Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

20 ili 40 eura (mislim da je 20) po kvadratu, pre neki dan, u Beogradskoj hronici gostovao je lik koji bi trebalo da prati stanje fasada.

Posted

Pa majmuni su vec sad pozatvarali sve kapije u studentskom parku osim onih kod pmfa i rektorata. Sad moze da se udje samo stepenicama.

Veceras je okupljanje protiv zakljucavanja.

Posted

u koliko sati je okupljanje?

Posted

ima li neki zakon,član, paragraf po kom oni mogu kazniti nekoga ko prekorači onu ogradicu i uđe u park ?

Posted (edited)

ima li neki zakon,član, paragraf po kom oni mogu kazniti nekoga ko prekorači onu ogradicu i uđe u park ?

Nema zakona. to je uređeno Pravilnikom udruženja ljubitelja Super-Šilje.

Edited by garcia
Posted

kapije su zakljucane jer su u izgradnji, pa dok se osusi.

ja sam juce preskocila ogradicu. 

ko ce biti kljucar parka? 

koliko je kretenski sto lift za bicikliste na brankovom ima osmo il devetocasovno radno vreme, a nisam sigurna ni da je popravljen, posto u radno vreme radim. kako se lift uopste pokvario ako ga je vozio radnik da se ne bi pokvario? 

Posted

protest je ipak u petak iz nekog razloga, ne danas.. weird

Posted (edited)

prodjoh preksinoc sa zenom parkicem. moze biti da nismo pratili fabulu radnje ali na sta se tacno zalite? posekli drvece, posadili novo, parkic izgleda cisto i uredno, oko cega se protestuje? komentar moje zene koja ne prati dnevnu politiku i ne zna sta se desava je da izgleda bolje nego ranije jer ima vise svetla.

Edited by yolo
Posted

Ima vise svetla = ima manje hlada.

Zale se ljudi sto ce nocu biti zakjucavan.

Posted

prodjoh preksinoc sa zenom parkicem. moze biti da nismo pratili fabulu radnje ali na sta se tacno zalite? posekli drvece, posadili novo, parkic izgleda cisto i uredno, oko cega se protestuje? komentar moje zene koja ne prati dnevnu politiku i ne zna sta se desava je da izgleda bolje nego ranije jer ima vise svetla.

Pa ... Posadili su sorte koje zive plafon 10-15 godina.I jos su "invazivne" dakle prilično teške za kontrolu...
Posted

Pa dobro, ima ljudi koji ne vole veliko, staro drveće, sa gustom krošnjom i debelim hladom.

Protestuje se zato što je iz obesti uništeno nešto lepo i vredno, što dugo vremena (ili nikad) neće moći da se obnovi.

Posted

Što se mene smatra, ključno je pitanje zaključavanja parka. To ne posmatram kao izolovani incident, nego kao deo šire strategije, da se ograniči kretanje i bivstvovanje u javnom, zajedničkom prostoru. Nisam siguran koji je krajnji cilj ovakve namere i obazriv sam u izražavanju stava s tim u vezi. Samo ću reći da disciplina i poslušnost, koje se susreću u floskuli komunalni red, možda mogu biti ključne reči.

Pritom se kao argument za zaključavanje parka koristi informacija da su se građani žalili na buku i dešavanja u parku. Nije predstavljeno koliki se broj građana obratio Gradu zahtevom da se uvede red™, pa tako ni posetiocima nije ostaljena mogućnost da artikulisanjem suptotne inicijative spreče zaključavanje parka. Ako se oglasilo n stanara zgrada u okolini, valjalo bi videti koliko ih se tačno oglasilo, pa bi se akcijom po komšiluku i prikupljanjem n+1 potpisa mogla osigurati komunalna demokratija, umesto arbitrarno ustanovljenog komunalnog reda u interesu građana.

Nikada nije predstavljeno javnosti, da li je ispitana mogućnost da se javni red i mir osiguraju i na manje invazivan način u pogledu ograničavanja boravka Beograđana u parku koji je do sada neograničeno bio dostupan za boravak i uživanje.

Rekli Vesić i Mali da su se građani žalili i to je to; ajmo zabrana.

Posted

Plus što Anonimus tvrdi da je pravi razlog to što Veliki Mali (tj. otac Sinišin) živi pored i da se on žalio.

Ali ae to, zaključavanje parka u strogom centru grda je potpuni idiotizam, nadam se da ne mora da se objašnjava zašto.

A imam problem i sa motivacijom za sečenje drveća. Okej, ako mi neko dokaže da je bilo bolesno, ali nisam video ništa na tu temu osim Glupana i Tupana koji agresivno nastupaju na pres konferenciji, što je bio i jedini smešan momenat kod Kesića u emisiji (u stvari u sezoni do sada). Ali ovako je 99% šanse da je isečeno jer neko blizak vlastima uvozi ta fina, evropejska i napredna stabla kakva eto nisu bila ova dosadašnja, pa su sad ova bolja. A i brže će morati da se zamene, eto nove ture zarade.

Posted

Tesko je generisati odrziv protest oko zakljucavanja parka. Bojim se da je to blagodet evropske uredjenosti kojoj stremite, ja sam ionako protiv EU.