Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

A možda bi bilo i lepo da na prometnim mestima u gradu postoje javni WCiji koji se održavaju, liče na nešto i rade 24h? Ili bar posle 8/9 uveče?  

Ne odobravam pišanje u parku, da se razumemo.

U nedostatku javnih WCa, još nisam videla ženu kako zapišava po gradu. Evo ima ta jedna, iz gornjeg teksta, inače ne. Tako da nedostatak WCa nije izgovor.

Posted

dobro da li je vama palo na pamet da osoba koja mokri na ulici verovatno ima razne druge probleme u glavi i da to bas nije ponasanje koje podleze uobicajenim gradjanskim arsinima?

Posted

dobro da li je vama palo na pamet da osoba koja mokri na ulici verovatno ima razne druge probleme u glavi i da to bas nije ponasanje koje podleze uobicajenim gradjanskim arsinima?

jok, mi volemo da teramo po svom ^_^

naravno da ima neki drugi problem. nego se posle ovih 365lepih preuzbude i ne mogu da se smire po nekoliko dana.

Posted

dobro da li je vama palo na pamet da osoba koja mokri na ulici verovatno ima razne druge probleme u glavi...

misliš veće od toga što je dođoš  :huh:

Posted

au brate mili, ovde se i pišanje po gradu razume, a donekle i odobrava… 

da imate prilike da gledate svako malo s prozora kako neko vadi onu stvar i zapišava prostor između zgrada ... a gledalo bi i vaše dete svakodnevno, ukoliko imate tu "čast" da stanujete blizu neke od tranzitnih gradskih tačaka ... teško da biste imali razumevanja za tu pošast.

nisu pritom uopšte retke gospođe i gospođice koje čučnu iza prvog žbuna ili se zavuku u ćoše između dve zgrade blaženo nesvesne da ih vide cele vertikale, a ne jedan prozor ili dva. 

i da, ne radi se tu ni o socijali ni o slabim bešikama (na šta se vade ako ih direktno prekineš u tome što rade) pošto neretko vuku kese iz Lilija ili DM, s pijace, iz radnje. …. nikad neću uspeti da shvatim šta ih sprečava da svrate u neki lokal (naročito te sa kesama) ako se već gade ili nema u blizini javnog wc-a. 

odvratno!

e i da dodam, ja sam bila ubeđena (a i nastaviću da živim u tom ubeđenju) da je za ljude daleko zdravstveno opasnije to što drugi ljudi obavljaju kako malu, tako povremeno i veliku nuždu po celom gradu, oslobođeni svake potrebe da njihov uradak završi propisno u kanalizacionoj cevi, nego što to rade mačke i kerovi.

Posted

tako je svuda u svetu :fantom:

Posted

nisu pritom uopšte retke gospođe i gospođice koje čučnu iza prvog žbuna ili se zavuku u ćoše između dve zgrade blaženo nesvesne da ih vide cele vertikale, a ne jedan prozor ili dva. 

Kako ih razlikujes, mislim gospodje i gospodjice?

Po mlazu, protoku i jedinici vremena ili?

Posted

Kako ih razlikujes, mislim gospodje i gospodjice?

Po mlazu, protoku i jedinici vremena ili?

ne razumes se bas ni u rusku tehniku ni u zene.

Posted

ne razumes se bas ni u rusku tehniku ni u zene.

:D

Па зато лепо питам.

Зло је ко не зна, а учити се не да.

Осим тога, не постоји руска техника, само совјетска :sleep:

Posted

au brate mili, ovde se i pišanje po gradu razume, a donekle i odobrava… 

dobro da li je vama palo na pamet da osoba koja mokri na ulici verovatno ima razne druge probleme u glavi...

a zapravo mi je smesna pomisao da se eticki odredjujem prema ovome, kao da ce moje razumevanje ili nerazumevanje izmeniti nesto  :lolol:

Posted

Od danas: prijava komunalnih problema i preko Twittera:

Posted

Spustilo se veče, vraćam se bajsom sa Ade i prolazim pored Autobuske stanice, kad kod Železničkog mosta vidim izbeglice - žene, muškarci i deca - sede u grupama raštrkani pod mostom. Tihi su, čuče tu u pomrčini kraj reke i čekaju noć. Deca bacaju kamenje u vodu, dve osobe su se zavukle u vreće, leže na betonu uz biciklističku stazu i spavaju. A pedesetak metara odatle, u onom novom ugostiteljskom objektu (mislim da se zove "Savanova"), vrlo je bučno, živo i svetlo, posetioci pričaju, smeju se, kuliraju, mali kamerni orkestar koji se sastoji od nekoliko devojaka izvodi neku stvar od (valjda) Hendla, neki turisti (liče na Švabe) fotkaju Ušće.

Sve u svemu, baš zapanjujući kontrast. 

Posted

nažalost tu apstinenti ništa nisu krivi jer je uzrok zbegova islamska država koja nema veze s islamom :fantom:

Posted

Spustilo se veče, vraćam se bajsom sa Ade i prolazim pored Autobuske stanice, kad kod Železničkog mosta vidim izbeglice - žene, muškarci i deca - sede u grupama raštrkani pod mostom. Tihi su, čuče tu u pomrčini kraj reke i čekaju noć. Deca bacaju kamenje u vodu, dve osobe su se zavukle u vreće, leže na betonu uz biciklističku stazu i spavaju. A pedesetak metara odatle, u onom novom ugostiteljskom objektu (mislim da se zove "Savanova"), vrlo je bučno, živo i svetlo, posetioci pričaju, smeju se, kuliraju, mali kamerni orkestar koji se sastoji od nekoliko devojaka izvodi neku stvar od (valjda) Hendla, neki turisti (liče na Švabe) fotkaju Ušće.

Iskreno, mislim da je tako svuda po Evropi, gde god da se ti nevoljnici pojave. 

Posted

Iskreno, mislim da je tako svuda po Evropi, gde god da se ti nevoljnici pojave. 

U pravu si, švaski turisti jesu pošast, a o ovim tipusima iz Savanove i da ne pričamo :fantom: