Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

I zašto slonče ima samo tri noge? :unsure:

Posted

U Srbiji ne stedimo ni slonove 'valide.

Posted

ne znam da li je prava tema, ali nemam neku bolju

Momenat koji smo svi čekali – prvo zvanično pojavljivanje predstavnika najvrednijeg startapa pred domaćom publikom. U prepunoj sali Kraš Auditoriuma u Zagrebu, Uberov Rob Khazzam otkrio je na OMGcommerce-u planove ove kompanije kada je Balkan u pitanju, ali i najavio ono što smo očekivali – u Srbiju stižu uskro, čim njihov tim u potpunosti bude bio spreman!

Šta mislite, 'oće li ovo skoro ? Kako se kreću cenu uber-a u odnosu na regularan taxi ? Da li su u pravu taksisti kada kažu da nije fer da oni moraju da zadovolje nekih XY uslova da bi prevozili građane po gradu, a uber vozači ništa od toga (naravno, oni bi sve dali da zadrže privilegovan položaj koji imaju ) ?

Posted

Taksisti će, ako dođe do gustog, svoje primedbe izložiti na takav način da više nikome neće pasti na pamet da pokušava ovako nešto. Nema od ovoga ništa. BNV je realnija priča.

Posted

Ma da,banda će da blokira ceo Bg i pola srbistana ako treba i na par godina...pa oni ne mogu da ih dovedu u red na NT već koliko dugo a tek ove da dovedu...čist SF.

Posted

Ne možeš da naplaćuješ prevoz ako nisi lice ovlašćeno za prevoz.

Zbog toga su proterani i linijski taksi pokušaji, a vazda se rasteruju ovi koji voze preko Pančevačkog mosta.

Za Uber, za sada, ne postoji pravni okvir a verovatno i neće. Još dugo.

Posted

taxi mafija >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> svaka druga mafija

Posted

Ma da,banda će da blokira ceo Bg i pola srbistana ako treba i na par godina...pa oni ne mogu da ih dovedu u red na NT već koliko dugo a tek ove da dovedu...čist SF.

ja bi to tenkovima

ili bar bagerima

Posted

Kada bi hteli, mogli bi sve,i linijski,i ovakav i onakav,i novi zakon....ali neće...to je problem,mafija je spregnuta na raznim nivoima,nebitno je ko je na vlasti.A bageri?Da,da, bageri!

Posted (edited)

Srpska taksi mafija na stranu ali Uber jeste povlašćen u smislu tražene papirologije i administracije. Pri tome ta zanemarljiva papirologija potiče od toga što Uber svojim korisnicima ništa ne garantuje jer njihova odgovornost prestaje onog trenutka kada korisnik uđe u taksi. Da li će taksista potom da ga očerupa, zaluta ili napravi neki drugi problem, to se Ubera elegantno ne tiče. Njihovo je da spoje korisnika željnog jeftine vožnje sa najbližim amaterom koji je voljan da mu takvu vožnju ponudi. Meni je OK da to postoji jer je očigledno da potražnja postoji i da su ljudi spremni da sve moguće nuspojave, probleme ili čak rizike gurnu u drugi plan zarad niže cene. Ali to bi trebalo jasno iskomunicirati tržištu koje bi moralo da bude svesno da Uber funkcioniše dobro u gradovima u kojima postoji neki zajednički mindset po tom pitanju, neka svest zajedničkog benefita za korisnike i vozače, a to u zemljama trećeg sveta i raznim bananistanima može da ispadne malkice drugačije nego u Londonu.

Ja lično nemam neku preteranu želju da se vozim taksijem u kojem sve do trenutka završetka vožnje ti nemaš pojma koja cifra je u opticaju i čekaš da te GPS+aplikacija obraduju.

Edited by beowl
Posted

Poenta priče je da mi se čini,da ih u principu baš briga kako se i u čemu vrši prevoz građanstva.A što se tiče nepoznanice oko plaćanja...pa to je i do sada uglavnom bio slučaj.

Posted

Ne mozes naci pristojan burek, a donosis zakljucke o taksiju. Ko mislis da je vlasnik taksi firmi po Srbiji?

Posted

Poenta priče je da mi se čini,da ih u principu baš briga kako se i u čemu vrši prevoz građanstva.A što se tiče nepoznanice oko plaćanja...pa to je i do sada uglavnom bio slučaj.

nije baš ako se ide sa ovih nekoliko većih kompanija.

Posted

Ne mozes naci pristojan burek, a donosis zakljucke o taksiju. Ko mislis da je vlasnik taksi firmi po Srbiji?

Po tebi,znači,neki burekdžija?

nije baš ako se ide sa ovih nekoliko većih kompanija.

Da,ok,postoje vaučeri i neki trenutni napredak na polju aNT-a,ali generalno i dalje rade "turbine" po gradovima.
Posted

skupstina grada ucestvovala u humanitarnoj akciji u kojoj su sponzori otkupljivali torte.

:0.6:

1668475_torta_1_v.jpg