Hamlet Strašni Posted March 22, 2015 Posted March 22, 2015 E ajde kad smo kod komunalne inspekcije.Jel se sad oni zovu ako u prostoriji u podrumu neko zajednicki koristi 6 stanova sa dva susedna ulaza , jedan od korisnika pravi rsum i od cele prostorije pravi brlog...Apelovanje na svest i savest nije pomogla.Ja mogu da sam ili da dovedem neke sljakere da to izbace , ali verovatno krsim naki zakon...Jeste. Njih Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока
Ariel Posted March 22, 2015 Posted March 22, 2015 šta da ti kažem sem da iznesem svoj primer. zgrada je dvorišna, ništa bitno što se tiče lepote grada. konkurisali smo. jedini uslov je bio da imamo formiranu skupštinu stanara. odobreno je da nam se zameni krovni pokrivač (crep), oluci, okapnice i obnovi fasada. grad je finansirao 70%, mi ostatak. naš ostatak po stanu je iznosio 550€. posle smo konkurisali dva puta za sređivanje ulaza, krečenje hodnika u saradnji sa opštinom. sada, treći put, dajemo 4200RSD po stanuda dobijemo nove sandučiće, interfon, kameru na ulazu i saniranu ogradu u dvorištu. kada se hoće, može se. ono što bi valjalo zakonom promeniti je da, ako je većina vlasnika za, onda moraju svi da participiraju putem uplatnice "infostana". no, valja promeniti zakon. Super, ali kada je to bilo? Hamlet napisa da grad to više ne finansira, a i ja sam tako čuo kad sam se doselio u ovu zgradu prošle godine, pa da kao zato ništa nije urađeno...
Frank Pembleton Posted March 22, 2015 Posted March 22, 2015 Ja zadnje sto sam cuo da su obrnuli procente, grad 30% stanari 70%
Frank Pembleton Posted March 22, 2015 Posted March 22, 2015 grad finansirao? pa to je super gde ima Ovaj ravni krov sto sam spominjao...
Frank Pembleton Posted March 22, 2015 Posted March 22, 2015 Jeste. Njih Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока Jel treba nekako da srocim zahtev ili?Jel se treba na nesto pozivati ili predsednik skupstine stanara?
Hamlet Strašni Posted March 22, 2015 Posted March 22, 2015 Najbolje je da predsednik sz napiše prijavu komunalnoj inspekciji u ime zgrade. E sad, kako se u tvom vilajetu postupa po tim prijavama je druga priča Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока
Frank Pembleton Posted March 22, 2015 Posted March 22, 2015 Najbolje je da predsednik sz napiše prijavu komunalnoj inspekciji u ime zgrade. E sad, kako se u tvom vilajetu postupa po tim prijavama je druga priča Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока Naravno svestan sam toga: Pretpostavljam da moze da bude ona prica: Ma najbolje da cemo sad da ulazimo u njihove komsijske svadje...
bigvlada Posted March 23, 2015 Posted March 23, 2015 imho, ceo potez grada od dečanske, skupštine, omeđen takovskom, despota stefana i dž. našingtona je 'fasadna' nesreća u najavi. Dodaj i Dušanovu na spisak. Pre nešto više od 10 godina sam stajao ispred pekare kada je deo fasade pao na mene. Srećom padala je kiša, ja držao otvoren kišobran tako da je on primio najveći deo energije, kamen mi je skliznuo niz ledja do trotoara. Ja sam bio nepovređen. Parče od oko 5kg. Te stare fasade se redovno razdrndavaju svaki put kada prođe tramvaj a u kombinaciji sa kišom mogu biti smrtonosne.
darling Posted March 23, 2015 Posted March 23, 2015 meni su se po glavi na donjem dorcolu obrusili srecom sitni kamencici fasade dvospratnice. podignem glavu, fasada u dronjcima, na prozoru dve zene, smesno im, ja gledam wtf, a one mi dobacuju: pa zovite inspekciju, neka srede. i umru od smeha. otad idem drugom stranom ulice.
