akibono Posted May 7, 2015 Posted May 7, 2015 Eno zavrsen hotel + kula na mestu Starog milna. Pa nije nastao nikakav haos u saobracaju, niti problem sa parkingom. Jes ti ozbiljan? Taj hotel nema nikakav prilaz, baš nikakav, a nema gužve jer niko i ne dolazi u njega.... Uglavnom je mrak tamo. Ovo par puta što su nešto pravili, recimo kad je bio Premijer, bile su blokirane okolne ulice i korišćene kao parking. Da, i kula ne radi. Inače je tu okolo trebalo da bude probijen neki prolaz sa zadnje trane da imaju smislen ulaz, a ne preko šina... ali ništa od toga, jer treba raseliti i/ili otkupiti. Radison bi sutra sve ono prodao i otišao, uveliko se žale da su ih preveslali pogrešili. Tipujem da će 'Stari Mlin' jednog dana da preuzme Matić i da će onda da sređuje i BIGZ, još samo pare da nađe...
fonTelefon Posted May 7, 2015 Posted May 7, 2015 pa da, ukinuto je to ograničavanje - zato će i na hotel Jugoslaviju da nazidaju dve kule... eto ja recimo nemam problem da tim tornjevima, kulama i visinama, ali imam itekako sa užasnim saobraćajem i prenatrpanim ulicama i trotoarima.... glavni 'arhitektonski' problem sa jebenim Navodnim Beogradom je u parking prostoru - gde će da se upakuju desetine hiljada automobila svih onih koji će tamo da žive, rade ili posećiju kad je zemljište ispod onako kako je ('vodeno') pa neće moći da se ukopavaju garaže.... biće sve isto kao i na onoj maketi, sve sama nadzemna garaža pa na garaži soliter - i sad zamisli da se šetaš tu, između 20-30 auto-garaža a još i u senci njihovih ružnih poslovno-stambenih nadgradnja od po 20-30 spratova.... pa da, ukinuto je to ograničavanje - zato će i na hotel Jugoslaviju da nazidaju dve kule... eto ja recimo nemam problem da tim tornjevima, kulama i visinama, ali imam itekako sa užasnim saobraćajem i prenatrpanim ulicama i trotoarima.... glavni 'arhitektonski' problem sa jebenim Navodnim Beogradom je u parking prostoru - gde će da se upakuju desetine hiljada automobila svih onih koji će tamo da žive, rade ili posećiju kad je zemljište ispod onako kako je ('vodeno') pa neće moći da se ukopavaju garaže.... biće sve isto kao i na onoj maketi, sve sama nadzemna garaža pa na garaži soliter - i sad zamisli da se šetaš tu, između 20-30 auto-garaža a još i u senci njihovih ružnih poslovno-stambenih nadgradnja od po 20-30 spratova.... Odakle ti ideja da je zemljiste "vodeno". Podzemne garaze ispod mnogih blokova i trznih centara su napravljene ali ljudi i dalje parkiraju na ulici. Meni su oteli parking od zgrade i napravili Megatrend. Sada sabani tamo parkiraju u dva reda na ulici i sa leve i desne strane.
Pontijak Posted May 7, 2015 Posted May 7, 2015 pa nishta, da se iseli klinichki centar kod buvljaka na nbg. tamo ima mesta kolko hocesh, a i studije ce pokazati da gradjani srbije najvishe vole da se leche na novom beogradu, pruga je blizu, buvljak pod nosom a klima je isto pogodna -_- a tu ce biti i nova autobuska stanica pa eto pogodnosti za gradjane iz unutrasnjosti: pravo iz busa hop u klinicki centar pa onda posle do buvljaka pa nazad busom u mesto stanovanja, moze i neki fakulativni obilazak delta sitija, onako lepo, u prugastoj bolnickoj pidzami i plasticnim papucama
ljakse Posted May 7, 2015 Posted May 7, 2015 Tipujem da će 'Stari Mlin' jednog dana da preuzme Matić i da će onda da sređuje i BIGZ, još samo pare da nađe... Prevelika je to kinta da se sune u ono, sa neizvesnim ishodom.
Jimmy Kowalski Posted May 7, 2015 Posted May 7, 2015 Jes ti ozbiljan? Taj hotel nema nikakav prilaz, baš nikakav, a nema gužve jer niko i ne dolazi u njega.... Uglavnom je mrak tamo. Ovo par puta što su nešto pravili, recimo kad je bio Premijer, bile su blokirane okolne ulice i korišćene kao parking. Da, i kula ne radi. Inače je tu okolo trebalo da bude probijen neki prolaz sa zadnje trane da imaju smislen ulaz, a ne preko šina... ali ništa od toga, jer treba raseliti i/ili otkupiti. Radison bi sutra sve ono prodao i otišao, uveliko se žale da su ih preveslali pogrešili. Tipujem da će 'Stari Mlin' jednog dana da preuzme Matić i da će onda da sređuje i BIGZ, još samo pare da nađe... Pa ako zvrje prazni, onda nema brige oko guzvi.. Mislim, ja ne razumem taj rezon "ne sme da se dozvoli gradnja poslovnog prostora/hotela, trznih centara u centru grada", i kao razlog navedu guzve u saobracaju. I to na mestima koja su predvidjena za izgradnju. Pa gde da ih gradis, na periferiji.. Naravno, ne pricam o BNV-u, nego popuni pojedinih parcela u centru..
