Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

^^^ Neko je tačno bio dokon pa iskopao iz arhiva planove od pre 30-40 godina i sada luduje na AutoCAD-u i zamajava okolinu.

Posted

isto i kao tzv. Beograd na vodi koji se sveo na 300 metara staze. sve sto sad rade je u funkciji zabasurivanja smrti BNV budalastine.

a shto su uopshte pochinjali kod kad je od pochetka jasno da mogu kako hoce. kao da ce neko da se buni :unsure:

Posted

Klasična vesićevska mentolijada sa tunelom. Ostala mu ta ekspeditivnost pred vrhunskim idejama još od "Zorana": čim nešto pametno vidi, on odmah sebi kaže "Hej, ja sam onaj spermatozoid koji je pobedio 99 miliona drugih" i krene da "rešava" stvar.

Da iko u ovoj ekipi ima grama mozga više od onoga što je potrebno da se upropasti jedan fudbalsko-košarkaški klub, zapitao bi se kako to da nijedan od tunela nije bio završen u vreme kada se poklonjenom US lovom moglo ama baš sve što bi nekom palo na pamet... Kako to da napraviše terazijski tunel, a ostaviše nezavršenim već dobrano započeta tri tunelska okna u terazijskom grebenu od strane savske padine...

Da, sigurno ih je na pola rupe isprepadao Drekavac ili kako je već tunelske utvare decenijama kasnije nazvao onaj rediteljsko-scenaristički duo mentola.

Posted

Klasična vesićevska mentolijada sa tunelom. Ostala mu ta ekspeditivnost pred vrhunskim idejama još od "Zorana": čim nešto pametno vidi, on odmah sebi kaže "Hej, ja sam onaj spermatozoid koji je pobedio 99 miliona drugih" i krene da "rešava" stvar.

Da iko u ovoj ekipi ima grama mozga više od onoga što je potrebno da se upropasti jedan fudbalsko-košarkaški klub, zapitao bi se kako to da nijedan od tunela nije bio završen u vreme kada se poklonjenom US lovom moglo ama baš sve što bi nekom palo na pamet... Kako to da napraviše terazijski tunel, a ostaviše nezavršenim već dobrano započeta tri tunelska okna u terazijskom grebenu od strane savske padine...

Da, sigurno ih je na pola rupe isprepadao Drekavac ili kako je već tunelske utvare decenijama kasnije nazvao onaj rediteljsko-scenaristički duo mentola.

Pa nije :D ali nebitno za širu poentu koja je tačna.

Posted (edited)

Ta promenada ce se praviti 100% , kao i izmestanje biciklisticke staze (da ne gledaju smarace na dva tocka)... Neopran kes vristi za atraktivnom lokacijom za baste i splavove , a gradski hostapler je idealan covek da zavrsi sve te kombinacije!

p.s. Koja je izvorna namena tog tunela? Izmestanje saobracaja sa Trga?

Sent from my Lenovo P780_ROW using Tapatalk

Edited by Geo
Posted (edited)

Izvorna namena u smislu zašto su krenuli da ih buše 1960-tih?

Pa ponela ih pesma, ja bih rekao, i graditeljski zanos. Pošto pare nismo dobijali ni od koga već smo ih sami pravili, ovaj, zaradjivali kao razvijena svetska privreda u milijardama dolara, lako je bilo maštati i ostvarivati urbanističke snove.

Tako smo dobili terazijski tunel, mostarsku petlju i zamalo ovu sponu savske i dunavske obale ispod centra grada. Ipak, snovi su bili prejaki a realnost u koliziji sa njima, pa su graditelji naišli na obilje podzemnih voda i jakih tokova koje nije bilo načina da savladaju, i odustali su. Na sreću.

Pošto nisu mogli da buše tolike tunele a zahuktali se a niko nam nije poklanjao novac već smo ga sami... uglavnom, zadojeni tim domaćinskim duhom štednje i odgovornosti naši graditelji prionuše na Prokop. Jer, nešto mora da se gradi jer bolji život ne može da čeka i nije mogao ni tada a ni teškom mukom zaradjeni dolari i rajhs, ovaj, dojč marke.

I tako...

Edited by Topola
Posted

ne pratim dešavanja. ima li šta nov po pitanju popravke trotoara na brankovom mostu? kada sam, pre dolaska ovde, išao preko mosta s petkom kod veterinara bilo je umeće mimoići se biciklistima i pešacima na nm jednom trotoaru.

PS: ovo s mini ringom, popločavanjem i tunelom je piš živi. bitange nisu u stanju da rekonstuišu jednu ulicu i jedan kružni tok.

