mnogo vise vremena provodi kukajuci zbog onoga sto nema ne razmisljajuci o onome sto ima. To nam je u prirodi.Generalno gledano i kad se sve oduzme i sabere, u Beogradu se bolje zivi nego u unutrasnjosti zemlje. I uvek ce se bolje ziveti, sve i da smo ne znam kako bogati i da je na snazi ne znam kakva decentralizacija. Veci centri prosto daju vise mogucnosti, tako je svuda. Poenta je da drzava intervenise u smislu da te razlike ne budu velike ili da se na neki nacin kompenzuju. To tesko da moze da se promeni pukom decentralizacijom, pre ce se to menjati vecim standardom i modernizacijom infrastrukture. I tad ce biti kuknjave ali ce se barem sigurno znati da je u pitanju izbor a ne nuzda.
Posted (edited)
Колико знам и то је подељено по зонама па је решење једноставно: коме је центар скуп, може да мрдне радњу у Овчу или Крњачу. Успоредбе ради, такса за истицање фирме на камионском терминалу у Београду кошта 107.000, иста "услуга" на прешевском терминалу кошта 220.000, у Суботици 50.000, у Шиду 0 (нула) динара и тако даље.
Ali uopšte se ne radi o zonama i pričama o izmeštanju objekta; radi se o plaćanju prava da istakneš reklamu, bez obzira da li si to pravo iskoristio. To treba da košta nula dinara, bez obzira da li ti je firma u Glumčevom brdu ili u Krunskoj.
Дакле, псето из штенаре сулудог мрачњака ипак дође на Студио Б, ипак му пруже простора да лаје о организацији убиства Ђинђића, паљењу амбасада и другим тачкама "програма" филијале ФСБ, али не - он кука како нема довољно ДСС-а у медијима и још му неваљали новинар очита литанију. Е стварно бедак што гласачи радикала, напредњака и народњака немају ниједан други канал информисања на ком би чули свашта паметно.
DSS je parlamentarna stranka u skupštini grada. Zaslužuje prostora srazmerno svom uspehu na prethodnim izborima. Ima pravo na to.Ilustrovao sam ti pristrasnost Studija B primerom Bakareca. Molim te da pogledaš jedan njihov popodnevni program; evo možemo sutra, ako si dokon, da pratimo ko je sve gost tog programa, koje funkcije obnaša, i da li će voditelji izaći iz okvira afirmativnog razgovora.Jebote, ona luda Rada iz Beogradske hronike na RTS nema problem da potkači neku direkciju za drkanje kurca u nekom gradu u Srbiji i kaže im da su retardi što su uradili nešto loše u zaseoku Ovom pored sela Onog. Čak i tijanićevi novinari, koliko god da su izabrani metodom nezameranja vlastima, koliko god da je i sam Tijanić takav, ipak se ponekad usude da postave neko pitanje koje ne prija osobi iz vladajuće stranke. Dok ovi poslušnici na Studiju B nemaju hrabrosti da postave jedno jedino provokativno pitanje osobi iz vlasti, dok nekog ko misli drugačije gotovo nikada ne zovu. Makar to bio urbanista koji se ne slaže sa odlukom o nekom urbanističkom rešenju. Dakle, ne mora da bude to neki Bakarec iz DSS ili sličan kreten iz SNS ili SRS. Bilo ko. Pogledaj uostalom emisije Danijele Šegan, Vladimira Đokovića ili Đorđa Mićića, pa će ti biti jasno o čemu pričam.
Они се буне због тривијалних проблема материјалне природе, а теби је, колико видим, више стало до правичности, поштења и осталих духовних категорија.
Manjak para u budžetu zbog neracionalnog trošenja nikako ne može da bude duhovno pitanje. Inače, kada se pomene duhovnost uhvatim se za pištolj.Kada sam upotrebio termin šićardžije, mislio sam da ćeš razumeti da se to odnosi na interesne grupe koje žele da ućare nešto pritiskom na gradsku vlast kako bi im dala neke privilegije. Na štetu nas Beograđana, naravno. Na primer, taksisti su takva grupa koja uz pomoć gradskih vlasti, već više decenija, a uz pomoć Demokratske stranke čitavu deceniju, ima povlašćen položaj. To se ostvaruje tako što gradska vlast postavlja barijere ulasku u tu granu usluge, tako što propisuje koliko je nama Beograđanima potrebno taksi vozila.Nisam, dakle, adresa za ovakve primedbe o duhovnosti.
Пејси и Којот сатанизују градску власт и незадовољни су што тврдим да је велики проценат Београђана задовољан животом у престоници и свестан да је у провинцији много горе.
Ti nas zapravo zajebavaš. Ovo što si napisao je glupo na neverovatno mnogo nivoa. Edited by pacey defender
Posted

Bioskop Fontana postaje "centar evropskog filma". To su barem najave gradskih i novobeogradskih vlasti. Rekonstrukcija će koštati pola miliona eura, i "potrajaće".Plašim se da je besmisleno da država investira u bioskope, naročito što privatni kapital preuzima tu sferu. Ali ajde da vidimo kako će to izgledati.

Posted
Plašim se da je besmisleno da država investira u bioskope, naročito što privatni kapital preuzima tu sferu. Ali ajde da vidimo kako će to izgledati.
Posebno je besmisleno da, ako vec investira, to cini na NBGu, koji vec ima dva multipleksa [17 sala], SC - fest, sinemaniju, jos neke programe [npr. nedelje ruskog/korejskog... filma, sedam velicanstvenih] i DKSG.