Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

Spustilo se veče, vraćam se bajsom sa Ade i prolazim pored Autobuske stanice, kad kod Železničkog mosta vidim izbeglice - žene, muškarci i deca - sede u grupama raštrkani pod mostom. Tihi su, čuče tu u pomrčini kraj reke i čekaju noć. Deca bacaju kamenje u vodu, dve osobe su se zavukle u vreće, leže na betonu uz biciklističku stazu i spavaju. A pedesetak metara odatle, u onom novom ugostiteljskom objektu (mislim da se zove "Savanova"), vrlo je bučno, živo i svetlo, posetioci pričaju, smeju se, kuliraju, mali kamerni orkestar koji se sastoji od nekoliko devojaka izvodi neku stvar od (valjda) Hendla, neki turisti (liče na Švabe) fotkaju Ušće.

Sve u svemu, baš zapanjujući kontrast. 

Posted

tri bucne besane noci zaredom. terrasa otvorila sezonu...  :fantom:

Posted

Uzas  :ph34r:  moji zlotvori se srecom i dalje ne cuju.

Ovi moji se jos ne preselise na Dorcol. Umalo da odu u Cara Urosa kod skole Braca Baruh al se nesto zakacise sa gazdom u poslednjem trenutku. U tom delu je sigurno zabavno kad Terassa krene da lumpuje?

Posted

da, zabavno je, ali mojim komsijama na nizim spratovima ne smeta. ne znas unapred sta ces i koliko cuti. svaki stan treba da testiraju na buku subotom oko 1am. 

Posted

Vidim ja da cu morati da idem u nocnu inspekciju na Dorcol kad se zagreju za sledeci stan...

Posted

nisam zadnjih godina živela na dorćolu, al čini mi se da je ranije sa te terase dopiralo nešto tipa vlado georgijev, cuko i taj melos. ovog vikenda dj set je počinjao tačno u ponoć, sat da podesiš po njemu... a atmosfera kao neka apokalipsa, napad iz svemira ili tako nešto. prilično izbezumljujuće. ja sam isto visoko na šestom i trenutno nemam muzičke uređaje, tako da slušam radio sa tranzistora. tranzistor nije mogao ni da se sluša ako je otvoren prozor.

Posted (edited)

čini mi se da je ranije sa te terase dopiralo nešto tipa vlado georgijev, cuko i taj melos.

to je bilo nocas...

pocelo tacno u ponoc. probudilo me. opet besana noc. do prosle godine je bilo petkom i subotom, eventualno cetvrtkom, sad je, gledam im na fejsbuku, svakog dana od 10 do 02 :( a mozda i nije bila terasa, nego neko drugi...

neam pojma sta da radim. angazovanje jede puno zivotnih resursa bez rezultata, a ni neangazovanje nije mnogo drugacije..

mozda je najefikasnije svake noci zvati iz inostranstva da je postavljena bomba, il da ima droge... 

Edited by darling
Posted

Od komunalaca slaba vajda ali vredi probati. Jedne noci su zvali desetak ljudi sa stranice Beogradjani protiv nocne buke i bukvalno svima su iznenadjeni prodavali pricu kako su prvi koji se zale..

Ja sam Fristajler provalio po repertoaru. Najveselije je bilo onih noci kad pustaju muziku 90-ih (apokalipsa :ph34r: )

Kad opici Kralj kokaina u 3 ujutro...

Progledao sam sto bar oni izgleda nemaju dovoljno jaka ledja kod novih vlasti. Vlast duboko prezirem al mi je ovo dobro doslo :)

Posted (edited)

prosla sam pre par godina ceo put, i resenje kojim se ogranicava nivo buke u lokalu dobila u novembru. vec sledece sezone klub se zvao drugacije, sto je znacilo iznova. svake godine iznova, a taj put je trnovit, pisi, zovi, idi u policiju, davaj izjave, odgovaraj na pozive, primaj inzenjere za merenje zvuka usred noci, jos jednom za kontrolno merenje, pa nadji referentnog komsiju,i tako dalje... da bi u novembru il decembru dobio papir s kojim mozes da obrises guzicu... 

inace, zvanje komunalne je besmisleno. buku, za pocetak, treba prijaviti opstinskoj inspekciji. ili,ako vec prijavljujes komunalcima, biti uporan i istraziti sta su uradili s tvojom prijavom, mora da postoji pisani trag sta je bilo s tim. 

mene razbudilo oo ooo oooo luda noc ja sam monah na losem glasu oooo oooooo oooo

Edited by darling
Posted

brate.. ja tako zamišljam pakao

Posted (edited)

Inače je "momak na lošem glasu" umesto monah :fantom:

#opstakultura

Edited by Singer
Posted

Bar slusas bolju muziku od kralja kokaina i drigija (dr iggy)

@ belch

bukvalno pakao. Prvo te razvaljuju celu noc pa ti je i sledeci dan upropasten jer si slogiran od nespavanja. 

Posted

sjebalo kafic dekiju romi. sace perje da leti.

Posted

Kakvu ono skalameriju prave na Adi? Redjaju neke sipke i za dan su napravili 5-6 spratova. 

Posted (edited)

Kakvu ono skalameriju prave na Adi? Redjaju neke sipke i za dan su napravili 5-6 spratova. 

sajlu za ekstremiste... prava 'beba žičara'!

mnogo mi se dopada kad puste ovakve vesti i u napišu kako je firma 'Zip Lajn' dobila zaduženje da postavlja 'Zip Lajn'.... virtuelna realnost, uopšte nije bilo obrnuto pa još i na mućku dogovoreno  :fantom:

BEOGRAD će dobiti žičaru i brže nego što se mislilo! Istina, neće povezati Košutnjak i Blok 44, ali hoće dve obale na Adi Ciganliji!

Od ove sezone "beogradsko more" će, posle bandži džampinga i skijanja na vodi, dobiti još jednu rekreativno-adrenalinsku atrakciju - "zip lajn". Reč je o svojevrsnoj žičari kojom će posetioci moći da se "prevezu" sa jedne na drugu obalu.

Pre nekoliko dana radnici su počeli da postavljaju betonske ankere sa obe strane jezera. Do polovine juna, na tom mestu trebalo bi da bude postavljena platforma.

- "Zip lajn" je svojevrsna vožnja, odnosno spuštanje niz sajlu sa jednog na drugi kraj reke, odnosno jezera - kaže Saša Mandić, iz firme "Zip lajn", koja je zadužena za postavljanje ove atrakcije na "beogradskom moru". - Građani će imati priliku da specijalnom žicom pređu oko 350 metara, i to na visini od 18 metara, sa posebnim panoramskim užitkom. Biće instalirane dve trake iz oba smera sa po dve linije.

Edited by akibono