Prospero Posted July 23, 2015 Posted July 23, 2015 ^^^ Neko je tačno bio dokon pa iskopao iz arhiva planove od pre 30-40 godina i sada luduje na AutoCAD-u i zamajava okolinu.
gospa buba Posted July 23, 2015 Posted July 23, 2015 isto i kao tzv. Beograd na vodi koji se sveo na 300 metara staze. sve sto sad rade je u funkciji zabasurivanja smrti BNV budalastine. a shto su uopshte pochinjali kod kad je od pochetka jasno da mogu kako hoce. kao da ce neko da se buni
Topola Posted July 23, 2015 Posted July 23, 2015 Klasična vesićevska mentolijada sa tunelom. Ostala mu ta ekspeditivnost pred vrhunskim idejama još od "Zorana": čim nešto pametno vidi, on odmah sebi kaže "Hej, ja sam onaj spermatozoid koji je pobedio 99 miliona drugih" i krene da "rešava" stvar. Da iko u ovoj ekipi ima grama mozga više od onoga što je potrebno da se upropasti jedan fudbalsko-košarkaški klub, zapitao bi se kako to da nijedan od tunela nije bio završen u vreme kada se poklonjenom US lovom moglo ama baš sve što bi nekom palo na pamet... Kako to da napraviše terazijski tunel, a ostaviše nezavršenim već dobrano započeta tri tunelska okna u terazijskom grebenu od strane savske padine... Da, sigurno ih je na pola rupe isprepadao Drekavac ili kako je već tunelske utvare decenijama kasnije nazvao onaj rediteljsko-scenaristički duo mentola.
Prospero Posted July 23, 2015 Posted July 23, 2015 Klasična vesićevska mentolijada sa tunelom. Ostala mu ta ekspeditivnost pred vrhunskim idejama još od "Zorana": čim nešto pametno vidi, on odmah sebi kaže "Hej, ja sam onaj spermatozoid koji je pobedio 99 miliona drugih" i krene da "rešava" stvar. Da iko u ovoj ekipi ima grama mozga više od onoga što je potrebno da se upropasti jedan fudbalsko-košarkaški klub, zapitao bi se kako to da nijedan od tunela nije bio završen u vreme kada se poklonjenom US lovom moglo ama baš sve što bi nekom palo na pamet... Kako to da napraviše terazijski tunel, a ostaviše nezavršenim već dobrano započeta tri tunelska okna u terazijskom grebenu od strane savske padine... Da, sigurno ih je na pola rupe isprepadao Drekavac ili kako je već tunelske utvare decenijama kasnije nazvao onaj rediteljsko-scenaristički duo mentola. Pa nije :D ali nebitno za širu poentu koja je tačna.
Geo Posted July 23, 2015 Posted July 23, 2015 (edited) Ta promenada ce se praviti 100% , kao i izmestanje biciklisticke staze (da ne gledaju smarace na dva tocka)... Neopran kes vristi za atraktivnom lokacijom za baste i splavove , a gradski hostapler je idealan covek da zavrsi sve te kombinacije! p.s. Koja je izvorna namena tog tunela? Izmestanje saobracaja sa Trga? Sent from my Lenovo P780_ROW using Tapatalk Edited July 23, 2015 by Geo
Topola Posted July 23, 2015 Posted July 23, 2015 (edited) Izvorna namena u smislu zašto su krenuli da ih buše 1960-tih? Pa ponela ih pesma, ja bih rekao, i graditeljski zanos. Pošto pare nismo dobijali ni od koga već smo ih sami pravili, ovaj, zaradjivali kao razvijena svetska privreda u milijardama dolara, lako je bilo maštati i ostvarivati urbanističke snove. Tako smo dobili terazijski tunel, mostarsku petlju i zamalo ovu sponu savske i dunavske obale ispod centra grada. Ipak, snovi su bili prejaki a realnost u koliziji sa njima, pa su graditelji naišli na obilje podzemnih voda i jakih tokova koje nije bilo načina da savladaju, i odustali su. Na sreću. Pošto nisu mogli da buše tolike tunele a zahuktali se a niko nam nije poklanjao novac već smo ga sami... uglavnom, zadojeni tim domaćinskim duhom štednje i odgovornosti naši graditelji prionuše na Prokop. Jer, nešto mora da se gradi jer bolji život ne može da čeka i nije mogao ni tada a ni teškom mukom zaradjeni dolari i rajhs, ovaj, dojč marke. I tako... Edited July 23, 2015 by Topola
đorđe geprat Posted July 23, 2015 Posted July 23, 2015 ne pratim dešavanja. ima li šta nov po pitanju popravke trotoara na brankovom mostu? kada sam, pre dolaska ovde, išao preko mosta s petkom kod veterinara bilo je umeće mimoići se biciklistima i pešacima na nm jednom trotoaru. PS: ovo s mini ringom, popločavanjem i tunelom je piš živi. bitange nisu u stanju da rekonstuišu jednu ulicu i jedan kružni tok.
