Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

Bojim se da je Pera batalio neku ozbiljniju priču oko BIGZ-a, što sudim na osnovu činjenice da su akcije Grafičkog duštva BIGZ (preko koga je Matič kupio pet spratova zgrade) pre jedno godinu dana skinute sa liste Beogradske berze, verovatno da bi se firma lakše prodala nekom novom vlasniku. Pre toga, brojni mali akcionari su svoje deonice prodali Matiću, tako da je njegov udeo bitno veći od 70% koji je imao u času privatizacije. Glasina koju sam osta davno čuo je da su u igri neki Holanđani.

ma koće se bakće s jebenim bigzom - ulaganja u tu ruševinu, moj je utisak, daleko premašuju mogući profit; i.e. ne da anauliraju dobit, već bi u nekom ozbiljnijem projektu, bio prikazan a priorni saldo u negativu posle renoviranja i sledstvene prodaje

Posted

CEd_IQkW0AAyM9L.jpg

:0.6:

hm, kako, eno tamo kola desno, zauzela su samo pola trake, toliko je prostora i sa leve strane...

na stranu što su godinama unazad upozoravali gradsku vlast da je to idejno rešenje sa tramvajem na sredini vrlo loše za v. stepe.

Posted

hm, kako, eno tamo kola desno, zauzela su samo pola trake, toliko je prostora i sa leve strane...

a kad dođe stanica za tramvaj??

Posted

Rekonstrukcija Vojvode Stepe se pretvorila u zidanje Skadra na Bojani.

A kad se setim vremena kada je tadašnja opozicija u gradskoj Skupštini napadala DS vlast oko nekog minimalnog kašnjenja u rekonstrukciji Bulevara.  Sada niko ni da zucne. 

BTW, jel tačna informacija da su odustali od rekonstrukcije Slavije i Bul. JNA, čini mi se da sam to negde načula. Jer ako je to istina onda su džaba radili ovo na Voždovcu, jerbo novi tramvaji ne mogu da pređu preko stare pruge na Slaviji.

Posted

ne znam ni da li se ikada ozbiljno pristupilo rekompoziciji slavije - negde to deluje, ili se barem predstavlja, kao posao za naše unuke...

Posted

Nije gotov plan detaljne regulacije za Slaviju

Posted

nek izlaze prema sredini ulici a ne prema trotoaru  ^_^

Posted

CEd_IQkW0AAyM9L.jpg

:0.6:

Ako su planirali 2+2 trake za automobile, deluje zaista tesno. 

Posted

onda kolovozna traka malo skrene u stranu u "proguta" parking mesta, ostane samo za pesake.

i tramvajska stajalista nisu simetricno sa strane, vec idu na jedno za drugim.

kolovozna traka nece biti prava linija vec ce imati ta blaga obilazenja stajalista, ali sve deluje bolje od onog prethodnog pakla.

i najvaznija stvar, ivicnjaci su podiguti maksimalno, nemoguce je privremeno parkiranje.

sa druge strane, sada je za svaki dolazak na tramvajsku stanicu porteban prelaz i semafor, bice zanimljivo napraviti crveno-zelene intervale.

Posted

"Planirali" su po jednu traku, ali nisu razmišljali šta se dešava ako se pokvari autobus, kombi...

Po ovome ispada da nije ostalo prostora ni za tu jednu traku.

Posted (edited)

Rekonstrukcija Vojvode Stepe se pretvorila u zidanje Skadra na Bojani.

A kad se setim vremena kada je tadašnja opozicija u gradskoj Skupštini napadala DS vlast oko nekog minimalnog kašnjenja u rekonstrukciji Bulevara.  Sada niko ni da zucne. 

BTW, jel tačna informacija da su odustali od rekonstrukcije Slavije i Bul. JNA, čini mi se da sam to negde načula. Jer ako je to istina onda su džaba radili ovo na Voždovcu, jerbo novi tramvaji ne mogu da pređu preko stare pruge na Slaviji.

Pre desetak dana sam sa priličnim iznenađenjem video španca na liniji 12 kako uspešno obrće iz Nemanjine ka Beogradskoj, bio sam ubeđen da to nije izvodljivo i da su zato svojevremeno dvanaesticu preusmerili na Resavsku a trojku preko Slavije, a pre španaca je bilo obrnuto. 

edit: ne znam je li ono što sam video bila nekakva proba ili se zbog nekog zastoja u Resavskoj španac zaputio ka Bogosloviji preko Slavije.

Edited by ajgor
Posted

Pa nema stanica,samo na početku i na kraju ulice...ukinuli ostale kada su videli da nemaju ih gde.
Posted

"Planirali" su po jednu traku, ali nisu razmišljali šta se dešava ako se pokvari autobus, kombi...

Ali potpuna nevera da su degenerici napravili po jednu izolovanu traku u oba smera. Ludilo mozga. Bolje da su celu ulicu pretvorili u jednosmernu nego što su ovo radili.

Posted (edited)

Šta fali. Kad se zabode neka gužvica ili pokvari bus, uvek može da se prođe preko šina, a onda te iza čekaju panduri.

edit: kad smo već kod pandura, da prijavim još jedno izvanredno saobraćajno rešenje - pre malo jače od mesec dana je uveden obavezan smer na ulasku u Husovu sa autoputa, tako da više ne sme levo na most/prema Jerkoviću, nego mora pravo u Kumodrašku. Naravno, nekoliko metara odatle stoje panduri.

Sasvim je logično da se to učini posle izgradnje naselja za 15 soma ljudi, odmah posle zatvaranja drugog izlaska sa autoputa, kod Forma Ideale.

Edited by ljakse
Posted (edited)

Edited by PopeЧе