Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

A ti si taj koji je van reda voznje stao da vidi kakva je to zuta patka ispred zadruge u Kradjordjevoj...

:blush: 

Posted

Za stanovnike sa leve strane V. Stepe bi tramvajske stanice bile prilično udaljene, a na desnoj strani Bulevara O. (od autokomande do trošarine) nema stanovnika.

Vidiš, to mi nije palo na pamet :blush:

Posted

Pa to i jeste osnovni problem, što je tu trebalo graditi solitere, fakultete itd, a ne u ulici koja je dva sa dva. zato i kažem da VS sjebavana decenijama. nema infrastrukturu za toliko ljudi.

Posted

Recimo, zgodno dugoročno rešenje bi možda bilo da se tramvajski saobraćaj protera kroz isti. Drvoredi se presele levo i desno, ostaju po dve trake.

Da, tu bi mogao i tramvaj i dve kolovozne trake. Ali ko će sad to...bolje je ovako da kad se nešto pokvari, stane iz bilo kog razloga, ne može da skrene, itd da se napravi kolona do autokomande...minimum

Da izvinite ali lupate gluposti. Prvo kukanje kako ne može da se otežava automobilski saobraćaj u V. Stepe jer su tu radnje, zgrade, ljudi...a onda aj da preselimo tramvaj, koji prevozi 5x više ljudi nego automobili, u ulicu koja ima 10x manju gustinu naseljenosti. :isuse:

Destimulacija automobilskom saobraćaja, naročito u korist električnih tramvaja, namerna ili nenamerna, je sasvim OK. I, OK glupo mi je da kažem, u skladu sa svim svetskim urbanističkim trendovima.

Posted

Destimulacija automobilskom saobraćaja, naročito u korist električnih tramvaja, namerna ili nenamerna, je sasvim OK. I, OK glupo mi je da kažem, u skladu sa svim svetskim urbanističkim trendovima.

Onda lepo nek zabrane prolaz kolima, gde ćeš veće destimulacije. Ili da izgrade metro, pošto je tako svuda u svetu™.

Posted (edited)

Da izvinite ali lupate gluposti. Prvo kukanje kako ne može da se otežava automobilski saobraćaj u V. Stepe jer su tu radnje, zgrade, ljudi...a onda aj da preselimo tramvaj, koji prevozi 5x više ljudi nego automobili, u ulicu koja ima 10x manju gustinu naseljenosti. :isuse:

Jbg, ja sam zaboravio tacno koliko treba peske od Bulevara oslobodjenja do V.Stepe. Ali znam da je V.Stepe bio uzas i sa dve/jednom i po trakom, a ovo ce da bude veselje. Ok je da se forsira elektircni javni transport, ali jbg, ovo je uzas za drumski saobracaj. I kako ce da se skrece levo, preko sina na posebnom ispustu za skretanje levo ili jedna traka i za pravo i za levo i za desno? Opet, ako bude traka za skretanje preko sina to onda opet pravi problem za tramvaj. Ulica je neresiva. Moron je ko je uzeo tu da gradi visoke zgrade i insititucije posle rata. A svi ostali posle nastavili. 

Edited by MancMellow
Posted

Pa to i jeste osnovni problem, što je tu trebalo graditi solitere, fakultete itd, a ne u ulici koja je dva sa dva. zato i kažem da VS sjebavana decenijama. nema infrastrukturu za toliko ljudi.

Ali gde bi onda stanovala posleratna elita, ambasadori i slično? I kuda sa vojnom akademijom :fantom:

Mislim, OK, trebalo je, no to neko očigledno nije gledao dovoljno u budućnost. Moja baba Bulevar oslobođenja posle Autokomande i dalje zove ,,Avalski put", jednostavno V. Stepe je i u međuratnom periodu bila važna ulica a avalski put je bio...avalski put.

