Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

Ovo mi je potpuno nova informacija. Kako, odnosno, zašto prazni?

Posted

Pokrala govna Nije se imalo para, nestalo...

Nakon oktobarskih promena (lol) bio je plan, čak su i neki silni krediti i pomoći bivali odobreni da se to sve utegne i privede komplet nameni al something something žuti i ostali...

U funkciji samo prizemlje i jedan deo prvog sprata, ako se sećam dobro. Sve iznad - sablasno prazno, napušteno i na granici propalosti.

Posted

Sedam spratova nikada nije zavrseno.

ddk.jpg

Posted

Niste znali?

Gde ja živim!

Poslato sa WC šolje by BVK

Posted

Pokrala govna Nije se imalo para, nestalo...

Nakon oktobarskih promena (lol) bio je plan, čak su i neki silni krediti i pomoći bivali odobreni da se to sve utegne i privede komplet nameni al something something žuti i ostali...

U funkciji samo prizemlje i jedan deo prvog sprata, ako se sećam dobro. Sve iznad - sablasno prazno, napušteno i na granici propalosti.

Sad je kasno za bilo kakve planove, jeftinije je graditi novo..

Neverovatno je koliko kapaciteta je tu ostalo neiškorišćeno, slobodnom procenom mislim da bi tu bilo mesta za desetak klinika i bar 300 bolničkih kreveta..

Posted

Niste znali?

Gde ja živim!

Poslato sa WC šolje by BVK

Ma ja sam shvatio da je to ostalo nedovršeno neko krilo, da je planiran ili urađen temelj ali da se nije započela gradnja.

Nisam imao pojma da postoje nedovršeni spratovi.

Posted

Tako to stoji jos od davno, pre nego su ljudi pokrenuli pomoc za obnovu decije klinike pa su je potpuno unakazili (tadasnji hirurg dobrovoljac sa kninskog ratista potonji predsednik vozdovca.) Beogradski lekari na upravljackim funkcijama su najveci moguci sljam.

Posted

šoping mol, kula , luksuzni hotel sa pet zvezdica ... na nešto me to podseća, ali ne mogu da se setim na šta :(. bar da postoji maketa, možda mi pomogne

Izvinjavam se ako je pitanje neumesno ali taj izraelski projekat™ je star godinama a još je starija ta genijalna ideja o prenameni ruševine ex saveznog MUP u hotel i mol. Da li je opština Savski venac u međuvremenu izražavala zabrinutost za UC ili joj je ovo prvi put?

Posted

Izvinjavam se ako je pitanje neumesno ali taj izraelski projekat™ je star godinama a još je starija ta genijalna ideja o prenameni ruševine ex saveznog MUP u hotel i mol. Da li je opština Savski venac u međuvremenu izražavala zabrinutost za UC ili joj je ovo prvi put?

Stvar je stajala 'mrtva' za Đilasove vladavine jer je doneta ona odluka o dozvoljenoj visini gradnje, pa su kule i tornjevi otpali, ali je stvarno bio i vrlo ozbiljan problem oko ovog saobraćaja i parkinga tako da je zamišljena 'Plaza' stopirana...

Jedno je što bi (normalne) nadležne službe dozvolile i/ili preporučile, a nešto sasvim dugo je kada sam investitor smisli šta bi on sve da ima... u ovakvom gradu sa ovakvim saobraćajem je potrebna grandiozna graditeljska operacija da se ovo napravi i da posle toga nema kolapsa u aobraćaju...

Nekako je slikovit primer ove obnove Vojvode Stepe, izvodi se i pravi nešto što će biti prilično neupotrebljivo, naročito za pešake ali i za saobraćaj - a znam iz prve/druge ruke da je trebalo nešto drugačije i sa dosta boljim i detaljnijim projektom. Ali su došli ovi, 'vesići', pa sve ispala velika zbrda-zdola-drž-nedaj 'šta će ti projekat' akcija... zato se i pravi kako se pravi.

Posted

pominjano je negde (ne znam da li na forumu ili po nekim portalima) da promena odluke o visini zgrada ponovo vraća u igru i ovaj izraelski projekat.

Posted

pominjano je negde (ne znam da li na forumu ili po nekim portalima) da promena odluke o visini zgrada ponovo vraća u igru i ovaj izraelski projekat.

pa da, ukinuto je to ograničavanje - zato će i na hotel Jugoslaviju da nazidaju dve kule...

eto ja recimo nemam problem da tim tornjevima, kulama i visinama, ali imam itekako sa užasnim saobraćajem i prenatrpanim ulicama i trotoarima.... glavni 'arhitektonski' problem sa jebenim Navodnim Beogradom je u parking prostoru - gde će da se upakuju desetine hiljada automobila svih onih koji će tamo da žive, rade ili posećiju kad je zemljište ispod onako kako je ('vodeno') pa neće moći da se ukopavaju garaže.... biće sve isto kao i na onoj maketi, sve sama nadzemna garaža pa na garaži soliter - i sad zamisli da se šetaš tu, između 20-30 auto-garaža a još i u senci njihovih ružnih poslovno-stambenih nadgradnja od po 20-30 spratova....

Posted

Eno zavrsen hotel + kula na mestu Starog milna. Pa nije nastao nikakav haos u saobracaju, niti problem sa parkingom. 

Posted

Eno zavrsen hotel + kula na mestu Starog milna. Pa nije nastao nikakav haos u saobracaju, niti problem sa parkingom. 

poslovna kula nije useljena.

u hotelu su otvorena samo 2 sprata.

Posted

Zabrinutost je počela kada su i opštinu došli iz biroa koji radi plan da se konsultuju. Dok se o tome nezvanično pričalo, i zabrinutost je bila nezvanična. Kada je usvojen koncept na komisiji za planove i briga je postala zvanična.