salerokada Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 Tale, ima li rešenja za roditelje koji puše na igralištima za decu?
Tale Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 (edited) Nemam pojma. Kao ni za to da li ima šanse da neko na vreme prazni kante za smeće. edit: kada smo već kod toga, slaba vajda i od zabrane pušenja na javnim mestima na otvorenom prostoru (ukoliko do takve ikada dođe), bar prema kontroli zabrane pušenja u zajedničkim prostorijama, pogotovo po javnim ustanovama. X puta sam u svakoj javnoj ustanovi zatekao zaposlene kako puše na radnom mestu, uključujući u to šalter nekog od osnovnih sudova u Palati pravde i šalter prijema na dežurnoj oftamološkoj klinici. Edited June 19, 2015 by Tale
Mr.Mxyzptlk Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 dosli komunalci i kaznili nepropisno parkirane automobile pored zgrada. nekih petnaestak kola. dosta njih se sklonilo kad su ih primetili. ima nade za ovu zemlju
Lezilebovich Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 ima nade za ovu zemlju to se može reći kada srede onaj haos u Savskoj ispred pandurske stanice
Tale Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 (edited) to se može reći kada srede onaj haos u Savskoj ispred pandurske stanice +1 edit: pošto sam iscrpeo sve mogućnosti da ih privolim da se dovedu u red i poštuju propise i ZoBS, od JKP Parking Servis do Rebića, poslao sam molbu Agenciji za bezbednost saobraćaja da probaju da pomognu. Odgovorili su da su, jer nisu nadležni, poslali molbu USP i Gradskom sekretarijatu za saobraćaj da reše ovaj problem. Edited June 19, 2015 by Tale
Mr.Mxyzptlk Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 ma naravno. ovde je haos napravio sluzbeni glasnik zauzevsi ogromno parce zemlje i nekadasnji parking pa ljudi pribegavaju improvizacijama ne sluteci da sutra mogu nekom da se useru u zivot zbog takvih odluka.
ivy Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 Ne nego špas lizne dete, dete dobije ehinokokus, i onda ga spasu operacijom ili ne. tako je!! držite decu pod staklenim zvonom,ne daj bože da dodje u dodir sa psom,polivajte stanove domestosom,dezinfikujte okolinu i ruke svakih 2min i imaćete savršeno zdravu decu..........not!
salerokada Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 (edited) tako je!! držite decu pod staklenim zvonom,ne daj bože da dodje u dodir sa psom,polivajte stanove domestosom,dezinfikujte okolinu i ruke svakih 2min i imaćete savršeno zdravu decu..........not! Nisu stvari baš tako jednostavne. U dvorištu moje zgrade je neka žena, koja uopšte ne živi tu, praktično napravila azil za mačke. Našla je jedan deo prostora koji praktično nikome ne pripada i koji niko ne koristi. Tu postavila posude za vodu i hranu za mačke. I dolazi svaki/svaki dugi dan i donosi im hranu. Tu u svakom trenutku ima oko 10ak mačaka, a često i više. Taj deo je čak i ograđen, ali 'ajde ti objasni mački da ne sme da izlazi iz ograđenog prostora. Mačke moraju negde da se olakšaju, pa neke za to koriste deo dvorišta kod moje zgrade. I onda se desilo da komšijina beba (koja je inače pod žešćom kontrolom, stalno neko na nju pazi i gleda je) pronađe za nju interesantnu novu stvarčicu zvanu mačije govno i proguta je. I vrlo brzo posle toga dobije temperaturu. Edited June 19, 2015 by salerokada
ljakse Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 trebalo je samo brzo da je odvedu da ne primi vakcinu, i temperatura bi nestala
ivy Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 (edited) Nisu stvari baš tako jednostavne. U dvorištu moje zgrade je neka žena, koja uopšte ne živi tu, praktično napravila azil za mačke. Našla je jedan deo prostora koji praktično nikome ne pripada i koji niko ne koristi. Tu postavila posude za vodu i hranu za mačke. I dolazi svaki/svaki dugi dan i donosi im hranu. Tu u svakom trenutku ima oko 10ak mačaka, a često i više. Taj deo je čak i ograđen, ali 'ajde ti objasni mački da ne sme da izlazi iz ograđenog prostora. Mačke moraju negde da se olakšaju, pa neke za to koriste deo dvorišta kod moje zgrade. I onda se desilo da komšijina beba (koja je inače pod žešćom kontrolom, stalno neko na nju pazi i gleda je) pronađe za nju interesantnu novu stvarčicu zvanu mačije govno i proguta je. I vrlo brzo posle toga dobije temperaturu. 10 mačaka bez nadzora i psi koji se šetaju i vlasnici koji mogu da pokupe minuli rad za njima nije isto ja ispred kuće imam nasip,jednu livadu i šumu gde svi stalno šetaju pse a pošto je ovo selo niko ne kupi za psima a tu su i krave i koze i ovce koje pasu travu i seru bukvalno svuda okolo po asfaltu i travi,selo kao takvo ...deca se tu šetaju i igraju u priličnom broju,često se valjaju se po travi,ovi moji gilipteri(3-7god) se tu igraju bez nadzora i niko nikada nije pojeo govno.. Edited June 19, 2015 by ivy
salerokada Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 I ja sam dete sa sela, deda držao krave, moji kokoške, koze, svinje. Ni ja nisam nikada pojeo govno ( <_< ). Ali, da iskoristim Dagmarinu paralelu - ima toliko dece koja nisu vakcinisana, pa se nijedno nije razbolelo od dečije paralize. Nije to baš argument koji pobeđuje.
Recommended Posts