Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

Ovakva ulica nema apsolutno nikakvu marginu za zastoje, to je osnovni problem. Ili sve ide ili ne ide nista.

Pa u sustini nije imala ni ranije, nego su ljudi ilegalno vozili preko sina.

Posted

Pa u sustini nije imala ni ranije, nego su ljudi ilegalno vozili preko sina.

Znam, ali to je bilo nekakvo organsko resenje jednacine uska ulica-previse automobila. Sad nema nikakvog resenja, jednostavno ce da stoji.

Posted

+1

valjda je poenta godišnjeg drkanja stanovništa i spucavanja para to da se ponudi više opcija, a ne manje.

Posted

+1

valjda je poenta godišnjeg drkanja stanovništa i spucavanja para to da se ponudi više opcija, a ne manje.

Pod 1, mislim da se previse drami na osnovu utisaka koji se dobrim delom mogu podvesti pod vizuelne varke.

Pod 2, poenta prebacivanja sina u sredinu je da se ubrzaju tramvaji (rekonstrukcija Bulevara dokazuje da prebacivanje u sredini ubrzava tramvaje). Ako se dakle javni prevoz ubrza pa cak i na ustrb automobilskog (nek sve crne slutnje forumasa budu tacne), to je prihvatljivo, u neku ruku cak i pozeljno.

Posted

Aj videcemo uskoro.

Posted

Pod 2, poenta prebacivanja sina u sredinu je da se ubrzaju tramvaji (rekonstrukcija Bulevara dokazuje da prebacivanje u sredini ubrzava tramvaje). Ako se dakle javni prevoz ubrza pa cak i na ustrb automobilskog (nek sve crne slutnje forumasa budu tacne), to je prihvatljivo, u neku ruku cak i pozeljno.

Ne igra poređenje sa Bulevarom, ovde nemaš mesta za po dve trake, a problematika je ista. 

Posted

Igra poređenje kada je u pitanju ubrzavanje tramvaja. Ono što je mučilo tramvaj u Bulevaru (skretanje i levo i desno, parkiranje) mučilo ga je i u Vojvode Stepe, i to nema veze sa brojem kolovoznih traka.

Posted

Pa o tome i pričam. Ceo život sam po Stepe i okolini, tu jednostavno mora da se izmisli neka varijanta, ulica je puna radnji i kuraca zbog kojih uvek moraju da stanu neka kola, izgrađeno je mnogo stambenih zgrada a parkinga nigde. Jasno je da ne možeš da pomeraš stare višespratnice unazad, ali su makar mogli malo da prečešljaju raspored stanica, tj ispomeraju ih malo napred-nazad da bi se stekli uslovi da se naprave oni upusti™ za buseve, koji neviđeno znače (kao onaj u Kumodraškoj na izlazu iz Ljubićke, ili onaj u suprotnom smeru kod Prešernove kad konačno može da se prođe od busa).

Automobila kroz V. Stepe ima toliko koliko ima, ne znam kako može to da se zanemari i da se forsira tramvajski saobraćaj, ljudi tu žive, rade, kupuju i prolaze.

Posted

Ovo je užas. Ljudi, idite automobilima Bulevarom oslobođenja ili Kumodraškom pa gore, jer usred dana ovo će biti pakao. 

Posted

to je neko prosuo priču da je v stepe next new thing u beogradu i onda su svi nagrnuli tamo, investitori i dođoši i svi i sad su kao tu blizu vračara a realno nisu :sleep:

Posted

Pa o tome i pričam. Ceo život sam po Stepe i okolini, tu jednostavno mora da se izmisli neka varijanta, ulica je puna radnji i kuraca zbog kojih uvek moraju da stanu neka kola, izgrađeno je mnogo stambenih zgrada a parkinga nigde. Jasno je da ne možeš da pomeraš stare višespratnice unazad, ali su makar mogli malo da prečešljaju raspored stanica, tj ispomeraju ih malo napred-nazad da bi se stekli uslovi da se naprave oni upusti™ za buseve, koji neviđeno znače (kao onaj u Kumodraškoj na izlazu iz Ljubićke, ili onaj u suprotnom smeru kod Prešernove kad konačno može da se prođe od busa).

Automobila kroz V. Stepe ima toliko koliko ima, ne znam kako može to da se zanemari i da se forsira tramvajski saobraćaj, ljudi tu žive, rade, kupuju i prolaze.

neka kupe tramvaj, ko ih jebe. ja sam kupio sebi jedan, vozim se ka' kralj...

Posted

Bulevarom oslobođenja

Recimo, zgodno dugoročno rešenje bi možda bilo da se tramvajski saobraćaj protera kroz isti. Drvoredi se presele levo i desno, ostaju po dve trake.

Posted (edited)

Recimo, zgodno dugoročno rešenje bi možda bilo da se tramvajski saobraćaj protera kroz isti. Drvoredi se presele levo i desno, ostaju po dve trake.

Da, tu bi mogao i tramvaj i dve kolovozne trake. Ali ko će sad to...bolje je ovako da kad se nešto pokvari, stane iz bilo kog razloga, ne može da skrene, itd da se napravi kolona do autokomande...minimum

A ta ulica je tako sistemski sjebavana decenijama da je to neverovatno

Edited by MancMellow
Posted

neka kupe tramvaj, ko ih jebe. ja sam kupio sebi jedan, vozim se ka' kralj...

A ti si taj koji je van reda voznje stao da vidi kakva je to zuta patka ispred zadruge u Kradjordjevoj...

Posted

Za stanovnike sa leve strane V. Stepe bi tramvajske stanice bile prilično udaljene, a na desnoj strani Bulevara O. (od autokomande do trošarine) nema stanovnika.

Nije dobro, metro bi bio bolje rešenje.