Topola Posted July 23, 2015 Posted July 23, 2015 (edited) Tačno im fali Đilas. Samo da se okane tog košarkaškog kola u koje se uhvatio... A zaista mi nije jasno, koja sila stoji nad glavom istih onih radnika koji napraviše onakav Bulevar KA i Nemanjinu i Savsku, itd, da danas ladno ne umeju da išta normalno i upotrebljivo naprave. Vojvode Stepe deluje kao da su uz ručak radnicima svaki dan delili i čašu oranž soka obogaćenu LSDijem. Autokomanda slično. Ne znam da li su još nešto i radili dalje, ne pada mi čak ni neki primer napamet... Kako je to moguće...? Edited July 23, 2015 by Topola
gospa buba Posted July 23, 2015 Posted July 23, 2015 (edited) Tačno im fali Đilas. Samo da se okane tog košarkaškog kola u koje se uhvatio... A zaista mi nije jasno, koja sila stoji nad glavom istih onih radnika koji napraviše onakav Bulevar KA i Nemanjinu i Savsku, itd, da danas ladno ne umeju da išta normalno i upotrebljivo naprave. Vojvode Stepe deluje kao da su uz ručak radnicima svaki dan delili i čašu oranž soka obogaćenu LSDijem. Autokomanda slično. Ne znam da li su još nešto i radili dalje, ne pada mi čak ni neki primer napamet... Kako je to moguće...? lako. ljudi misle da je smena generacija proces koji teche, ona u principu to i jeste, ima kontinuitet, ali ima i neke pikove, nekad na bolje, nekad na gore. redukovanje potrebnih znanja, preuranjena specijalizacija, snizavanje kriterijuma, moraju da daju neki rezultat, kad tad. ova smena generacija u zidanju i zdravlju ce nas posebno unaprediti. moguce je da gradjevina malo prednjachi u ovom trenutku ^_^ da se razumemo, to ce biti svetski trend. inzenjer je chovek u odelu inzenjera -_- Edited July 23, 2015 by gospa buba
Đipalo Junuz Posted July 23, 2015 Posted July 23, 2015 Gradjevinarstvo nam je u organu, ne samo operativa nego i struka. Živimo od stare slave. Da ne elaboriram, otišao bih preširoko, ušao u zonu RL-a, možda i patkometrije... Idem da otvorim pivo.
frit Posted July 23, 2015 Posted July 23, 2015 ......da se razumemo, to ce biti svetski trend. inzenjer je chovek u odelu inzenjera -_- htz, htz... kako se zeznuo jedan sto je krenuo u sunjalicama
akibono Posted July 24, 2015 Posted July 24, 2015 ovo su verovatno ona 'stara' pravila od pre neku godinu, mada ne piše dal je sada nešto menjano po pravilniku kućnog reda - zanimljivo mi je da je pušten tekst, možda priprema za jesen i popunjavanje gradskog budžeta Ko živi sa fasadne strane nek prištedi za sušač veša ... no kao hejter i teoretičar zavera primećujem u poslednje vreme pokretanje više ovakvih tema i od nadležnih s'vrha, poput Vesića, pa već imam kombinaciju u glavi koja bi mogla da se kotrlja iza ovih priča - npr. vlasnik kafića ili restorana u prizemlju poželi da mu objekat bude više fensi, pa organizuje 'sređivanje' zgrade sa nadležnim, ko neće prvo kazne posle Kumodraž (naravno da se sve svodi na prepisivanje nekih (smislenih) zakona i pravila iz zemalja gde su stvari neuporedivo bolje organizovane, ali forsiranje ovoga kod nas bez unapred usvojenih rešenja je....) Beograđani oprez: Kazna za veš na terasi - 2.500! ...kazne od 250 do 500.000 dinara predviđene su osim za sušenje veša na terasama, i za one koji na lođama i balkonima drže stari nameštaj, ogrev ali i neobezbeđene saksije sa cvećem. Baš kao i za sve vlasnike koji nemaju vidno istaknut broj stana na vratima ili ne održavaju zajedničke prostorije. Da ne govorimo o predsednicima skupštine stanara kojima prete kazne ako nemaju ažuriran spisak svih koji obitavaju u objektu....PRILIKOM čišćenja stana veoma je važno voditi računa da se tepisi, krpe i stolnjaci ne tresu sa prozora, terasa, lođa i balkona. Ukoliko to primeti komunalni policajac ili neko od komšija, može uslediti kazna. Skupština zgrada je obavezna da odredi vreme i mesto za obavljanje ovih aktivnosti.
Hamlet Strašni Posted July 24, 2015 Posted July 24, 2015 Kazne za veš na terasi stoje u propisima barem od početka osamdesetih. A prinudno se nikada nije sprovodilo. Dodje mu više kao imperfektna upućujuća norma Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока
Recommended Posts