Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

Ako ništa drugo, pošto nema mesta, moglo da se napravi da između autokomande i trošarine jedan tramvaski pravac ide Stepom a drugi bul. Oslobođenja, nisu baš tolike razlike i udaljenosti da bi bio problem 'kružiti' nekoliko stanica.

Šališ se :isuse:

27x je logičniji nečiji predlog, ovde iznesen, da V. Stepe i Kumodraška budu jednosmerne za automobile, u suprotnim pravcima.

Da nije toliki problem ići iz V. Stepe u B. O. za prevoz, ne bi svi ljudi u tom kraju pizdeli što je kroz V. Stepe ukinut sav prevoz tokom rekonstrukcije. Toliko je to super, da ne izlazim iz kola otkako su počeli prošlog leta, a ranije sam mnogo više koristio tramvaj

Posted

Kumodraška (sada, Bul Peke Dapčevića) je bila planirana do Dušanovačkog mosta, uradili samo gornji deo. Za donji deo nikako nisu mogli da reše eksproprijaciju (zafalilo volje i para).

Takva zamišljena Kumodraška bi rešila mnoge saobraćajne probleme Voždovca, pogotovu novog naselja Stepa Stepanović.

Posted

Da, to sam propustio, forsiranje Kumodraške :isuse: može, al da se njeni stanovnici stimulišu da koriste autoput

+1

A tranzitni saobracaj kroz Maksima Gorkog, ciji stanovnici se stimulisu da koriste Bulevar, ciji saobracaj se preorijentise na Cvijicevu, ciji stanovnici se stimulisu da koriste Mirijevski bulevar, odakle se saobracaj prebacuje na Pancevacki put za Vrsac, odakle...tekst dalje ide na rumunskom

Posted

+1 za Hazarda

Kad su slično orijentisali Bulevar, bio sam blago zapanjen, jer su ostavili bukvalno jedan jedini prolaz između Vuka i Batutove Kad uđeš, kao da si u tunel ušao.

Međutim, vremenom sam se navikao i sad volim tuda da vozim, fino ide. Ok, Bulevar ima četiri trake, ali VStepe je i ranije bila problem, jer je ekipa kao u nijednoj drugoj ulici u gradu opušteno ostavljala limuzine na četiri migavca - vozili smo slalom u jednoj jedinoj traci koju su nam ostavljali slobodnu. Garantujem da će je ovako ubrzati. Nema stajanja da ne bi dobio po tamburi i ćao, tako se Srbi disciplinuju.

Posted

Ja imam jednu ideju iz XXI veka zapravo. Kamere i kazne koje stizu na kucu. Ove metode su malko zastarele. Jedno 100 godina zastarele. 

Posted

Da, vidiš, disciplinovanje stanovništva, to je rešenje. A mi ovde raspredamo o rekonstrukcijama i budženjima ulica, umesto samo da se disciplinujemo :isuse:

Posted

tu je bio pakao kad stane bus gore.

Tu ima mesta komotno da se napravi isto što i dole kod Ljubićke (u pravcu ka Jerkoviću) i kod pošte (u pravcu ka gradu). Gajba mi gleda na Kumodrašku, kolone su počele da se prave do Bjelovarske i da mi purnjaju pod prozorom kad su postavili semafor, pre toga nikad...

Posted

Ok, Bulevar ima četiri trake, ali VStepe je i ranije bila problem, jer je ekipa kao u nijednoj drugoj ulici u gradu opušteno ostavljala limuzine na četiri migavca - vozili smo slalom u jednoj jedinoj traci koju su nam ostavljali slobodnu. Garantujem da će je ovako ubrzati. Nema stajanja da ne bi dobio po tamburi i ćao, tako se Srbi disciplinuju.

a ja garantujem da bi pomoglo i da se primenjuje zakon. znam da je predlog malo ekscentrican, ali u ponekoj zemlji se i to radi.

