Аврам Гојић Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 Presretnu spasioci na skuterima a komunalni pišu podatke.
ordi Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 genijalno dakle, sme se preplivavati bez lične karte međ zubima
darling Posted June 20, 2015 Posted June 20, 2015 pas na adi u sezoni je dosta skup ako ti naplate kaznu. tad kad su skuterima davaili preplivace, pas je kostao 27000 dinara, ali tada jos nije bilo komunalne policije, to su bili neki cuvari na motoru, mozda cak i policija sa inspektorima, ne secam se. al sta kad napisu podatke, sta dalje rade s njima, upisu te u registar serijskih preplivaca?
katamaran Posted June 20, 2015 Posted June 20, 2015 (edited) Cini mi se da panduri na biciklama rekose nekom coveku da je 10 000 kazna za psa Mogli su bas da ostave neke delove gde je dozvoljeno. Inace nigde na Adi ne postoji nikakav znak da je zabranjeno za kucne ljubimce. Ima samo na spicu ono "hvala sto setate ljubimce van izvorisne zone" Edited June 20, 2015 by katamaran
ljakse Posted June 20, 2015 Posted June 20, 2015 Ne znam čemu to besmisleno spinovanje statistikama, stvar je prosta - dovođenje pasa na mesto na kome je to izričito zabranjeno je isto kao i ulaženje kolima u pešačku zonu, dakle najobičnija bahatost. (osećam se prilično idiotski što imam potrebu da naglasim, kao i Tale, da sam uvek imao neke životinje po gajbi).
Đipalo Junuz Posted June 20, 2015 Posted June 20, 2015 Inace nigde na Adi ne postoji nikakav znak da je zabranjeno za kucne ljubimce. Ima samo na spicu ono "hvala sto setate ljubimce van izvorisne zone" Ima kod onih stenčuga tabla koja je slična onoj koju je Tale uslikao.
pacey defender Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 Šta je izvorišna zona na Adi? Da li je dozvoljeno šetati psa (vezanog) po pešačkoj stazi sa makiške strane?
akibono Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 nula gore-dole, velika stvar dal' je 7 ili 70... Nekim opštinama u Beogradu mrvice od poreza?!Grad odlučuje koliko će novca prikupljenog od nameta na imovinu otići lokalnim samoupravama. Sva suma Sopotu, Mladenovcu, Lazarevcu i Barajevu. Starom gradu i Novom Beogradu tek šest odstoRAČUNI za uplatu poreza na imovinu, koji poslednjih nedelja stižu u poštanske sandučiće, šokirali su mnoge Beograđane. Visina ovog nameta u direktnoj je nadležnosti Grada Beograda, baš kao i raspodela prikupljenih sredstava između gradskih i opštinskih vlasti. Ove godine na teritoriji prestonice očekuje se prihod od 15,81 milijarde dinara.Koliko od prikupljenog poreza u Beogradu odlazi gradu, a koliko ostaje opštini, odlučuje Gradsko veće, a verifikuje Skupština grada. Posebno je zanimljivo da se procentualni odnosi veoma razlikuju od jedne do druge jedinice lokalne uprave.Po predlogu rebalansa budžeta za 2015. godinu, u najboljem položaju su prigradske opštine Sopot, Mladenovac, Lazarevac i Barajevo kojima će ostati sav novac od poreza na imovinu. Dobroj zaradi mogu da se nadaju i u Obrenovcu (75 odsto), Grockoj (71 odsto) i Surčinu (49 odsto), dok će u drugim delovima prestonice najveći deo poreskog kolača otići na račun grada Beograda.Prilikom raspodele novca Starom gradu i Novom Beogradu će pripasti tek šest odsto, Savskom vencu sedam, a Vračaru deset procenata.- Ovakva podela novca od poreza na imovinu potvrđuje moju raniju tezu da je reč o nepravednoj odluci gradskih vlasti - za "Novosti" priča Dušan Dinčić, predsednik opštine Savski venac.- Slažemo se da deo novca iz bogatijih opština ide u gradsku kasu, a potom ka siromašnijim lokalnim jedinicama. Ali, sa ovakvim procentima najviše su oštećeni oni građani koji najviše izdvajaju za taj porez. Trebalo bi utvrditi neki fiksni deo.Dinčić je skrenuo pažnju i na to da su mnogi kvartovi Savskog venca pri obračunu poreza evidentirani kao ekstrazona, iako oni to zbog kvaliteta života nisu.- Delovi Senjaka, Dedinja i Topčiderskog brda uopšte nemaju kanalizaciju. Komunalne usluge čišćenja su očajne. Zimi, jedan broj ulica spada u petu zonu prioriteta, pa se slabo održavaju i retko čiste od snega - objašnjava Dinčić.I predsednik opštine Stari grad Dejan Kovačević se požalio na raspodelu sredstava od poreza na imovinu.- Naši građani iz svojih kućnih budžeta daju velike svote novca plaćajući porez, a njima se to kroz infrastrukturu malo vraća - priča Kovačević. - Kolovozi, trotoari i fasade su oštećeni. Mi kao opština, sa ovim sredstvima koja dobijamo od grada, ne možemo te radove da finansiramo.Kovačević je ukazao na to da centralne gradske opštine imaju i druge izvore prihoda, te na osnovu toga mogu da funkcionišu.
darling Posted June 22, 2015 Posted June 22, 2015 (edited) Šta je izvorišna zona na Adi? Da li je dozvoljeno šetati psa (vezanog) po pešačkoj stazi sa makiške strane? da, tu smes. zapravo, ne znam, vise ne znam ... :( Edited June 22, 2015 by darling
salerokada Posted June 22, 2015 Posted June 22, 2015 nula gore-dole, velika stvar dal' je 7 ili 70... Pričao skoro sa školskim drugarom koji je naprednjak. Hvalio mi se kako je od kako su oni na vlasti ogromne pare "ušle u Lazarevac. Više nego poslednjih 20 godina". Predsednik opštine je iz SPS-a i on se ne meša puno u svoj posao. Potpredsednik opštine je naprednjak (Dživdžan) je ortak sa Nešom Slinom (valjda treba da postanu i kumovi) i preko Sline dobijaju velike pare za grad. Ta priča ima i drugu medalju. Jer je Đilas sve pare bio centralizovao pa u njegovom mandatu Lz nije dobio praktično ni cvonjka.
eye of the beholder Posted June 22, 2015 Posted June 22, 2015 ... da da, a cijena prava sitnica... ...poslato sa najbolje verzije tt....
Кристофер Лумумбо Posted June 22, 2015 Posted June 22, 2015 novi momenti na Adi jel ovo samo za decu :(
katamaran Posted June 22, 2015 Posted June 22, 2015 ... da da, a cijena prava sitnica... ...poslato sa najbolje verzije tt.... koliko?
Recommended Posts