Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

I ja imam pitanje zašto je betonska fotelja kod ade ciganlije okrenuta ka vodi posle 19 godina?

Posted (edited)

Zna neko priču o skulpturi kod Old Mill hotela? Dva auta koja su udarila u ploču, svaki sa druge strane. Jedan je Z101.

Toliko sam uspeo da vidim iz busa u pokretu

Nešto u stilu 'sudar dva sveta', jedan je Z101 a drugi je Rols Rojs... nema neka dublja poruka :)

Edited by akibono
Posted (edited)

Čije je delo? Ima li naziv? Kada je postavljeno?

Edited by Tale
Posted

umetnik se Mladen Miljanović a delo "Kada vreme sretne formu"  :fantom:

Umetnik iz Banjaluke naglašava da skulptura ima širu simboliku.

- To je sudar 500 evra, koliko me je koštao "kec" u Tešnju, i 7.000 evra, koliko je plaćen "rols-rojs" u Holandiji. Sudar realnosti Srbije i glamura ili radničkog naselja pored reke i Dedinja pošto se skulptura tačno nalazi na granici ta dva dela grada. Trudio sam se da "rols-rojs" bude zgužvaniji - kaže Miljanović i dodaje da skulptura nosi naziv "Kada vreme sretne formu".

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/546215/ZNATE-LI-STA-JE-OVO-Bizarna-skulptura-kod-hotela-Stari-mlin-sokira-gradjane

Posted (edited)

jel' fakultet politickih nauka ima dugo ovu anti homeless arhitekturu na zgradi?

ili je to instalacija kojoj mi izmice simbolika?

o5441i.jpg

Edited by Takeshi
Posted

umetnik se Mladen Miljanović a delo "Kada vreme sretne formu" :fantom:

Kul, hvala!

Posted

I ja imam pitanje zašto je betonska fotelja kod ade ciganlije okrenuta ka vodi posle 19 godina?[/

quote]

Mislim da su ju malo premjestali prosle godine kad je sredjivana biciklisticka staza, pa je naprosto tako ostala.

Posted

Mislim da su ju malo premjestali prosle godine kad je sredjivana biciklisticka staza, pa je naprosto tako ostala.

Znam da su fotelju okrenuli radnici kada su radili most, ali su je okrenuli ka vodi, pretpostavljajući da se iz fotelje gleda reka.

Ne shvatajući da niko nikad neće sesti u tu fotelju da gleda u reku, a da gledano sa radničke ulice, kao skulptura, deluje potpuno bezveze sa leđa, a da je sa vode retko ko vidi.

Fotelju su napravili i postavili studenti arhitekture (raznih zemalja) 1996. u okviru međunarodne radionice Project X.

Posted

eto

‘’Komunalci bi uskoro mogli da zaustavljaju vozila i privode lica sudiji za prekršaje’’, rekao je Nikola Ristić, načelnik komunalne policije Beograda.

Između ostalih novih ovlašćenja, komunalci bi prema ranijim najavama Ministarstva za ljudska i manjinska prava, državnu i lokalnu samoupravu mogli da budu zaduženi i za zaustavljanje ‘’divljih’’ taksista i sprovođenje uličnih prodavaca do sudije za prekršaje.

Posted

...jedino što sam ja hteo od njih da rade je da jure one koji ne skupljaju govna za svojim ljubimcima ...

i eventualno lepljenje kojekakvih postera po zidovima i sl mestima po gradu..

a oni, postali policija umesto policije...

Posted

Ova BusPlus policija lagano postaje stranačka milicija.

Biće zajebano..

Posted

...jedino što sam ja hteo od njih da rade je da jure one koji ne skupljaju govna za svojim ljubimcima ...

i eventualno lepljenje kojekakvih postera po zidovima i sl mestima po gradu..

a oni, postali policija umesto policije...

+1

A to je jedino sto ne rade

Posted

Biće zajebano..

Kad ih budu brojčano digli na 1000-1500, koliko već beše, i kad usvoje sve ove promene i povećanja nadležnosti - očekujem i da im se službeno promeni naziv iz 'komunalne' u 'gradsku policiju'. Biće nam i to predstavljeno kao velika reforma te mrske zločinačke formacije koju su ionako smislili pripadnici 'bivšeg režima' da terorišu gađanstvo. Usput će i da ih službeno naoružaju da bi se bolje brinuli o našoj bezbednosti.

Win-win kombinacija  :fantom:

Posted

Biće zajebano..

... znači učlanimo se u sns i može se švercujemo...

Kad ih budu brojčano digli na 1000-1500, koliko već beše, i kad usvoje sve ove promene i povećanja nadležnosti - očekujem i da im se službeno promeni naziv iz 'komunalne' u 'gradsku policiju'. Biće nam i to predstavljeno kao velika reforma te mrske zločinačke formacije koju su ionako smislili pripadnici 'bivšeg režima' da terorišu gađanstvo. Usput će i da ih službeno naoružaju da bi se bolje brinuli o našoj bezbednosti.

Win-win kombinacija  :fantom:

..što neko reče: "samo im ti daj ideje"

Posted

Ako me se za praznik sete, sete... neću ja da se guram, valjda neko dežuran tamo tefteriše  :whistle:

Imaju oni svakako dovoljno svojih mudrolija, eto recimo danas odlučili da podele među sobom gradske stanove. Što da propadne nekretnina i useli se neko drugi. Mada oni to službeno drugačije zovu, 'stavljanje u promet', ne zvuči mnogo loše.
Baš su me prisetili na zlatno doba SPO gracke vladavine, ala je tada bilo povoljnih kredita i stanova za izabranu klijentelu... ko šaše, nije beg bio cicija!

Beograd -- Skupština Beograda usvojila je Predlog odluke o raspolaganju stanovima grada tako da se oni kroz javne konkurse "stave u promet" i da za njih konkurišu svi.

"Imamo velike troškove mesečno na održavanju tih stanova i sada stvaramo uslove da po jasno propisanim kriterijumima mogu svi da konkurišu na konkursu koji će biti javan", rekao je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

On je ocenio da su kriterijumi jasno propisani tako da "transparentnije, javnije i bolje ne može".

Odbornik Demokratske stranke (DS) Zoran Alimpić rekao je da je ta stranka protiv takve odluke, jer će pravo da konkurišu imati i političari, odnosno izabrana i postavljena lica.

On je ukazao da su predstavnici građana, političari, izabrane i postavljene osobe koje su od građana dobile mandat da rešavaju njihove probleme, a ne da rešavaju svoja stambena pitanja.

Taj stav je odbacio Nikodijević rekavši da su i političari građani, kao i svi drugi.

"Svi imaju pravo da konkurišu, pa i najbogatiji čovek, ali će na rang listi imati nula bodova i naravno da neće dobiti stan", kazao Nikodijević.