Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

Beograd ima takođe i dovoljno povoljnih lokacija za visoke poslovne zgrade. Recimo, Novi Beograd je još uvek poluprazan, dobro dostupan i ima dovoljno prostora za parkiranje. Ne vidim zašto bi morali da se natrpavaju u centar.

Ne lupaj gluposti nema dovoljno mesta za parkiranje na novom beogradu (retardirane arhitekte i urbanisti) polovina manjih ulica je tamo pretvorena u parkiralista. samo dosle DS vlasti i u desnoj traci obelezili parking recimo kod hale sportova u goce delceva ili u tresnjinog cveta. bez pomeranja linije traka da ne poverujes.

Posted

Nisam ni ja za natrpavanje u centru, zato sam i protiv ovako zamisljenog BNV-a. Ali izgradnja pojedinih poslovnih zgrada/hotela, pa i manjih tc-a na parcelama koje su predvidjene za to, sasvim je na mestu. 

Problem je što sad više ne znamo šta je predviđeno. Čak i da je neko nešto predvideo, ovaj posle njega je predvideo nešto drugo.

Radila sam jedno vreme u CG. Tamo isplaniraš i isprojektuješ šta god ti mašta i pare investitora dozvoljavaju, a onda doneseš u opštinu da predvide to (jednom kada budu pravili plan, najverovatnije kada sve bude izgrađeno). Mi nećemo tako? Ne želimo tako? 

Urbanizam je stariji od svakog projektovanja, odluke vuku milion posledica (što dobrih što loših) i te posledice traju dugo, dugo, neke su nepopravljive zauvek. Ako negde važi poslovica: 100 puta meri, jednom seci - to je ovo.

Posted

Ne lupaj gluposti nema dovoljno mesta za parkiranje na novom beogradu (retardirane arhitekte i urbanisti) polovina manjih ulica je tamo pretvorena u parkiralista. samo dosle DS vlasti i u desnoj traci obelezili parking recimo kod hale sportova u goce delceva ili u tresnjinog cveta. bez pomeranja linije traka da ne poverujes.

Ne mislim na već izgrađene blokove, i ne mislim na loše planirane nove blokove.

Mislim na potpuno prazna čitava područja, gde kada staviš na papir kvadraturu, broj budućih korisnika i raspoloživo zemljište, možeš napraviti dobar plan koji podrazumeva - zgradu, prilaz, parking i sve ostalo. Područje IMT-a je prazno, ono tamo pored Airport citija, hektari kod Komtrejda, blok između Arene i SIVa i sl.

Posted

u te praznine po NBG-u će verovatno da ubace crkve i onda u okviru njihovog dvorišta da stave po koje parking mesto

Posted (edited)

Meni se jedan taksista zalio da je prilaz tamo kod Radissona katastrofa bio 3 puta i sva 3 puta bilo neko improvizovanje prilaza zgradi...

Edited by Frank Pembleton
Posted

A u centru parkovi i livade?

Zašto je problem da se shvati da zakon i zdrav razum ograničavaju šta ćeš i koliko veliko graditi?

Ne možeš sagraditi nešto što će generisati toliko veliki promet koji okolne ulice ne mogu da propuste (a da ne dođe do kolapsa).

Posted

Meni se jedan taksista zalio da je prilaz tamo kod Radissona katastrofa bio 3 puta i sva 3 puta bilo neko improvizovanje prilaza zgradi...

Nije mi jasno kako je zamišljeno da se tamo prilazi, da li preko tramvajskih šina ispred Bigza?

Posted

Nije mi jasno kako je zamišljeno da se tamo prilazi, da li preko tramvajskih šina ispred Bigza?

Kaze da je jednom tako, posle je probao odozgo i to je isto pakao...

Posted

Ne mislim na već izgrađene blokove, i ne mislim na loše planirane nove blokove.

Mislim na potpuno prazna čitava područja, gde kada staviš na papir kvadraturu, broj budućih korisnika i raspoloživo zemljište, možeš napraviti dobar plan koji podrazumeva - zgradu, prilaz, parking i sve ostalo. Područje IMT-a je prazno, ono tamo pored Airport citija, hektari kod Komtrejda, blok između Arene i SIVa i sl.

IMT je firma u raspadu ali nije prazna kao ni te druge lokacije. Kod Komtrejda nema hektara, cela livada ispred njih nema hektar. Imas pogresne predstave o prostoru, ima vise mesta po pogasenim fabrikama na Drocolu.

Posted

A beogradski taksisti kao poznaju grad? Prilaz je sa bulevara Oslobodjenja pre onih balona.

Posted

Niste znali?

Gde ja živim!

Poslato sa WC šolje by BVK

ja se svaki put kad pomenem ovu temu iznenadim koliko malo ljudi zna za to. a  stanje tog objekta odlicno opisuje gde mi zivimo

Posted

Odozgo iz Bulevara vojvode Putnika pa Kvarnerskom je stvarno perverzija, jer se u tim uličicama jedva mimoiđu dva trotineta, a garažni ulaz je iz Manasijeve.

Posted

Tipujem da će 'Stari Mlin' jednog dana da preuzme Matić i da će onda da sređuje i BIGZ, još samo pare da nađe...

Bojim se da je Pera batalio neku ozbiljniju priču oko BIGZ-a, što sudim na osnovu činjenice da su akcije Grafičkog duštva BIGZ (preko koga je Matič kupio pet spratova zgrade) pre jedno godinu dana skinute sa liste Beogradske berze, verovatno da bi se firma lakše prodala nekom novom vlasniku. Pre toga, brojni mali akcionari su svoje deonice prodali Matiću, tako da je njegov udeo bitno veći od 70% koji je imao u času privatizacije. Glasina koju sam osta davno čuo je da su u igri neki Holanđani.