teacher Posted May 13, 2015 Posted May 13, 2015 Svi bi to voleli da znamo :( Zapravo ih ima 5. Jedan za tramvaj, 2 za automobile, 1 za pešake i 1 da ne mogu da prođu vozila viša od 3.5m.
Аврам Гојић Posted May 13, 2015 Posted May 13, 2015 ovo je vec ne znam koji put da cujem da se ne kosi trava po Beogradu. izgleda da je Zelenilo otislo dodjavola, raspitacu se o tome. Jelena Lengold 21 hrs · Ljubazno molim Gradsko zelenilo da nam pokose travu po bloku 61, počeli ljudi da gube decu i sitnije životinje u korovu!
Singer Posted May 13, 2015 Posted May 13, 2015 pa baš smo juče - prekjuče ovd pisali o tome a usput sve češće ljudi komentarišu da su im lokalne travnate površine prave male džungle
J-♣ Posted May 13, 2015 Posted May 13, 2015 Širina zebrine crte 0.50m, razmak između dve crte 0.50m → 5 x 0.50m + 2 x ~0.20m = 2.90m Dakle, širina trake ~2.90m. Po novim propisima maksimalna širina vozila koje se može kretati po javnim saobraćajnicama Srbije je 2.60m, biće vrlo zanimljivo zimi ako ne očiste sneg skroz od ivičnjaka do ivičnjaka u toj saobraćajnoj traci. A na kružnom toku autokomande iz pravca grada ka Banjici treba 5 puta preći preko tramvajskih šina. Ko se bude vozio svakodnevno tom rutom nek' se pripremi da će gume menjati češće.
Arkadija Posted May 13, 2015 Posted May 13, 2015 ovo je vec ne znam koji put da cujem da se ne kosi trava po Beogradu. izgleda da je Zelenilo otislo dodjavola, raspitacu se o tome. Pa , kose, ali ne onolikoredovno koliko bi trebalo. npr. ja idem na posao peške i prolazim kroz prilično veliki pojas zelenih površina. Do ove godine, kosači su tu bili redivni na svakih 10 dana. Ovog proleča prvi put su se pojavili kada je trava i ostali korov izdžikljao , po mojoj proceni, do 70 cm. I to je bio kosač u traktorčetu koji je ostavio sve one delove kojima mašinom nije mogao prići. ranije bi odmah za njim išli oni sa ručnim kosilicama, njih bar 5-10, a ove godine jok.
Lezilebovich Posted May 13, 2015 Posted May 13, 2015 Beograd -- Izabrana najbolja idejna rešenja za budući izgled tri centralna gradska trga. Prvu nagradu dobili Zoran Dmitrović i Zorica Savičić Izabrani su najbolji radovi otvorenog idejnog urbanističko-arhitektonskog konkursa za tri centralna trga u Beogradu - Trg Nikole Pašića, Terazije i Trg republike. Na konkurs koji je organizovala Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, u saradnji sa Društvom arhitekata Beograda, stigla su 33 rada, od kojih je pet ušlo u najuži izbor. Trg republike će konačno biti dovršen, a dobili smo rešenje i za mesto sadašnjeg "Staklenca". Terazije i trg ispred Skupštine biće povezani uređenim pešačkim zonama. To podrazumeva uređenje Trga Nikole Pašića, Bezistana, Čavketovog pasaža i Nušićeve - rekao je glavni gradski urbanista Milutin Folić, koji je ujedno bio i član žirija. Prvu nagradu od milion dinara dobio je rad Zorana Dmitrovića i Zorice Savičić, drugu od 500.000 delo autora Marije Krsmanović Stringheta, Bruna Oliveire Stringhete i Milene Kordie, a treću od 300.000 dinara rad profesora arhitekture Milana Lojanice. Pobednički radovi biće izloženi u Skupštini grada od 20. maja.
ljakse Posted May 13, 2015 Posted May 13, 2015 A na kružnom toku autokomande iz pravca grada ka Banjici treba 5 puta preći preko tramvajskih šina. Ko se bude vozio svakodnevno tom rutom nek' se pripremi da će gume menjati češće. Stimulisati ljude da ne idu na Banjicu i nema problema. Samodisciplina je čudo.
teacher Posted May 13, 2015 Posted May 13, 2015 Imam poverenja u glavnog gradskog urbanistu da je sve bilo po pravilima i da je pobedilo najbolje rešenje...
Pontijak Posted May 13, 2015 Posted May 13, 2015 pa baš smo juče - prekjuče ovd pisali o tome a usput sve češće ljudi komentarišu da su im lokalne travnate površine prave male džungle to je samo zastita biljnih vrsta, za razliku od djitlera koji je bio drvosek i nije brinuo o biljnim vrstama a i upropastio je grad nacisto + sto mali brine o svom imidzu i ne zeli da mu zastitnici prirode nadenu ime travosek
ljakse Posted May 13, 2015 Posted May 13, 2015 Meni pre neki dan olindrali kraj, već je bilo oko metar i jače visine.
Frank Pembleton Posted May 13, 2015 Posted May 13, 2015 Ortak na keru našao tri krpelja posle jedne šetnje! Kaže da nikad to nije video. Priroda uživa!
Singer Posted May 13, 2015 Posted May 13, 2015 to samo pokazuje u slučaju neke apokalipse da bi se Beograd brzo vratio u svoje prvobitno stanje doduše on se stalno vraća al ovi nešto neće da se brane...
Recommended Posts