Mislim, ceo Voždovac je urbanistički urnisan, meni se čini maltene namerno kako bi se izmešala struktura stanovništva, tim pristupom ,,na poneki ćošak ti soliter posadi". Npr. ona 3 velika solitera nisu smela da budu tu gde su, ali ima i dosta drugih primera u tom kraju (uličice sa porodičnim kućama pa odjedanput - bam - soliterčić na ćošku). Kada se pogleda razlika između planiranja recimo Zvezdare i Voždovca u posleratnom periodu, čovek pomisli da je neko namerno sjebavao Voždovac.

Dakle, jeste, trebalo je svašta raditi pa se nije radilo (npr. izgraditi metro po projektu iz '38., '68., '76., ili '81.), no pitanje je šta sad.

Mislim da je zapravo najrazumnije i najmanje loše ono rešenje koji se sam nehotice predložio - da se u V. Stepe forsira maksimalno javni prevoz, na uštrb automobila, i da se vozači stimuliši da koriste Kumodrašku i B. Oslobođenja.

Takođe, mislim da ne treba 33ku vraćati u deo V. Stepe gde idu tramvaji. 

Posted

Jeste nerešivo, zato i govorim o sitnim stvarima (mesto za buseve na stanicama) koje mogu malo da olakšaju celu priču. Možeš ti da destimulišeš automobilski saobraćaj i da ostaviš ulicu samo stanovnicima iste i dostavi za radnje, opet će da se zapuši kad se neko pokvari u jednoj knap traci tamo iznad Nikšićke, to nema veze sa frekvencijom saobraćaja.

Posted

Do jaja, imate Vero ispred gajbe u kojoj sam ziveo.. Uzo Gugl maps da vidim i bas se iznenadio.

Posted

U V. Stepe? Tu je već par godina.

Posted

Do jaja, imate Vero ispred gajbe u kojoj sam ziveo.. Uzo Gugl maps da vidim i bas se iznenadio.

Kako nisi ispratio, to je onaj kontroverzni Vero od pre par godina kada su se bunili stanari da im je uzurpiran parking

Posted

Ovo mi je omiljena fotka za danas, tačno tamo negde na sredini stanice gde je i ograda u ovom 'suženju' se nalazi uvučeno mesto za kontejnere, izuzetan inžinjerski mastermajnd je sve ovo radio u V.Stepe... biće super, sve su ovo vizuelne varke i fatamorgane   :thumbsup:

Zbog smene gradske vlasti glavni projekat nikad nije urađen kako treba, što se i vidi. Recimo baš ništa od osnovne infrastrukture nije pomereno da prati čak i ovako zbrda-zdola napravljenu 'ulicu' - šahtovi, slivnici, trafoi, sve stoji po sredini ulice ili trotoara, ili stoji na po 20-30 cm od ivičnjaka i sl. Ništa ili slabo šta je uklonjeno od nelegalnih i privremenih objekata, ništa nije otkupljeno što je smetalo... uvučena mesta za parking malog broja automobila, a naročito ova uvučena mesta za zastarele nadzemne kontejnere su naročito uspeo detalj i dokaz kako su pešaci u ovom gradu oduvek bili poslednji na spisku.

Ako ništa drugo, pošto nema mesta, moglo da se napravi da između autokomande i trošarine jedan tramvaski pravac ide Stepom a drugi bul. Oslobođenja, nisu baš tolike razlike i udaljenosti da bi bio problem 'kružiti' nekoliko stanica.

Posted

da se vozači stimuliši da koriste Kumodrašku

Šta ste se popalili na mučenu Kumodrašku jbt...

Od Prešernove do pošte ima jedna stanica u kojoj možeš da obiđeš bus (ugao sa Ljubićkom kao što reče Ljadža), ostatak je krš sa dve trake... dovoljno je da neko hoće da skrene iz Kumodraške dole u Vitanovačku i eto kolone dok trepneš... o "novom" semaforu kod pošte da i ne pričam...

Posted (edited)

Da, to sam propustio, forsiranje Kumodraške :isuse: može, al da se njeni stanovnici stimulišu da koriste autoput, i tako dalje redom.

o "novom" semaforu kod pošte da i ne pričam...

Dobro, to je okej urađeno, morala je stanica da se pomeri dole u rupu da se rastereti, tu je bio pakao kad stane bus gore.

Edited by ljakse