Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

Da, čak i nije nešto nov zakon. 

ZAKON O TRGOVINI

("Sl. glasnik RS", br. 53/2010 i 10/2013)

Punomoćnik i izjava o trgovini ličnim nuđenjem

Član 19

Trgovina ličnim nuđenjem može da se obavlja lično, odnosno preko punomoćnika koji ne mora da ispunjava uslove za trgovca iz člana 11. ovog zakona.

Trgovac, kao i njegov punomoćnik, dužni su da poseduju pisanu izjavu o obavljanju trgovine ličnim nuđenjem, koja naročito sadrži podatke o: poslovnom imenu trgovca, imenu i ličnom broju punomoćnika, opisu robe/usluga koja je predmet prometa, podatke o periodu, načinu i području na kojem će se obavljati trgovina, kao i druge potrebne podatke.

Trgovac je dužan da izjavu iz stava 2. ovog člana, potpisanu i overenu svojim pečatom, drži vidno istaknutu na mestu ponude, odnosno da je da na uvid licu prema kojem je usmerena ponuda u trenutku prvog obraćanja.

Ministar bliže propisuje sadržinu i oblik izjave iz stava 2. ovog člana.

Ostala trgovina na malo van prodajnog objekta

Član 20

Ostala trgovina na malo van prodajnog objekta obavlja se kao trgovina:

1) u prenosivim objektima tipa kioska, tezge, štanda ili na drugim sredstvima ili opremi koja je relativno vezana za određeno mesto;

2) sa pokretnih sredstava ili opreme (ambulantna trgovina).

Aktom nadležnog organa lokalne samouprave određuje, se odnosno odobrava prodajno mesto na kojem se obavlja trgovina iz stava 1. tačka 1), odnosno vreme i način trgovine iz stava 1. tačka 2) ovog člana.

Ako se trgovina iz stava 1. tačka 2) ovog člana obavlja ličnim nuđenjem, na nju se primenjuju odredbe ovog zakona koje se odnose na trgovinu ličnim nuđenjem.

Posted

pa to je sasvim u redu.

Posted

tja ™, imam pomešane emocije po tom pitanju. Pri tome, naravno da ova prodaja sa hauba u centru grada nije pokrivena rešenjima nego je i dalje potpuno crna.

Posted

Ne znam gde se i kako u konkretnom slucaju obavlja ta trgovina, ali ZOBS propisuje kao prekrsaj prodaju na javnom putu i njegovom zastitnom pojasu.

Posted

Sanduce za struju ispred Ateljea 212

strujatelje.jpg

Posted

još nisi namestio rotiranje slike

Posted

Upravo pokusavam sa nekim exif removerom. Buni me sto na hostu nije rotirana.

Jel moze da se iskljuci to rotiranje u samom telefonu?

Posted

Nemam wp pa ne znam na žalost, na androidu može

Posted (edited)

Verovatno da moze i ovde. Bas iritantno podesavanje. Test da li je exif remover pomogao (pardoniram na off-u)

labudovi.jpg

edit: ipak je do toga :)

Edited by katamaran
Posted

Prijavio sam ovaj ormar za struju preko tviter Beokom servisa. Zivo me zanima hoce li nesto uraditi.

Posted (edited)

Zahvalili su mi za prijavljivanje problema. Sad jos samo nesto i da urade :)

btw bandera par metara dalje

http://www.dodaj.rs/f/X/Yd/GPSMDN7/bandera.jpg

Pošto si u formi, mogao bi da im prijaviš da se spomenik N. Pašiću raspada i da jako ružno izgleda u turističkoj ponudi grada.. :fantom: Ja sam probao jednom još u novembru, evo još mi stoji slika u telefonu.. Prosto mi je neverovatno da skoro godinu dana to tako stoji..

cd68fca40daff1a3cf3a8396ce6fa7d2.jpg

Edited by zoki