Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

naši prethodnici nisu hteli ni da čuju da ukinu podzemne prolaze na Slaviji iako su bili veoma uski, nebezbedni i nefunkcionalni (???)

Kad su to bili? Nešto sam propustio :D A bila je i ona priča da su "klaustrofobični"  :lolol:

Posted (edited)

Nisu tuneli omiljena investicija gradonačelnika bilo kog grada. Izgradnja spora i prelazi u drugi, treći... mandat, a vizuelno su komplikovani za prezentaciju glasačima.

Ovaj tandem stručnjaka možda to svečano započne, ali će odmah i stati - skupo to za njih.

Edited by J-♣
Posted

e: Nego, zar ne rekose pre par nedelja da se ljudi boje podzemnih prolaza pa da ih zbog toga nece biti na Slaviji. Zasto onda grade tunel?

srbin se nikad tunela nije plašio. to ono kao gali, samo da nebo ne padne na glavu.

Posted

nisu uspeli da završe ni kolektor interceptor a kamoli ovo

Posted

Kad su to bili? Nešto sam propustio :D A bila je i ona priča da su "klaustrofobični"  :lolol:

Neverovatna ekipa...

Posted

e: Nego, zar ne rekose pre par nedelja da se ljudi boje podzemnih prolaza pa da ih zbog toga nece biti na Slaviji. Zasto onda grade tunel?

Automobili se ne plaše tunela! -_-

A to oko nebezbednosti im je omiljena fraza kada treba nešto kritikovati.

Tako je pre neki dan otvorio parkić u Gundulićevog venca:

- Prošle godine smo počeli sa uređivanjem malih zelenih površina, koji se popularno nazivaju urbani džepovi i do sada smo uredili nekoliko takvih prostora. Do pre par meseci ovo mesto je bilo nebezbedno i zapušteno. Ovaj skver je sređen zahvaljujući inicijativi građana, koju su odbornici Skupštine grada prihvatili. Sigurno je da ćemo sa ovakvim aktivnostima nastaviti jer su građani prezadovoljni - istakao je Siniša Mali.

To je ovaj parkić. Na slici se baš vidi silna nebezbednost i zapuštenost.

Inače, dan pre "otvaranja" parkića pored autobuske stanice je bio SNS štand gde je stajao neki stranački vojnik i hvalio svoju stranku kako radi u interesu građana tj. kako su oni obnovili taj park. Ni flajeri o tome da je park obnovio baš SNS i ubačeni u poštanske sandučiće po obližnjim zgradama nisu izostali.

Posted

Automobili se ne plaše tunela! -_-

A to oko nebezbednosti im je omiljena fraza kada treba nešto kritikovati.

Tako je pre neki dan otvorio parkić u Gundulićevog venca:

To je ovaj parkić. Na slici se baš vidi silna nebezbednost i zapuštenost.

Inače, dan pre "otvaranja" parkića pored autobuske stanice je bio SNS štand gde je stajao neki stranački vojnik i hvalio svoju stranku kako radi u interesu građana tj. kako su oni obnovili taj park. Ni flajeri o tome da je park obnovio baš SNS i ubačeni u poštanske sandučiće po obližnjim zgradama nisu izostali.

Stvarno nije u redu imati takav stav prema ovom važnom projektu, to je bila jedna crna rupa grada gde su se skupljali beskućnici, skitnice i golubovi, a sada je to urbani džepTM  - evo uostalom neka kaže okupljen narod šta misli  :fantom:

Posted

Novi asfalt + fontana, a od uštedetm sređuju Ruzveltovu.

478766_slavija-01_f.jpg

+

Biciklisti vladaju ovim gradom... :fantom:

što se ovoga tiče, ja sam davno napisao da sam protiv podzemnih prolaza jer nema mesta za njih a i, neka vozila idu pod zemlju a ne ljudi.

mislim da je bezvezan svaki projekt/namera za rekonstrukciju slavije ako to ne uključuje i prostor mitićeve rupe, pauk parkinga i svaštanečeg između banke i trolejbuskog stajališta.

Posted

što se ovoga tiče, ja sam davno napisao da sam protiv podzemnih prolaza jer nema mesta za njih a i, neka vozila idu pod zemlju a ne ljudi.

mislim da je bezvezan svaki projekt/namera za rekonstrukciju slavije ako to ne uključuje i prostor mitićeve rupe, pauk parkinga i svaštanečeg između banke i trolejbuskog stajališta.

kako nema mesta za podzemne prolaze? ne razumem? 

Posted

gde da ga udeneš kod švajcarske ambasade ili kod mekdonaldsa. tramvajske stanie u nemanjinoj. za beogradsku, treba da uđeš u mitićevu rupu i parking plac. meni tako izgleda. da praviš tri gde može a staviš zebre gde je tesno......

Posted

gde da ga udeneš kod švajcarske ambasade ili kod mekdonaldsa. tramvajske stanie u nemanjinoj. za beogradsku, treba da uđeš u mitićevu rupu i parking plac. meni tako izgleda. da praviš tri gde može a staviš zebre gde je tesno......

pa sam si rekao, ima mesta. ovo sada je neodrživo i zbog putničkog i javnog saobraćaja i zbog pešaka. o biciklistima da i ne govorim.

Posted

Bolje da automobili idu pod zemlju, barem glavni pravci da se povezu i da se rastereti trg. U Bg je to barem lako uraditi, nema metroa, nema katakombi.

Ovaj prijedlog je ruzan na vise nacina.

Posted

Bolje da automobili idu pod zemlju, barem glavni pravci da se povezu i da se rastereti trg. U Bg je to barem lako uraditi, nema metroa, nema katakombi.

Ovaj prijedlog je ruzan na vise nacina.

realno je očekivati da će i metro biti najavljen u sledećih mesec dana, kada izgustiraju žičaru i tunel

Posted

pa sam si rekao, ima mesta. ovo sada je neodrživo i zbog putničkog i javnog saobraćaja i zbog pešaka. o biciklistima da i ne govorim.

imamesta sam za prolaz ispod beogradske. ali, ima li smisla praviti podzemni prolaz ispod ulice sa samo dve kolovozne i dve tramvajske trake. prolaze pravimo na mestima poput terazija, zelenog venca ili ušća. uostalom, tu kod beogradske vozila moraju da stanu zbog saobraćaja vezanog za kralja milana.

gde ćeš da spakuješ prolazkod švajcarske ambasade?