Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted (edited)

naravno, disleksija je (kao i sve) stvar kodiranja, nije skroz isto kod nas sa fonetskim pismom i kod amera npr. ali da, otkad su shvatili da je zgodno, svako pokushava da je ima. kome ne ide matish, taj ne razume tekst zadatka, kome se ne radi srpski, njemu ne ide nishta. ni geografija ^_^. nije ni chudo shto nastavnici pizde, pa ih posle optuzuju da su surovi i neprofesionalni. nash shkolski sistem to ne kapira mnogo, iz dva realna razloga najmanje (1) ne znaju mnogio, (2) narod mnogo laze pa ga ignorishu po difoltu. a da udjem u mod baba cvetanke, danas se sa 2 lektire godishnje ima disleksija momentalno, a solidno nepismeni stizu na prijemne ispite chak do fakulteta... ^_^

a funkcioonalno nepismene armije ne umeju da popune opshtu uplatnicu :(

Šta da ti kažem prijateljica koja je radila na šalteru gde se uplaćivalo za ispite na fakultetu je u ogromnim količinama dobijala uplatnice "Petar Petrović" i "Adresa" . Prvo je mislila " vidi ovi šaljivi srudenti" a onda je shvatila da nije šala... Edited by Frank Pembleton
Posted

Kačili smo ovo za parking ispod Studentskog parka, mislim da nismo znali za cijenu, pravu sitnicu

I odakle treba da se uđe u tu garažu, obzirom na to da je Vasina zatvorena za ne-javni saobraćaj, a sve ostale ulice u okolini uske? Praviće tunel od Francuske?

Posted (edited)

@gospa, frank

da, postoji taj sindrom nesposobnosti shvatanja uopštenog primera, tj modela. ja to zovem sindrom "Vojnik Taj-i-taj"*. on, po mom mišljenju, dolazi od strašne tromosti duha koja je izazvana nedostatkom potrebe za razdvajanjem opšteg od pojedinačnog i života u uprošćenom svetu pojedinih stvari koje se smenjuju u linearnoj sekvenci najprostijih, efemernih senzacija. tu nema govora o čitanju, naravno.

ima toga i kod mnogih studenata, koji će posle, sa takvim umom, graditi mostove i lečiti ljude, pa kako ispadne.

*bio u četi neki jado koji nije mogao da nauči da se predstavi. 

- Kad se obratiš starešini, reci "Gospodine kapetane, vojnik taj-i-taj"! Aj sad ti, Orloviću.

- Gospodine kapetane, vojnik taj-i-taj!

- Ne, ne, treba da kažeš svoje ime, na primer Petar Petrović...

- Gospodine kapetane, vojnik Petar Petrović!

- :isuse:

Edited by Грешни Василије
Posted

I odakle treba da se uđe u tu garažu, obzirom na to da je Vasina zatvorena za ne-javni saobraćaj, a sve ostale ulice u okolini uske? Praviće tunel od Francuske?

garaza kod vuka ima malo nezgodan prilaz, doduse cak i tamo je sire nego oko studentskog parka ali ne sumnjam da ce ga opraviti pa kako bude...

Šta da ti kažem prijateljica koja je radila na šalteru gde se uplaćivalo za ispite na fakultetu je u ogromnim količinama dobijala uplatnice "Petar Petrović" i "Adresa" . Prvo je mislila " vidi ovi šaljivi srudenti" a onda je shvatila da nije šala...

bese odavno ona zezancija sa "any key" na tastaturi

Posted

Ukoliko se dobro sećam, pristupna rampa bi trebalo da bude iz ulice Studentski trg, iz pravca Braće Jugovića, pored PMF i dalje u ulicu St trg (ulaz malo ispod etnografskog muzeja). Izlaz sa suprotne strane. Naravno ukoliko nije došlo do neke promene, pa se predviđa ulaz iz cara Dušana, Takovske ili nešto slično

Posted (edited)

Šta da ti kažem prijateljica koja je radila na šalteru gde se uplaćivalo za ispite na fakultetu je u ogromnim količinama dobijala uplatnice "Petar Petrović" i "Adresa" . Prvo je mislila " vidi ovi šaljivi srudenti" a onda je shvatila da nije šala...

ja sam ovo dobila od jednog zaposlenog da mu se za dete izradi duplikat zdravstvene knjižice:

21409267e31fd8f978f541d47d136ceb272795b7

Edited by Arkadija
Posted

:D

kakav je ovo broj upisao za jmbg?

Posted

juniorovo godishte ^_^

Posted

Detetov, rodjeno 2002.

:guess:

Sent from my iTelephone using Tapatalk

Posted

muchenik. ali ja imam ozbiljnu dilemu (osim gospodi splituj nas :lolol:), da li je moguce da njima niko nikad nije pokazao? :unsure:

ja kad sam dorasla do shaltera u poshti, tako da me detektuju s druge strane, odmah su me slali da neshto placam (i ponesem kishjelu i banacki rizling kad krenem nazad, ua eksploatacija! :D). onda me nauchili i da popunimim, vec u srednjoj shkoli smo manje vishe svi sami sebi placali shta je trebalo...

Posted

Ko je ШВ-40 obrazac popunjavao menica mu ide kao od šale.

Posted

Ko je ШВ-40 obrazac popunjavao menica mu ide kao od šale.

pa znam, al trebalo stici do shv :(

zar nije shv20? :unsure:

Posted

naravno da im niko nije pokazivao, po principu "neka sine, majka ce"... imala drugarica decka koji je u celih 25 godina starosti krocio prvi put u postu da uplati nesto (majka je bas bila sprecena a i ova ga zezala), uspelo mu je iz treceg puta, jos se iznervirao sto su ga ljudi cudno gledali a neki se i smejali.

Posted

ono, istinu govoreci, ja sam se igrala nekim virmanima za bacanje, veci deo detinjstva :lolol:

gospodi splituj, ako nije problem. mladi smo, razbarushavamo se svaki chas :D

Posted

pa znam, al trebalo stici do shv :(

zar nije shv20? :unsure:

Hm, ne znam. Može biti i da je 20, ali mi u glavi odzvanja: popuni taj šv40 obrazac kretenu, neće se sam popuniti!