Аврам Гојић Posted June 18, 2015 Posted June 18, 2015 (edited) dakle sta, pas koji ima trihinelu udje u park, dete ubije i pojede psa (ne ispece ga dovoljno, naravno), i razboli se? Edited June 18, 2015 by Грешни Василије
ultra plasticni Posted June 18, 2015 Posted June 18, 2015 (edited) Dete pojede nedovoljno ispecenu pantljicaru koju pas ispovraca. Psu je muka od viskisa i leci se samo tako sto pase zelenis, od toga mu je muka i baci peglu Edited June 18, 2015 by ultra plasticni
svashtabezneshto Posted June 18, 2015 Posted June 18, 2015 Beogradski antieugenički naraštaji? (Pariski su eugenički?) Ili je samo nategnuto poentiranja radi?
Anonymous Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 Pa ono, čak i u Beču, gde kerovi ulaze u metro, ulaze u radnje u tržnim centrima itd., postoje table u delovima parkova da je zabranjenjeno uvoditi pse.
Tale Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 Najsumovitiji deo grada. I dalje sam apriori protiv tabli, no ovo mu dodje nekakva olaksavajuca okolnost. Realno jeste, na stranu to što nema ama baš nikakve potrebe da ljudi, koji inače nisu doveli dete da se igra u parku, izvode psa u prostor predviđen isključivo za dečiju igru. Obrati pažnju: Google maps lokacija parka Crveno: prostor za decu Zeleno: ogromna livada Ne zaboravi da sam i mačkar i kučkar i ribicar i šta sve ne, ali mi nikada nije palo na pamet da šetam psa po parku. stante, a koja je, ako je, kazna propisana za gospoju koja srče kavu tiho i nosi psa sa sobom? Propis i kazna: Član 20 Pas se može puštati sa povodnika da se slobodno kreće samo u parku i na drugoj javnoj zelenoj površini i to: - u vremenu od 22.00 sata do 09.00 sati sledećeg dana, u periodu letnjeg računanja vremena, odnosno, u vremenu od 20.00 sati do 10.00 sati sledećeg dana, u periodu zimskog računanja vremena; - u neposrednoj blizini škola, vremenski periodi iz alineje 1. stava 1. ovog člana, ograničavaju se do 7.30 sati sledećeg dana, bez obzira na period računanja vremena, osim za vreme školskog raspusta i neradnih dana. Odredba stava 1. ovog člana ne odnosi se na opasne pse. Zabranjeno je puštati psa sa povodnika da se slobodno kreće u delu parka i druge javne zelene površine, u kojem se nalazi uređeno dečje igralište, kao i u delu pod cvetnim zasadom. Javno komunalno preduzeće, odnosno privredno društvo, odnosno preduzetnik kome je grad odnosno gradska opština poverila obavljanje komunalne delatnosti uređenja i održavanja javnih zelenih površina (u daljem tekstu: preduzeće), može odrediti javnu zelenu površinu na kojoj je zabranjeno izvođenje pasa, po prethodno pribavljenoj saglasnosti organizacione jedinice Gradske uprave grada Beograda, odnosno uprave gradske opštine nadležne za komunalne poslove (spomen groblja i površine uz spomenička obeležja, zasebni visokodekorativni parteri ispred značajnih javnih ustanova i sakralnih objekata i sl.). to neka kaze Tale, ako nije predvidjena kazna a stavljena je tabla, onda je to nekakav komsijski vigilantizam za koji nemam nimalo razumevanja. VI KAZNENE ODREDBE Član 34 Novčanom kaznom u iznosu od 2.500,00 do 75.000,00 kazniće se za prekršaj fizičko lice ako: . . . 19. pušta psa sa povodnika da se slobodno kreće u parku i na drugoj javnoj zelenoj površini suprotno odredbama stava 1. člana 20. ove odluke; 20. postupa suprotno zabrani iz člana 20. stav 2. i 3. ove odluke; Nikakav komšijski vigilantizam. Pokušao sam da razgovaram sa gospođom i da shvatim razlog za njeno dovođenje psa u park za decu. Osim što se, opravdano, pozivala na činjenicu da se u parku ponekad nađe i neki ulični pas pozvala se i na to da nema zabrane i da će prestati da dovodi psa onda kada u parku bude postojala tabla sa zabranom. Jbg.. common sense je u našem društvu izgleda prestao da funkconiše. ta tabla znači da je na tom području zabranjeno slobodno (bez povodca) kretanje pasa bez obzira na doba dana. može da bude sankcionisano od strane komunalne policije. puštanje pasa na tim prostorima predstavlja bezobrazluk i bahatost. posebno kada se pas namerno pušta u prostor rezervisan za decu. dalje, to prestavlja problem za nas koji se ponašamo korektno tokom izvođenja pasa jer možemo da budemo tretirani poput ovih drugih. ne razumem šta imaš protiv. +1
djeneralche Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 dakle sta, pas koji ima trihinelu udje u park, dete ubije i pojede psa (ne ispece ga dovoljno, naravno), i razboli se? Uvek krene na salu i segu. Trihinela nije jedini parazit koji dete moze da zakaci. Inace ja nemam nista protiv mesanja dece i zivotinja, samo nikako ne mogu da razumem vlasnike pasa koji kad im se pas iskenja po betonu ostave to. I to tako stoji narednih n dana.
