Аврам Гојић Posted May 12, 2015 Posted May 12, 2015 zar niko ne traži rešenje? Nisu to jedni te isti azilanti, to im je tranzitna zona, hvataju autobuse za Paiic ili idu po cetvoro taksijima za 150 evra, pa odande pale za Madjarsku. Zamisli park kao neformalni informativni centar u kome se trazi smestaj po okolnim hostelima, prevoz, ljudi se dogovaraju da zajedno idu dalje na Zapad... Ovo je seoba naroda a mi smo jedna njena tranzitna tacka. Ranjivost migranata i njihov boravak izvan zone legalnosti otvara prostor za najrazlicitije kriminalne radnje, od kojih je, za sada, glavna - "berba usiju" od strane kriminalaca iz policije koji se "ugradjuju" u te taksi voznje, hostelski smestaj.. Resenja - nema. Ljudi idu tamo gde ce im biti bolje, i gde nema rata, glavoseca i velikih epidemija. Meni je samo zao zbog toga sto se panduri izivljavaju na njima jer su nanjusili novac.
đorđe geprat Posted May 12, 2015 Posted May 12, 2015 znam. pisao je (valjda) manč o tome. o policiji savskog venca. postoje i dve kafane/bifea tu u kraju gde se oni skupljaju, jedu, piju i dogovaraju. vidim, dok šetam kučiće, da su OK, pomaze ih kada im oni priđu, štrecnu se kada ih probude njuškanjem. na ulici su mi prišla dvojica, raspituju se za hostele, počeo sam da im nabrajam, oni mi kažu da su sve te obišli, puni su, uputim ih put zelenog venca da pitaju negde gore. rekoše mi da su mašinski inženjeri iz sirije, da su predavali u školi, da škole sada ne rade pa da su oni krenuli za nemačku. pitao sam ih kako idu, kažu da imaju sve papire, da će tamo da upišu dalje školovanje, postdiplomsko. poželeh im sreću. brinu me ona dva moja navoda. da ne eskaliraju. pročitah na bilbordu poruku uz reklamu za rimejk "mad max" - "budućnost pripada besnima". kad bi se parkovi sada intenzivnije čistili, možda bi stepen pritajene odbojnosti/mrnje/nelagode smanjio za malkice.
teacher Posted May 12, 2015 Posted May 12, 2015 Muzicki intermeco: ortak (tvrdi da je Britanac, realno je Paki) sa faksa ide u Beograd na svadbu, pa me pitao za preporuke za izlaske, restorane i slicna sranja. Dajte neke preporuke ili bar mesta gde znate da volde da izlaze mladi. Sta valja u Savoj Maloj? Rade li jos Iguana, Frida i slicna mesta? Mladost/loodost/radost? 1244? Brankow? Dakle, preporuka za mesto gde moze da pokupi finu snajku, ali moze i preporuka za raspad mesto /narodnjaci isl/ koje bi se svidelo strancu (safari turizam fore). Restorani? Za Gazmenda specijal: ako se otvori sa preporukama dobija adresu prejebenog sushija za vikend. Edit: Izvinjavam se sto upadam sa glupostima u ozbiljne teme. Ladno Marvin stiže u Beograd...
djeneralche Posted May 12, 2015 Posted May 12, 2015 Sto se tice bulevara, pre rekonstrukcije i pomeranja tramvaja u sredinu bukvalno par puta dnevno su tramvaji stajali zbog morona koji su se parkirali na sinama, od rekonstrukcije nisam siguran dal je par puta godisnje neki zastoj. Sto se tice Vojvode Stepe druga traka ce se dobiti nakon sto se regulaciona linija pomeri u potpunosti, tj kad se sruse sve udzerice. U VS sam cesto i tesko da ce moci biti gore nego pre, od parkiranih kola i zastoja tramvaja. Tramvaji moraju da imaju apsolutni prioritet. A jedino trajno resenje je metro.
ljakse Posted May 12, 2015 Posted May 12, 2015 Udžerice nisu problem, problem je gomila starih višespratnica koje ne mogu da se pomere
djeneralche Posted May 12, 2015 Posted May 12, 2015 Ok onda, tramvaji moraju na sredinu, sve ostalo je nebitno. Ulice se ne mogu vise siriti, metro jedino resava preostale probleme.
ficfiric Posted May 12, 2015 Posted May 12, 2015 (edited) A cemu sluze tri semafora? Edited May 12, 2015 by ficfiric
ficfiric Posted May 12, 2015 Posted May 12, 2015 Da, vidim i na stubu... Mozda su ih tu sam istovarili
belch Posted May 12, 2015 Posted May 12, 2015 a i pešaci treba da se raduju, oduzeto im pola staze za semafor. to su naučili od postavljanja zastava za beograd na vodi u karađorđevoj. ako si debeo ili guraš dečja kolica, ili si i sam u kolicima, ko te jebe, ovuda nećeš.
zoki Posted May 12, 2015 Posted May 12, 2015 (edited) Ja vidim 6... :D Na banderi ima tri.. Skroz gore levo za trandže, srednji gore verovatno za skretanje levo, desno gore za vozila koja idu pravo, veliki na banderi isto za pravo, mali na banderi za pešake i tramvaje... Edited May 12, 2015 by zoki
copkillah Posted May 12, 2015 Posted May 12, 2015 Sto se tice bulevara, pre rekonstrukcije i pomeranja tramvaja u sredinu bukvalno par puta dnevno su tramvaji stajali zbog morona koji su se parkirali na sinama, od rekonstrukcije nisam siguran dal je par puta godisnje neki zastoj. Đilas zaslužuje spomenik samo zbog ovoga. Mada je i nemali broj tih morona ostajao bez retrovizora ili sa nekim drugim neplaniranim troškovima za popravku kola
hazard Posted May 12, 2015 Posted May 12, 2015 Udžerice nisu problem, problem je gomila starih višespratnica koje ne mogu da se pomere Da mi je znati koji je genije dozvolio da se sagrade one posleratne visespratnice na pocetku V. Stepe sva kasnija gradnja (u drugim delovima ulice) je lepo povucena od ulice taman da ima mesta jos jedna traka da se provuce, ali sve to dzabe zbog tih par na pocetku...i onda je na tom delu regulaciona linija ostala ista, i nove zgrade se grade, logicno, u liniji sa tim starim (evo upravo nice jedna sada).
Recommended Posts