đorđe geprat Posted March 23, 2015 Posted March 23, 2015 Super, ali kada je to bilo? Hamlet napisa da grad to više ne finansira, a i ja sam tako čuo kad sam se doselio u ovu zgradu prošle godine, pa da kao zato ništa nije urađeno... mislim da je bilo 2007. godine.nije mi pri ruci dokumentacija pa ne siguram jer se ceo posao razvukao na godinu dana. posle je bilo pod petogodišnjom garancijom. baciću na onaj topik o beogradu nekad razglednicu zgrade iz 1927. i fasadu danas. kada se vratim iz selendre. E to me zanima, jer je kod mene u soliteru problem sa rekonstrukcijom lifta.Jos pre nego sto sam se doselio ovi sa prvog i drugog sprata ne jebu ništa i praktično blokiraju bilo kakvu akciju pravo da ti kažem bili smo skeptični. s razlogom. nas nekoliko koji smo bili "kućni savet". objasnili smo o čemu se radi, šta se dobija i koliko se plaća i krenuli da skupljamo pristanke i 2000 po stanu za prikupljanje dokumentacije (katastar, žiro račun...... ) svi su dali i pristali. posle, kada je trebalo prikupiti po 550€ (u dinarima negde oko 43000), jedna se uskopistila. ne dam, mene to ne zanima, ne obraćajte mi se..... bilo je još nekih sa sitnim zakeranjem ali , prikupismo skoro sve. zapelo kod te žene. dvojica rekoše da je glupo da ceo posao propadne, da nema šanse da će ostali pristati da daju za ludaču i uleteše sa po pola sume. posle je jednoj ženi zafalilo 300 pa smo nas trojica dali to. ima muke, čir proradi ali , ako si uporan i sa ekipnom podrškom, može. Ludača uopšte nije bila ludača, odmah po rekonstrukciji prodala je stan, računamo da je fasada digla cenu za bar 1000 - 1500€ posle su ova dva posla sa opštinom išla lakše. em su sume bile manje, em su se stanari primili. sada, počinu treći radovi. kada ljudi čuju da za 4200 RSD dobijam interfon, sanduče i ogradu u dvorištu pitaju, da li može i kod njih. da, prijavili smo se i za seču drveta. imamo jednog monstruma, kiselo drvo od bar 15 metara sa prečnikom od metar na panju. i mora da se seče ručno. odnos je isti 30% - 70%. rekoh komšijama: "da košta 1000€, naših 30% je ni 15€ po stanu. ako neko neće da da , prikupićemo" čekamo opštinu da nam javi. sve u svemu, može se.
Ariel Posted March 23, 2015 Posted March 23, 2015 550€ (u dinarima negde oko 43000), u je, pre koliko je ovo psiholoških granica bilo.
Dagmar Posted March 23, 2015 Posted March 23, 2015 u je, pre koliko je ovo psiholoških granica bilo. Kurs iz 2007/2008-e mislim.
akibono Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 (edited) Nemam ništa protiv sađenja novog drveća, naprotiv, ali su se u poslednje vreme baš razmahali... ne znam koja su sve vrste u pitanju što sade, ali su uglavnom već ozbiljno odrasla i formirana drveta potpuno iste veličine i oblika, a često uz svako ide u novonapravljena ona metalna zaštita. Sve u svemu ne izgleda baš jeftino, voleo bih baš da znam ko im je glavni liferant ovolike šume. Mislim ako je već kriza i nema za raznorazne pomoći i dodatke ljudima, i ako nema gde da se skupljaju i čuvaju napušteni psi pa će da se ubivaju posle 15 dana ropstva... nek bar uvozno drveće procveta Edited March 26, 2015 by akibono
Mr.Mxyzptlk Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 samo da prijavim da su i po kosutnjaku solidno proredili sumu, mahom stabla koja se nalaze u blizini ili na samim pesackim stazama.
Recommended Posts