Posted (edited)

Tačno im fali Đilas. Samo da se okane tog košarkaškog kola u koje se uhvatio...

A zaista mi nije jasno, koja sila stoji nad glavom istih onih radnika koji napraviše onakav Bulevar KA i Nemanjinu i Savsku, itd, da danas ladno ne umeju da išta normalno i upotrebljivo naprave. Vojvode Stepe deluje kao da su uz ručak radnicima svaki dan delili i čašu oranž soka obogaćenu LSDijem. Autokomanda slično. Ne znam da li su još nešto i radili dalje, ne pada mi čak ni neki primer napamet...

Kako je to moguće...?

Edited by Topola
Posted (edited)

Tačno im fali Đilas. Samo da se okane tog košarkaškog kola u koje se uhvatio...

A zaista mi nije jasno, koja sila stoji nad glavom istih onih radnika koji napraviše onakav Bulevar KA i Nemanjinu i Savsku, itd, da danas ladno ne umeju da išta normalno i upotrebljivo naprave. Vojvode Stepe deluje kao da su uz ručak radnicima svaki dan delili i čašu oranž soka obogaćenu LSDijem. Autokomanda slično. Ne znam da li su još nešto i radili dalje, ne pada mi čak ni neki primer napamet...

Kako je to moguće...?

lako. ljudi misle da je smena generacija proces koji teche, ona u principu to i jeste, ima kontinuitet, ali ima i neke pikove, nekad na bolje, nekad na gore. redukovanje potrebnih znanja, preuranjena specijalizacija, snizavanje kriterijuma, moraju da daju neki rezultat, kad tad. ova smena generacija u zidanju i zdravlju ce nas posebno unaprediti. moguce je da gradjevina malo prednjachi u ovom trenutku ^_^

da se razumemo, to ce biti svetski trend. inzenjer je chovek u odelu inzenjera -_-

Edited by gospa buba
Posted

Gradjevinarstvo nam je u organu™, ne samo operativa nego i struka. Živimo od stare slave. Da ne elaboriram, otišao bih preširoko, ušao u zonu RL-a, možda i patkometrije... Idem da otvorim pivo.

Posted
......

da se razumemo, to ce biti svetski trend. inzenjer je chovek u odelu inzenjera -_-

htz, htz...

kako se zeznuo jedan sto je krenuo u sunjalicama

Posted

ovo su verovatno ona 'stara' pravila od pre neku godinu, mada ne piše dal je sada nešto menjano po pravilniku kućnog reda - zanimljivo mi je da je pušten tekst, možda priprema za jesen i popunjavanje gradskog budžeta  :wicked:
Ko živi sa fasadne strane nek prištedi za sušač veša  :lolol:

... no kao hejter i teoretičar zavera primećujem u poslednje vreme pokretanje više ovakvih tema i od nadležnih s'vrha, poput Vesića, pa već imam kombinaciju u glavi koja bi mogla da se kotrlja iza ovih priča - npr. vlasnik kafića ili restorana u prizemlju poželi da mu objekat bude više fensi, pa organizuje 'sređivanje' zgrade sa nadležnim, ko neće prvo kazne posle Kumodraž  :fantom: 

(naravno da se sve svodi na prepisivanje nekih (smislenih) zakona i pravila iz zemalja gde su stvari neuporedivo bolje organizovane, ali forsiranje ovoga kod nas bez unapred usvojenih rešenja je....)

Beograđani oprez: Kazna za veš na terasi - 2.500!

...kazne od 250 do 500.000 dinara predviđene su osim za sušenje veša na terasama, i za one koji na lođama i balkonima drže stari nameštaj, ogrev ali i neobezbeđene saksije sa cvećem. Baš kao i za sve vlasnike koji nemaju vidno istaknut broj stana na vratima ili ne održavaju zajedničke prostorije. Da ne govorimo o predsednicima skupštine stanara kojima prete kazne ako nemaju ažuriran spisak svih koji obitavaju u objektu.
...
PRILIKOM čišćenja stana veoma je važno voditi računa da se tepisi, krpe i stolnjaci ne tresu sa prozora, terasa, lođa i balkona. Ukoliko to primeti komunalni policajac ili neko od komšija, može uslediti kazna. Skupština zgrada je obavezna da odredi vreme i mesto za obavljanje ovih aktivnosti.

Posted

Kazne za veš na terasi stoje u propisima barem od početka osamdesetih. A prinudno se nikada nije sprovodilo. Dodje mu više kao imperfektna upućujuća norma

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока