Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

zelim sebi iskopati oci 

nisam sigurna vishe shta zelim. nekome ce biti normalan deo prostora. i to je to.

Posted (edited)

Malo utehe, svratio sam na Beobuild.rs i postoje argumentovana misljenja da ce, kada fasada "sazri", ova boja uci u valer fasade Narodnog pozorista.

ali resenje mi je i dalje grozno, pre svega zbog cudnog volumena centralnog dela i ovog staklenog neceg sto ce prozdrati Vasinu ulicu.

TECU® Gold, a new copper-aluminium alloy for façade cladding, oxidises very soonafter it has been installed on the building – gradually forming a striking warm golden surface which, although it  doesn’t glitter, is still unmistakably reminiscent of a valuable precious metal.

alloys-gold-4-01-08-00054-n-00-x-1-b.jpg

Edited by Грешни Василије
Posted

Malo utehe, svratio sam na Beobuild.rs i postoje argumentovana misljenja da ce, kada fasada "sazri", ova boja uci u valer fasade Narodnog pozorista.

ali resenje mi je i dalje grozno, pre svega zbog cudnog volumena centralnog dela i ovog staklenog neceg sto ce prozdrati Vasinu ulicu.

za par godina to je sve svejedno, zardjalo ili ne, nema veze ^_^

Posted

to se svi mi samo nadamo da će zlato malo da oksidira.

investitorski urbanizam :ph34r:

Posted

sjaj staaarog zlata vratiće sjaj staaarog Beograda.

Posted

elem, hoce li neko useliti onu kosnicu na zelenom vencu. zvrlji dugo vec, a vidi se iz pola grada.

Posted

elem, hoce li neko useliti onu kosnicu na zelenom vencu. zvrlji dugo vec, a vidi se iz pola grada.

nema zainteresovanih na vec drugoj licitaciji. cena je oko 4 mil. evra.

treca je za mesec dana.

verovatno se cekaju povoljnije cene u beogradu na vodi.

Posted

to tako ostaje.

Zgrada "Beobanke" za 4.000.000 evra

M. T. K. | 19. maj 2015. 14:22 | Komentara: 3
Grad Beograd ponovo oglasio prodaju dva objekta na Zelenom vencu, ali po nižoj ceni nego u prethodnom pokušaju. Višespratnica iseljena 2002. godine, trebalo je da se u nju smesti Prekršajni sud

GRAD Beograd nije odustao od prodaje "oljuštenog" solitera "Beobanke" na Zelenom vencu. Zgrada od 13 spratova i objekat pored na pet nivoa, opet su u ponedeljak ponuđeni na "doboš". Ovog puta, cena je manja za oko 850.000 evra. Verovatno sa namerom, da ovaj pokušaj prodaje bude uspešan, za razliku od nekoliko prethodnih.

Umesto 4.841.495 evra, 8.301 kvadarat poslovnog prostora u samom centru grada košta 3.984.504 evra. Pravo učešća u postupku kupovine imaju sva fizička i pravna lica, koja do 8. juna dostave prijave, a visina ponuđene cene biće glavni kriterijum ko će biti budući vlasnik ovih zdanja.

Podsećamo, višespratnica "Beobanke" na Zelenom vencu iseljena je još 2002. godine, kada je banka otišla u stečaj. Od tada stoji potpuno prazna. Konačno, 2007. doneta je odluka da se ona dodeli Ministarstvu pravde, bilo je predviđeno da se na tom mestu nađu Prekršajni i Viši prekršajni sud, a dva sprata ustupljena Agenciji za borbu protiv korupcije. Za rekonstrukciju iz budžeta je izdvojeno oko 100 miliona dinara. Međutim, radovi su stali kada je, navodno, otkriveno da se u zidovima nalazi toksični azbestni cement. Čišćenje je obavila specijalizovana firma.

Kada je rešen problem azbesta, utvrđeno je da zgrada nema seizmička ukrućenja, kao i da odstupa od originalnog projekta iz šezdesetih godine, jer su naknadno dograđena dva montažna sprata. To je povećalo troškove rekonstrukcije, pa je Vlada Srbije, zgradu prenela na grad Beograd.

Posted (edited)

ja chekam da ga vidim uzivo, oni se toliko zanose na tim renderima, da bogotac ne zna shta treba da bude na kraju. i da zardja ^_^

mislim, to u svetlu ove beobanke, da su nakachili mashnice i balone na nju od dosade, pa bi bolje bilo, bilo shta :(

Edited by gospa buba
Posted

Kad zardja ovo će izgledati ko pregoreli vafl, ovako sad  je ko neke trećerazredne  napolitanke umotane u zlatnu foliju da  zamažu oči. Mene baš zanima da li onaj ko projektuje  ovakve grdobe imalo gleda  šta ima okolo ili samo sledi svoj tzv glas inspiracije. Za koju godinu možda sve ovo i golubovi domorodci sa trga  ukenjaju pa se utopi delimično u okolinu.

Posted

Jezivo izgleda. Lepše je izgledalo Jugodrvo, ugodrvo, a to sam mislio da nikada neću reći. 

Posted

ugodrvo je bila pametna ideja za to mesto, tamno refleksivno staklo u kome se ogledalo pozoriste i muzej.

ovi su smislili suprotno, svaka buduca fotografija centra grada ce biti indirektna reklama za zlatni hotel.

Posted (edited)

I plus onaj oblik koji je po definiciji ruzan za zgradu - dole usko pa se siri na gore...fuj. 

Edited by MancMellow
Posted

Pa to je logicno. Sigurno im nije cilj da zgrada bude neupadljiva..