salerokada Posted May 7, 2015 Posted May 7, 2015 (edited) Mislim, ja ne razumem taj rezon "ne sme da se dozvoli gradnja poslovnog prostora/hotela, trznih centara u centru grada", i kao razlog navedu guzve u saobracaju. I to na mestima koja su predvidjena za izgradnju. Pa gde da ih gradis, na periferiji.. Sam si sebi odgovorio. Evo i stručno: Zašto je loše da se grade visoke zgrade u Beogradu? Loše je da se grade u centru grada. Znate gde se nalazi Defans u Parizu? Neko je rekao: "E, idi tamo preko reke, dovoljno daleko od centra grada, i gradi koliko hoćeš visoko." Moskva pravi Moskva City u kome je, po prvobitnom planu, trebalo da bude šest od sedam najviših zgrada u Evropi. Naravno, to se pravi izvan gradskog jezgra. Ja već godinu dana tvrdim da "Beograd na vodi" nije najveća opasnost od tih promena GUP-a. Kako ćete sutra, kad Plaza hoteli, koji su kupili savezni SUP, zatraže da prave zgradu od 25 spratova? Nikako. Ukinuta je Studija visokih objekata. Šta će biti sa Rajićevom? Ukidanjem te studije je napravljen urbanistički Divlji zapad. Videli ste projekat dogradnje hotela "Jugoslavija"? One dve štipaljke od po 140 metara na obali... Edited May 7, 2015 by salerokada
Tihajeza Posted May 7, 2015 Posted May 7, 2015 Pa ako zvrje prazni, onda nema brige oko guzvi.. Mislim, ja ne razumem taj rezon "ne sme da se dozvoli gradnja poslovnog prostora/hotela, trznih centara u centru grada", i kao razlog navedu guzve u saobracaju. I to na mestima koja su predvidjena za izgradnju. Pa gde da ih gradis, na periferiji.. Naravno, ne pricam o BNV-u, nego popuni pojedinih parcela u centru.. Nađeš najbolju meru između spratnosti i količine automobila (+milion drugih parametara) i onda po takvom planu gradiš. To rade urbanisti i to je njihov posao. To što su potkupljivi i stranačke ćate, druga stvar.
Jimmy Kowalski Posted May 7, 2015 Posted May 7, 2015 (edited) Sam si sebi odgovorio. A u centru parkovi i livade? Nađeš najbolju meru između spratnosti i količine automobila (+milion drugih parametara) i onda po takvom planu gradiš. To rade urbanisti i to je njihov posao. To što su potkupljivi i stranačke ćate, druga stvar. Kula kod Starog mlina ima 10-12 spratova. Tesko da je to megalomanija.. Edited May 7, 2015 by Jimmy Kowalski
Tihajeza Posted May 7, 2015 Posted May 7, 2015 a što ne bi park bio u centru? park i služi da u urbanoj sredini imaš veću količinu zelenila.
Jimmy Kowalski Posted May 7, 2015 Posted May 7, 2015 a što ne bi park bio u centru? park i služi da u urbanoj sredini imaš veću količinu zelenila. Beograd ima sasvim dovoljno parkova u centru. I mnogi stranci se iznenade koliko zelenih povrsina ima. Kad bi se jos i odrzavali, bilo bi za 10..
Tihajeza Posted May 7, 2015 Posted May 7, 2015 Beograd ima takođe i dovoljno povoljnih lokacija za visoke poslovne zgrade. Recimo, Novi Beograd je još uvek poluprazan, dobro dostupan i ima dovoljno prostora za parkiranje. Ne vidim zašto bi morali da se natrpavaju u centar.
fonTelefon Posted May 7, 2015 Posted May 7, 2015 Samo se shabani i arhitekte koji su gradili solitere od 18-19 spratova medju jednospratnim kucama bune zbog izgradnje solitera u centru gradova.
Pontijak Posted May 7, 2015 Posted May 7, 2015 (edited) Beograd ima takođe i dovoljno povoljnih lokacija za visoke poslovne zgrade. Recimo, Novi Beograd je još uvek poluprazan, dobro dostupan i ima dovoljno prostora za parkiranje. Ne vidim zašto bi morali da se natrpavaju u centar. voleo bih da vidim taj prostor za parkiranje u novom beogradu ali zaista bih voleo to da vidim kao sto bih voleo da vidim taj poluprazni novi beograd. mislim, moze i tako a ocito svako misli da je najlakse krknuti kojekakve zgradurine u nbg jer je on eto poluprazan i ima prostora, a sto ne bi moglo kada moze i beograd na vodi. nesreca je sto ce nbg uspeti da unakaze i upropaste mnogo lakse nego savski amfiteatar Edited May 7, 2015 by Pontijak
Jimmy Kowalski Posted May 7, 2015 Posted May 7, 2015 (edited) Beograd ima takođe i dovoljno povoljnih lokacija za visoke poslovne zgrade. Recimo, Novi Beograd je još uvek poluprazan, dobro dostupan i ima dovoljno prostora za parkiranje. Ne vidim zašto bi morali da se natrpavaju u centar. Slazem se za NBG i tu je upravo zakazala urbanisticka struka. Zbog debilne odluke o ogranicenju visine, nikle su krmacice u 3. bulevaru. A bilo je idealno da se izgrade poslovne kule. Nisam ni ja za natrpavanje u centru, zato sam i protiv ovako zamisljenog BNV-a. Ali izgradnja pojedinih poslovnih zgrada/hotela, pa i manjih tc-a na parcelama koje su predvidjene za to, sasvim je na mestu. Kao sto rekoh, ne moze kula od 10-12 spratova kod Starog mlina da izazove kolaps saobracaja. Edited May 7, 2015 by Jimmy Kowalski
Recommended Posts