Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

Rada baš lepo ispreskaka Vesića sad u Hronici

Posted

Šta fali. Kad se zabode neka gužvica ili pokvari bus, uvek može da se prođe preko šina, a onda te iza čekaju panduri.

Kada je mesta malo, voznja po sinama moze da bude uslovno dozvoljena (kao i u zutoj traci).

Primer je Karadjordjeva, Pozeska...

Inace, Vojvode Stepe je bila poznata po onim imbecilnim parkiranjima na ulici uz sine.

Posted

Šta fali. Kad se zabode neka gužvica ili pokvari bus, uvek može da se prođe preko šina, a onda te iza čekaju panduri.

edit: kad smo već kod pandura, da prijavim još jedno izvanredno saobraćajno rešenje - pre malo jače od mesec dana je uveden obavezan smer na ulasku u Husovu sa autoputa, tako da više ne sme levo na most/prema Jerkoviću, nego mora pravo u Kumodrašku. Naravno, nekoliko metara odatle stoje panduri.

Sasvim je logično da se to učini posle izgradnje naselja za 15 soma ljudi, odmah posle zatvaranja drugog izlaska sa autoputa, kod Forma Ideale.

Mislim da je ovo nesto privremeno, cini mi se da je ovo uvedeno otkako se radi Autokomanda, zbog krkljanca na Dusanovackom mostu... Videcemo.

Posted

Ali potpuna nevera da su degenerici napravili po jednu izolovanu traku u oba smera. Ludilo mozga. Bolje da su celu ulicu pretvorili u jednosmernu nego što su ovo radili.

Ono što sam video do sada ne ukazuje (logično) da će biti izolovane trake. Za razliku od Bulevara, tramvajske baštice su odvojene od kolovoza visokim ivičnjakom samo tamo gde su stanice, inače su šine u nivou ulice (kao u Beogradskoj ili Resavskoj recimo).

Dakle ako dođe do zastoja zbog kvara ili nečega, može da se zaobiđe preko šina.

Kažem, to je na osnovu onoga što sam video da je (skoro) gotovo, tako da me nemojte uzimati za reč, ali čini mi se da je i na renderima bilo tako.

Posted

Mislim da je ovo nesto privremeno, cini mi se da je ovo uvedeno otkako se radi Autokomanda, zbog krkljanca na Dusanovackom mostu... Videcemo.

Jeste privremeno i apsolutno je neophodno. Na Jerković možeš i kroz Kumodrašku...s druge strane otkako se ne može levo u V. Stepe s Autokomande svi moraju na autoput pa baš na taj izlaz da bi se dokopali Kumodraške. To skretanje levo tu je stvaralo neverovatno zastoje, ovako ide mnogo brže. I dobro je što stoje panduri, jer kada pandura nema ljudi tu zabranu ignorišu potpuno

Posted (edited)

.

Edited by kud u maglu Simoviću
Posted

Jel ovo selektivno (ne)košenje trave neko prepucavanje sa žutima ili...??? Nekad su je štucovali™ ko da nisu imali pametnija posla...

Posted

Jel ovo selektivno (ne)košenje trave neko prepucavanje sa žutima ili...??? Nekad su je štucovali™ ko da nisu imali pametnija posla...

Ja baš htedoh da primetim, dugo nije bila tolika.

A krpelji se raduju!

Posted

Ali potpuna nevera da su degenerici napravili po jednu izolovanu traku u oba smera. Ludilo mozga. Bolje da su celu ulicu pretvorili u jednosmernu nego što su ovo radili.

Tako je bilo planirano, degenerično. Sada mogu slobodno i da je zatvore za saobraćaj osim za bicikle.

Kada je mesta malo, voznja po sinama moze da bude uslovno dozvoljena (kao i u zutoj traci).

Primer je Karadjordjeva, Pozeska...

Inace, Vojvode Stepe je bila poznata po onim imbecilnim parkiranjima na ulici uz sine.

Ovde neće moći jer su u planu visoki ivičnjaci i sa jedne i sa druge strane saobraćajne trake. Opet, kako čujem, projekat koji se sada izvodi nema veze sa prvobitnim projektom tako da - ko zna.

Nekada su imali ugovore sa nekim podizvođačima, sada sve rade sami. I loše.

Posted

Nekada su imali ugovore sa nekim podizvođačima, sada sve rade sami. I loše.

jbt kod nas sve iz krajnosti u krajnost - sećam se da su me tad nervirali u smisliu "šta više šišate pa nije fudbalski teren"!?! - kad raspale kosilice i trimere ranim jutrom. a sad... da se nadaš da neka ađija mađija ne izleti iz te divljine

Posted

Još gore je to što, kada se napokon i pojave i pokose hiljadugodišnju metarsku travu i iz nje isteraju ale i sanđame, sve to pokošeno i rastureno ostave tako da se "suši" (da bi jednom, nekada, bilo lakše da natovare i odnesu).

Dok to pokošeno i rastureno čeka da bude osušeno, vetar i neka kiša to lepo odvuče do slivnika, zapuše se odvodi i nastaje gomila problema za koje ovi nikada nisu odgovarali.

Posted

Ja cenim da sve službe u finansijskom kolapsu. Zanimljivo da sam video na keju onaj kamion što kosi i usisava travu odma.

Ja cenim da ovo između zgrada zahteva više pojedinačnih izvršilaca, koji su verovatno na nekim pojedinačnim ugovorima koji ovi nemaju da plate...

Posted

a viđao sam i ja te sve... ulične aplajense i to mi isto bezveze u smislu preterivanja.. išao prvo onaj što mete i usisava uz ivičnjak a posle dan dva išao onaj drugi što pere sa jakim mlazom vode i onom roto četkom

a đe kosilica?

bili juče u tašmajdanskom parku - alal vera Azerbejdžan i alal vera komšiluk, vole ljudi park i vidi se da ga čuvaju™

Posted

Ovde neće moći jer su u planu visoki ivičnjaci i sa jedne i sa druge strane saobraćajne trake. Opet, kako čujem, projekat koji se sada izvodi nema veze sa prvobitnim projektom tako da - ko zna.

pojasnio je hazard pre par dana, visoki ivicnjaci su do trotoara i izmedju dve suprotne trake, tramvajske sine su u ravni sa kolovozom, nema nikakvog odvajanja (osim kod ostrva za stanice). cak deluje da su trotoari prosireni za to ukidanje bastice.