Dagmar Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 dakle sta, pas koji ima trihinelu udje u park, dete ubije i pojede psa (ne ispece ga dovoljno, naravno), i razboli se? Ne nego špas lizne dete, dete dobije ehinokokus, i onda ga spasu operacijom ili ne.
Dagmar Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 (edited) Beogradski antieugenički naraštaji? (Pariski su eugenički?) Ili je samo nategnuto poentiranja radi? Ne, nego su oni sto izlaze da protestvuju protiv vakcinacija skloni tome da masu tablama U2a eugenika". Vakcinacija je eugenika, to im je poenta. Inače i dalje mi je super kako se osipa drvlje i kamenje na roditelje koji ne žele da vakcinišu decu, ao nda kako šta fali da se deca igraju tamo gde su psi pišali i kakili, nek im gazde uostalom pokupe mokraću i govanca do poslednjeg bacila, uostalom ko je video da pas može nešto da prenese. Ako je to već logika, sledeći put kad neko pismne protiv nevakcinisane dece podsetiću ih da nevakcinisana deca u kolektivu neće biti pojedena od strane vakcinisane, prema tome sve je ok. Nek se svi igraju zajedno. Edited June 19, 2015 by Dagmar
teacher Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 Ne, nego su oni sto izlaze da protestvuju protiv vakcinacija skloni tome da masu tablama U2a eugenika". Vakcinacija je eugenika, to im je poenta. Inače i dalje mi je super kako se osipa drvlje i kamenje na roditelje koji ne žele da vakcinišu decu, ao nda kako šta fali da se deca igraju tamo gde su psi pišali i kakili, nek im gazde uostalom pokupe mokraću i govanca do poslednjeg bacila, uostalom ko je video da pas može nešto da prenese. Ako je to već logika, sledeći put kad neko pismne protiv nevakcinisane dece podsetiću ih da nevakcinisana deca u kolektivu neće biti pojedena od strane vakcinisane, prema tome sve je ok. Nek se svi igraju zajedno. vakcinacija nije eugenika.
Dagmar Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 Uvek krene na salu i segu. Trihinela nije jedini parazit koji dete moze da zakaci. Inace ja nemam nista protiv mesanja dece i zivotinja, samo nikako ne mogu da razumem vlasnike pasa koji kad im se pas iskenja po betonu ostave to. I to tako stoji narednih n dana. To. fakat trihineloza tu ne spada, ali je elegantno preskočio ehinokokus. Od koga se umire.
Dagmar Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 vakcinacija nije eugenika. Neki misle da jeste Drugi ljudi im pak objašnjavaju da vakcine sprečavaju širenje zaraznih bolesti, ali mislim da ovi ne veruju u zarazne bolesti koje šire deca. Neki pak ne veruju u zarazne bolesti koje šire psi, ili pak veruju da se one u potpunosti mogu preventirati time što će se mokraća i bale pasa nakon igre po parku pokupiti od strane vlasnika. E sad ispade da je sve za diskusiju nestručnog kadra, i to da li vakcine služe nečemu, i to da li postoje virusi (neko je pročitao da je samo jedan jedini do sad viđen mikroskopom, videh negde na prijateljskom forumu), a nekima je smešno kad iko pomene da i psi, a ne samo ljudi, mogu prenositi zarazne bolesti. U isto vreme buneći se protiv ljudi koji ne vakcinišu decu. Beats me.
teacher Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 Neki misle da jeste Drugi ljudi im pak objašnjavaju da vakcine sprečavaju širenje zaraznih bolesti, ali mislim da ovi ne veruju u zarazne bolesti koje šire deca. Neki pak ne veruju u zarazne bolesti koje šire psi, ili pak veruju da se one u potpunosti mogu preventirati time što će se mokraća i bale pasa nakon igre po parku pokupiti od strane vlasnika. E sad ispade da je sve za diskusiju nestručnog kadra, i to da li vakcine služe nečemu, i to da li postoje virusi (neko je pročitao da je samo jedan jedini do sad viđen mikroskopom, videh negde na prijateljskom forumu), a nekima je smešno kad iko pomene da i psi, a ne samo ljudi, mogu prenositi zarazne bolesti. U isto vreme buneći se protiv ljudi koji ne vakcinišu decu. Beats me. ok, pogrešno sam te razumeo.
Аврам Гојић Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 Dagmar, pričamo ovde normalno, a vidim da je za tebe ovo pitanje vrlo osetljivo pa ulaziš u nekoherentni bes i vrlo nategnute analogije. Diši, sve je OK, nećemo ti uvesti kužne pse u kuću, samo razgovaramo na forumu.
Recommended Posts