kud u maglu Simoviću Posted August 13, 2015 Posted August 13, 2015 mali će da pukne na sledećim izborima kao lajsna, ako ga budu stavili uopšte na listu av-sm-za beograd
Ryan Franco Posted August 13, 2015 Posted August 13, 2015 (edited) Najbolje da će da pukne. Imaće 60%. Narod je lud. @katamaran Daj turi ovu sliku u spojler. Ne moš se skroluje strana. Edited August 13, 2015 by McCabe
Frile Posted August 13, 2015 Posted August 13, 2015 (edited) i to dugoročno mora da bude baš na tom mestu a ne, lupam, izmešteno 10km uzvodno? naglasak na reči dugoročno. postoji i onaj deo ispod Julinog brda i Žarkova (koji ne izlazi na obalu), što takođe zvrji prazan. Ovako imamo ljude koji sa Petlovog brda autobusom putuju svaki dan do Slavije otprilike 60 minuta. To košta živaca, para i vremena. Takvo širenje grada mi se čini poprilično neracionalno. 99% sam siguran da je zbog izvorišta. Izvorište se ne može izmestiti, rečni sedimenti pored Save iz kojih se crpi voda pomoću reni bunara su tu gde su. Uzvodno je drugačiji teren, nema aluvijona. Ne znam zašto se ne gradi ništa ispod Juling brda, da li zaštićena zona dobacuje čak dotle. U svakom slučaju, zona izvorišta je zaštićena zbog opasnosti od kontaminacije. Put za Obrenovac je stalna pretnja, a Železnik (ranžirna stanica) je težak prestup i izvor ogromne opasnosti. p.s. Čudi me da se sada do centra putuje 60 minuta sa Petlovog brda, živeo sam tamo dosta dugo. Krajem sedamdesetih, dok je Trgovačka bila seoska džada, do zelenjaka se sa 531a putovalo 45 minuta. Po mom sadašnjem iskustvu sa gradskim prevozom, zakleo bih se da je vreme do centra malo više od pola sata. p.s. br2 ovo za makiš šta ne sme da se radi u zoni vodozahvata sam čuo svojevremeno od ljudi kojima je vodosnabdevanje struka, a sigurno na forumu ima ljudi sa uvidom u prostorne planove koji iz prve ruke mogu da daju 100% tačnu informaciju Edited August 13, 2015 by Frile
Skyhighatrist Posted August 13, 2015 Posted August 13, 2015 i to dugoročno mora da bude baš na tom mestu a ne, lupam, izmešteno 10km uzvodno? naglasak na reči dugoročno. Prošle godine otvoren novi pogon, Makiš 2, teško će to da se seli igde...
beta Posted August 14, 2015 Posted August 14, 2015 (edited) Makiš ostaje tu gde jeste. Biće izgradnje na lokaciji Savska jezerska terasa koja danas zvrji prazna, velika površina je u pitanju, verovatno socijalno stanovanje. Bar tako je predviđeno planskom dokumentacijom. Prostor oko ranžirne stanice će da se menja i biće neke izgradnje. Valjda više neće biti u prvoj zoni vodozaštite. U planu je i izgranja je onoj livadi na kojoj se danas nalazi divlje romsko naselje, kad se prođe Tempo na Adi i krene nadvožnjakom prema Žarkovu (prekoputa Čukaričke padine). Edited August 14, 2015 by beta kentauri
Frile Posted August 14, 2015 Posted August 14, 2015 Prošle godine otvoren novi pogon, Makiš 2, teško će to da se seli igde... Nije problem sa samim postrojenjem (fabrikom) za preradu vode, nego sa izdanskom zonom. Fabriku (postrojenje za preradu vode) možeš (teoretski) da praviš bilo gde, izdanska zona je tu gde jeste i ne može da se premešta. Velika površina u tom delu okolone Beograda se sastoji rečnih sedimenata (šljunka i peska) koji su natopljeni rečnom vodom. Rečna voda se kroz njih prirodno filtrira i crpi na puno mesta po malo (reni bunari). Svaka kontaminacija tih sedimenata ugrožava izvorište. @beta kentauri gde se nalazi lokacija "Savska jezerska terasa"?
beta Posted August 14, 2015 Posted August 14, 2015 (edited) Između Vodovodske, Avalske i Trgovačke. Ogroman prostor. Edited August 14, 2015 by beta kentauri
Frile Posted August 14, 2015 Posted August 14, 2015 Između Vodovodske, Avalske i Trgovačke. Ogroman prostor. Aaa, između Ibarske magistrale, (starog) kružnog puta i Vodovodske! :) Da, ogroman prostor, u te njive sam kao klinac išao da vozim poni bicikl i berem kupine. Inače, to nije u zoni izvorišta, a udaljeno je od centra kao i Petlovo brdo.
beta Posted August 14, 2015 Posted August 14, 2015 (edited) Nismo se razumeli. Savska terasa je iznad ranžirne stanice Makiš. To je daleko od zone izvorišta. Biće zidanja u bloku između ranžirne stanice (i oko nje, pomera se zona zaštite), Milorada Jovanovića i Lazarevaćkog druma. Tu je sada poljana i divlje naselje. U samoj zoni izvorišta nema gradnje, nema poljoprivrede, ništa... Edited August 14, 2015 by beta kentauri
Frile Posted August 14, 2015 Posted August 14, 2015 Spomenuo sam izvorište samo uzgred, zato što se spominjalo u ranijim porukama. Možda se ipak jesmo razumeli, da li je ovo savska jezerska terasa ? (slika sa beobuld foruma) Biće zidanja u bloku između ranžirne stanice (i oko nje, pomera se zona zaštite), Milorada Jovanovića i Lazarevaćkog druma. Tu je sada poljana i divlje naselje. Da nije možda greška - Obrenovački put, a ne Lazarevački drum? To bi bio prostor između Obrenovačkog puta i Žarkova, od Čukaričke padine pa do oko ranžirne stanice.
beta Posted August 14, 2015 Posted August 14, 2015 Ja sam bila konfuzna, izvini. Dakle, novo naselje se planira između ranžirne, Obrenovačkog puta i Milorada Jovanovića (od Čukaričke padine pa do ranžirne). Savska jezerska je ovo sa BB i to je drugo naselje koje se planira (drugi Planski akt).
Topola Posted August 14, 2015 Posted August 14, 2015 Spomenuo sam izvorište samo uzgred, zato što se spominjalo u ranijim porukama. Možda se ipak jesmo razumeli, da li je ovo savska jezerska terasa ? (slika sa beobuld foruma) Da nije možda greška - Obrenovački put, a ne Lazarevački drum? To bi bio prostor između Obrenovačkog puta i Žarkova, od Čukaričke padine pa do oko ranžirne stanice. Cerak Kukuruzi.
Pontijak Posted August 15, 2015 Posted August 15, 2015 KAMERE I ALARM Ovako će biti zaštićen novi spomenik Milice Rakić taman kada pomislim da nema vesti koja moze da me iznenadi u ovom apsurdistanu kad ono moze
beta Posted August 15, 2015 Posted August 15, 2015 (edited) Cerak Kukuruzi. ma jok, znaš kako je na starim kartama pisalo "hic sunt dracones" Edited August 15, 2015 by beta kentauri
Topola Posted August 15, 2015 Posted August 15, 2015 Bojim se da ce zmajevi* tu tek da dodju... *investitori iz obliznjeg Zarkova
Recommended Posts