Posted

+1 za Hazarda

Kad su slično orijentisali Bulevar, bio sam blago zapanjen, jer su ostavili bukvalno jedan jedini prolaz između Vuka i Batutove Kad uđeš, kao da si u tunel ušao.

Međutim, vremenom sam se navikao i sad volim tuda da vozim, fino ide. Ok, Bulevar ima četiri trake, ali VStepe je i ranije bila problem, jer je ekipa kao u nijednoj drugoj ulici u gradu opušteno ostavljala limuzine na četiri migavca - vozili smo slalom u jednoj jedinoj traci koju su nam ostavljali slobodnu. Garantujem da će je ovako ubrzati. Nema stajanja da ne bi dobio po tamburi i ćao, tako se Srbi disciplinuju.

Bulevar je ostao isto sr.... za automobile koje je i bio, jedino sto su tramvaje izmestili na sredinu. Parkinga nema skoro nikad, i dalje je uvek poneko parkiran u traci uz ivicnjak, ili se samo zaustavio na 5/10/15 minuta. Bulevar ima 4 trake samo na papiru, poslednji put su sve bile funkcionalne, pa nikad verovatno, ili mozda poslednji put 50 i neke. Plus, sto zbog nedostatka parkinga u okolnim ulicama ukidaju dvosmerne pa je Kajmacalanska vec neko vreme jednosmerna u pravcu Vuka. Kako zgrade i dalje samo nicu, a bez dovoljno parkinga, ocekujem pravu zurku za par godina. Vozdovac je otprilike u istom sosu.

Za ovo samodisciplinovanje skidam kapu za optimizam, jedino sto mogu da zamislim je da neko ostane bez glave u procesu disciplinovanja.

I da ponovim svoje neoptimisticno glediste, ovi nisu u stanju ni slucajno da nabodu dobro resenje a kamoli namerno.

Posted

Kad se budemo samodisciplinovali, kola se neće kvariti u jedinoj traci na stajalištu kod Nikšićke, pa neće biti ni zastoja. Prosto ko pasulj.

Posted

Kad se budemo samodisciplinovali, kola se neće kvariti u jedinoj traci na stajalištu kod Nikšićke, pa neće biti ni zastoja. Prosto ko pasulj.

tacno. redovno odrzavanje je majka. ulje na 5 hiljada, kaisi™ na 10, sipas samo na OMV-u, kociono, menjacko itd i nema da te boli glava, mozes da trazis mesto za parking 45 minuta auto ima da radi ko sat. Posle uzmes tramvaj do kuce i sidjes tik ispred zgrade. Milina. 

Posted

Mislim da je zapravo najrazumnije i najmanje loše ono rešenje koji se sam nehotice predložio - da se u V. Stepe forsira maksimalno javni prevoz, na uštrb automobila, i da se vozači stimuliši da koriste Kumodrašku i B. Oslobođenja.

Slažem se, samo bih dodao da to potrazumeva rasterećenje saobraćaja u B. Oslobođenja za one koji žive na Kanarevom brdu, Miljakovcu, Rakovici, Kneževcu, Resniku, a delom i Vidikovcu i Petlovom brdu. Zato je potrebno da se potpuno dovede u red rakovički put kao i #3 koji ima neki vrlo proređeni red vođnje u koji ne možeš uvek da se uzdaš. 

Posted

ne znam da li ste pisali o tome, mrzi me  da listam unazad, mesec dana odsustva iz mog parka je donelo drastično promenjenu sliku. trava je ihahaha davno nekošena a džungla od travuljine me zatekla juče na ušću. šta se dešava.

drugo, u tri parka u okruženju (finansijski, kod autobuske stanice, picin park) utočište je našlo bar 100 mučenih izbeglica. zar niko ne traži rešenje? dva jezovita primera iz mog parka u zadnja dva dana:

"čiko daj nam to kuče da teramo čamuge" reče mi jedan od tri klinca

"sve to treba proterati, sve su to teroristi" reče mi kučkar da mu je drugi kučkar rekao.