Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

Tačno im fali Đilas. Samo da se okane tog košarkaškog kola u koje se uhvatio...

A zaista mi nije jasno, koja sila stoji nad glavom istih onih radnika koji napraviše onakav Bulevar KA i Nemanjinu i Savsku, itd, da danas ladno ne umeju da išta normalno i upotrebljivo naprave. Vojvode Stepe deluje kao da su uz ručak radnicima svaki dan delili i čašu oranž soka obogaćenu LSDijem. Autokomanda slično. Ne znam da li su još nešto i radili dalje, ne pada mi čak ni neki primer napamet...

Kako je to moguće...?

Autokomanda je zapravo sada bolja nego sto je bila, jer je pravi kruzni tok, a ne kao pre, kada je bila neki pobacen hibrid malog kruznog toka na sredini velike ,,obicne" raskrsnice. E sad kako su odradjeni radovi u smislu kvaliteta ostaje da se vidi, strepnja mi je dublja od nade.

Posted (edited)

I meni.

"Slutim jer još samo slutiti znam..."

Autokomanda je bolja od pobačenog hibrida jer nemačka okupaciona uprava nije mogla da predvidi obim saobraćaja u Beogradu jednog dana u budućnosti kad je 1942. formirala ovaj kružni tok.

Sramotno je da neko (čitaj gradska uprava) ima drskosti da priča o "rekonstrukciji" skvera u situaciji kada je od čitavog zahvata sprovedeno samo novo asfaltiranje i stavljeni novi ivičnjaci. A, da, provukli su ingeniozno tramvajske šine posred kružnog toka. Verujem da to onomad ni Milanu Nediću nije palo na pamet da predloži da ga Majsner zbog očitog pokušaja sabotaže saobraćaja u novoevropskom Beogradu ne bi javno obesio na Terazijama...

Jedino što bi smelo da se nazove rekonstrukcijom Autokomande bila bi denivelacija saobraćaja u najmanje tri ravni: šinski obavezno u jednoj i u ostale dve prema smerovima kretanja. Nešto a la Mostarska petlja. Ali za to treba pameti i znanja, što je ovde vrlo deficitarno poslednjih decenija.

Edited by Topola
Posted

Tu sam kod prvog semafora u Stepe, gledam svakodnevno sta rade i ne verujem.Kakav crni LSD u oranz djusu, mesaju ga s rubinovim vinjakom u najmanju ruku.Prvo su postavili tramvajsku stanicu preko puta jednog Maxija time im suzivsi trotoar,tako da nije bilo mesta za istovar robe. Posto su gresku naravno uvideli tek nakon sto su sve asfaltirali,krenuli su u rusenje tog dela ulice u duzini od oko 150 metara da bi sada stanicu vratili tamo gde je bila i pre "rekonstrukcije"...Lepota jedne ulice se ogleda u lepoti trotoara a ovaj su uradili tako hohstaplerski da je to neverovatno.Prativsi svoje zamisljene linije i stedeci na materijalu uradili su uzan i jadan trotoar ostavivsi krs i lom i ispucali stari asfalt tik pored tog njihovog novo-poplocanog, tako da je sada uocljiviji, pa sve to (ta kombinacija) izgleda ruznije nego ranije.A i te nove ploce su vec pocele da se krune i raspadaju da li zbog loseg materijala ili zbog njihovih "prepravki" vreme ce pokazati...o cemu da pricamo,kad su nasred staze za slepe postavili banderu...ludilo

Posted

A i ima se za granit po ivicama trotoara.

Posted

Da, odgovorim sebi (tj. ako možda... eventualno... za svaki slučaj nekoga interesuje).

Čamci kreću od kafane, ali je kafana u stvari na kraju ovog puta.

Karta 150 din. u jednom smeru. Voze od 08-08.30h ujutro (bar vikendom). Nema reda vožnje.

Posted

1688277_C_trg_1v.jpg

poceli radovi na cvetnom trgu. odlicna ideja je da se uklone zidovi i otvori trg ka okolnim ulicama.

jedino sto na planu na njemu nema niceg?! pominjalo se da ce u kasnijoj fazi biti postavljene statue pozorisnih glumaca i reditelja (kao zbog jdp  preko puta). nadam se da nece izgledati kao u skoplju. 

2015-04-17-11-08-20.jpg

p.s. novopostavljeni gavrilo princip izgleda kao univerzalna statua mladica koji stoji, svi ga i onako prepoznaju po dve fotografije. trebalo je barem pistolj u ruku da mu stave. -_-  

Posted (edited)

Ovo sa Cvetnim trgom mi nije najjasnije. Jel se planiraju i radovi u Njegoševoj, jer to je baš glupo, taj deo je popločan pre 2-3 godine, postavljena je neka fontanica i par klupa. Sve u svemu ne vidim razlog zašto bi se ti išta radilo. Ajd, sam Cvetni trg stoji napušten i ničemu ne služ pa to još i mogu da razumem. 

Od ovih na vlasti i njihovih izvođača radova, najviše se plašim da će tokom radova zakačiti korenje onog starog hrasta i da će ga svojom nestručnošću ubiti.

Edited by Arkadija
Posted (edited)

Мали објаснио. Тунел избија на "железнички мост, онај зелени" који ће бити проширен са још 2 траке :lolol:

има и клип

Edited by dekki
Posted

zivot u virtuelnom beogradu je svakim danom sve privlacniji

Posted

Uliva poverenje svojim poznavanjem mostova na Savi. 

Posted

To oni će časkom od "zelenog mosta" da naprave most sa 4 trake!

Poslato sa WC šolje by BVK

Posted

To oni će časkom od "zelenog mosta" da naprave most sa 4 trake!

Poslato sa WC šolje by BVK

ne mogu jedno parče jednog trotoara na jednom mostu da poprave jednu godinu dana.