ordi Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 ja jesam jednom pojela govno. israla se kokoška i meni brat rekao: idi uzmi, to je negro bombona. oljuštena!
Dagmar Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 Dagmar, pričamo ovde normalno, a vidim da je za tebe ovo pitanje vrlo osetljivo pa ulaziš u nekoherentni bes i vrlo nategnute analogije. Diši, sve je OK, nećemo ti uvesti kužne pse u kuću, samo razgovaramo na forumu. Mi pse držimo u kući, ali ne smatram zato što je to neki porodični stav da su svi sad dužni sad da trpe da ih moje kuče bali. Dečije igralište je za decu, pseće za pse.
Dagmar Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 tako je!! držite decu pod staklenim zvonom,ne daj bože da dodje u dodir sa psom,polivajte stanove domestosom,dezinfikujte okolinu i ruke svakih 2min i imaćete savršeno zdravu decu..........not! Pa to, nek se deca imunizuju, nevakcinisana po mogućstvu.
Bujodrag Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 Je l' postoji neka zvanična statistika, koliko i koje bolesti deca/odrasli dobijaju od pasa i mačaka naspram bolesti koje im prenose druga deca/odrasli?
Bujodrag Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 Mi pse držimo u kući, ali ne smatram zato što je to neki porodični stav da su svi sad dužni sad da trpe da ih moje kuče bali. Dečije igralište je za decu, pseće za pse. Pa dobro, ovo nije nerazuman stav.
Аврам Гојић Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 (edited) Je l' postoji neka zvanična statistika, koliko i koje bolesti deca/odrasli dobijaju od pasa i mačaka naspram bolesti koje im prenose druga deca/odrasli? Po podacima Gradskog zavoda za zastitu zdravlja, od 1986 do 2013. zabelezen je prosek od 986 zoonoza godisnje na podrucju Beograda. Od toga 75 posto otpada na salmonelozu, 17 posto na lajmsku bolest, a 6 posto na trihinelozu, sto su sve bolesti koje se ne dobijaju od pasa i macaka (iako je Dagmar pozurila da pripise trihinelozu psima). Mislim da ti je ovo dovoljno da steknes sliku o stepenu rizika i o odnosu izmedju zoonoza i bolesti koje se prenose sa coveka na coveka, ne znam koliko ih ima ali svakako je dosta, verovatno jedno par stotina puta vise od stotinak godisnje. Kontaktne zoonoze su ekstremno retke, a ehinokokus je u gradu izuzetno tesko dobiti od vlasnickog psa u parku, posto podrazumeva da je zivotinja imala pristup klanickim ostacima mesa zarazenog ehinokokusom. Broj slucajeva meri se u desetinama godisnje, i to u selima, pa je u gradu strah od ove zoonoze gotovo potpuno iracionalan i ima mnogo vise veze sa licnim odnosom prema psima nego sa epidemiologijom bolesti. Edited June 19, 2015 by Грешни Василије
ivy Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 pogotovo u gradovima gde 95% pasa zivi u stanovima sa svojim vlasnicima...i gde ih kupaju 2x dnevno,lakiraju nokte,farbaju krzna i hrane sterilisanom hranom iz kesice.. kada se krene na put sterilisanja svega to ne staje.
ivy Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 (edited) pa to ja bih pre zabranila roditeljima i vlasnicima pasa na igraliste...deca i psi bi se sjajno zabavljali sami Edited June 19, 2015 by ivy
ordi Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 eh sad... pa nije baš sve tako crno-belo. pođimo od pretpostavke da se neko dete jednostavno plaši psa. zato se igralište i naziva dečijim, namenjeno je deci za igru i uživanje i sad ta taletova s vidikovca mora da se nacrta baš tu, na tih 5x6 m2 i pored jasne table. to je već drskost i mišljenje da pas ima podjednaka prava. nema podjednaka prava jer ako ga gospoja, kao što kažeš, kupa u svom stanu dvaput dnevno, onda psa da lepo prijavi i na infostan. pošteno, ne?
Bujodrag Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 Po podacima Gradskog zavoda za zastitu zdravlja, od 1986 do 2013. zabelezen je prosek od 986 zoonoza godisnje na podrucju Beograda. Od toga 75 posto otpada na salmonelozu, 17 posto na lajmsku bolest, a 6 posto na trihinelozu, sto su sve bolesti koje se ne dobijaju od pasa i macaka (iako je Dagmar pozurila da pripise trihinelozu psima). Mislim da ti je ovo dovoljno da steknes sliku o stepenu rizika i o odnosu izmedju zoonoza i bolesti koje se prenose sa coveka na coveka, ne znam koliko ih ima ali svakako je dosta, verovatno jedno par stotina puta vise od stotinak godisnje. Kontaktne zoonoze su ekstremno retke, a ehinokokus je u gradu izuzetno tesko dobiti od vlasnickog psa u parku, posto podrazumeva da je zivotinja imala pristup klanickim ostacima mesa zarazenog ehinokokusom. Broj slucajeva meri se u desetinama godisnje, i to u selima, pa je u gradu strah od ove zoonoze gotovo potpuno iracionalan i ima mnogo vise veze sa licnim odnosom prema psima nego sa epidemiologijom bolesti. Hvala. I mislio sam da je tako, ali, lepo je biti potkrepljen zvaničnim podacima. :)
darling Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 citam ПРАВИЛНИК О РАДУ И РЕДУ НА ЈАВНОМ КУПАЛИШТУ НА АДИ ЦИГАНЛИЈИ sta moze da mi se desi ako ga se ne pridrzavam, tipa preplivavam jezero u 9 ujutru (sto je, inace, dvostruki prekrsaj )?
Аврам Гојић Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 Pre dve godine su spasioci I komunalni davili za to.
Recommended Posts