Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

Svi bi to voleli da znamo :(

Zapravo ih ima 5. Jedan za tramvaj, 2 za automobile, 1 za pešake i 1 da ne mogu da prođu vozila viša od 3.5m. 

Posted

Ovo je prvi put da vidim zebru sa 3 crte ...

Posted

ovo je vec ne znam koji put da cujem da se ne kosi trava po Beogradu. izgleda da je Zelenilo otislo dodjavola, raspitacu se o tome.

Ljubazno molim Gradsko zelenilo da nam pokose travu po bloku 61, počeli ljudi da gube decu i sitnije životinje u korovu! 

Posted

pa baš smo juče - prekjuče ovd pisali o tome a usput sve češće ljudi komentarišu da su im lokalne travnate površine prave male džungle

Posted

Širina zebrine crte 0.50m, razmak između dve crte 0.50m → 5 x 0.50m + 2 x ~0.20m = 2.90m

Dakle, širina trake ~2.90m. Po novim propisima maksimalna širina vozila koje se može kretati po javnim saobraćajnicama Srbije je 2.60m, biće vrlo zanimljivo zimi ako ne očiste sneg skroz od ivičnjaka do ivičnjaka u toj saobraćajnoj traci.

A na kružnom toku autokomande iz pravca grada ka Banjici treba 5 puta preći preko tramvajskih šina. Ko se bude vozio svakodnevno tom rutom nek' se pripremi da će gume menjati češće. :ohmy:

150511-7VSTEPE-28.jpg

Posted

ovo je vec ne znam koji put da cujem da se ne kosi trava po Beogradu. izgleda da je Zelenilo otislo dodjavola, raspitacu se o tome.

Pa , kose, ali ne onolikoredovno koliko bi trebalo. 

npr. ja idem na posao peške i prolazim kroz prilično veliki pojas zelenih površina. Do ove godine, kosači su tu bili redivni na svakih 10 dana. Ovog proleča prvi put su se pojavili kada je trava i ostali korov izdžikljao , po mojoj proceni, do 70 cm. I to je bio kosač u traktorčetu koji je ostavio sve one delove kojima mašinom nije mogao prići. ranije bi odmah za njim išli oni sa ručnim kosilicama, njih bar 5-10, a ove godine jok.

Posted

Beograd -- Izabrana najbolja idejna rešenja za budući izgled tri centralna gradska trga. Prvu nagradu dobili Zoran Dmitrović i Zorica Savičić

Izabrani su najbolji radovi otvorenog idejnog urbanističko-arhitektonskog konkursa za tri centralna trga u Beogradu - Trg Nikole Pašića, Terazije i Trg republike.

Na konkurs koji je organizovala Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, u saradnji sa Društvom arhitekata Beograda, stigla su 33 rada, od kojih je pet ušlo u najuži izbor.

Trg republike će konačno biti dovršen, a dobili smo rešenje i za mesto sadašnjeg "Staklenca". Terazije i trg ispred Skupštine biće povezani uređenim pešačkim zonama.

To podrazumeva uređenje Trga Nikole Pašića, Bezistana, Čavketovog pasaža i Nušićeve - rekao je glavni gradski urbanista Milutin Folić, koji je ujedno bio i član žirija.

Prvu nagradu od milion dinara dobio je rad Zorana Dmitrovića i Zorice Savičić, drugu od 500.000 delo autora Marije Krsmanović Stringheta, Bruna Oliveire Stringhete i Milene Kordie, a treću od 300.000 dinara rad profesora arhitekture Milana Lojanice.

Pobednički radovi biće izloženi u Skupštini grada od 20. maja.

Posted

A na kružnom toku autokomande iz pravca grada ka Banjici treba 5 puta preći preko tramvajskih šina. Ko se bude vozio svakodnevno tom rutom nek' se pripremi da će gume menjati češće. :ohmy:

Stimulisati ljude da ne idu na Banjicu i nema problema. Samodisciplina je čudo.

Posted

Imam poverenja u glavnog gradskog urbanistu da je sve bilo po pravilima i da je pobedilo najbolje rešenje...

Posted

pa baš smo juče - prekjuče ovd pisali o tome a usput sve češće ljudi komentarišu da su im lokalne travnate površine prave male džungle

to je samo zastita biljnih vrsta, za razliku od djitlera™ koji je bio drvosek™ i nije brinuo o biljnim vrstama a i upropastio je grad nacisto + sto mali brine o svom imidzu i ne zeli da mu zastitnici prirode nadenu ime travosek

Posted

Meni pre neki dan olindrali kraj, već je bilo oko metar i jače visine.

Posted

Ortak na keru našao tri krpelja posle jedne šetnje!

Kaže da nikad to nije video.

Priroda uživa!

Posted

to samo pokazuje u slučaju neke apokalipse da bi se Beograd brzo vratio u svoje prvobitno stanje :sleep:

doduše on se stalno vraća al ovi nešto neće da se brane...