Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted (edited)

ako se dogodi nešto loše, neko nastrada zbog odrona fasade, kakva je pravna priča s tim u vezi? ko je odgovoran? 

negligence, ovo ono?

jel može bar neka kinta da se izvuče?

miraleme? ™

Edited by pacey defender
Posted

šef kućnog saveta, što je baš do mojega podsticaj da se angažuješ u tom najneposrednijem komunalnom životu.

Posted (edited)

Meni pre neku godinu fasada polomila soferku na kolima. Nisam ni pokusavao da naplatim nesto.

Bio mi auto na Beogradskoj hronici  :ph34r:

A prvi stan u zivotu mi je bio u zgradi gde se ovo danas desilo (Makedonska 33)

Edited by katamaran
Posted

Ko je zaduzen za obnovu fasada u Bg?

Vlasnici stanova ili neko drugi?

Ako su ovi prvi, da li postoji neka zakonska obaveza o odrzavanju fasada (obnavljanje svakih xx godina ili nesto drugo)?

Prijatelji kupili stan u Parizu i poslije dvije godine su trebali da obnove fasadu na zgradi (obavezno obnavljanje po zakonu). Cijna prava sitnica, 40k€ (prvo su dobili fakturu od 80k€ pa su promjenili arhitektu i cijenu duplo smanjili - naravoucenije, arhitekte su lopovi). Zgrada (mala) je imala malo stanara i zbog toga je cijena ispala tolika. Morali su uzeti kedit za to.

Posted

40 k evra za celu zgradu ili po stanu?

Posted

Ko je zaduzen za obnovu fasada u Bg?

Vlasnici stanova ili neko drugi?

Ako su ovi prvi, da li postoji neka zakonska obaveza o odrzavanju fasada (obnavljanje svakih xx godina ili nesto drugo)?

Prijatelji kupili stan u Parizu i poslije dvije godine su trebali da obnove fasadu na zgradi (obavezno obnavljanje po zakonu). Cijna prava sitnica, 40k€ (prvo su dobili fakturu od 80k€ pa su promjenili arhitektu i cijenu duplo smanjili - naravoucenije, arhitekte su lopovi). Zgrada (mala) je imala malo stanara i zbog toga je cijena ispala tolika. Morali su uzeti kedit za to.

Vlasnici stanova. Teoretski, moraš da je održavaš tako da ne ugrožava nikoga. U praksi imaš ovo što se desilo.

Grad je odavno prestao da daje subvencije za to. Nešto malo su radile opštine ali to je samo kap u moru.

Sad Vesić najavljuje 100 fasada da će da se obnovi.

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Posted

to neka pozlaćena fasada?

Sa ubacenim dijamantima. Kod nas u BGu nisu svi imali ni za srpskih 700 evra po stanu, pa nam je fasada sa onim kockama stare neizolovane neokrecene fasade tamo gde su stanari koji nisu ucestvovali u sredjivanju :nobles:

Posted

Brate, moja zgrada je takva. Kada pada žešći pljusak, ne smeju kola da se parkiraju ispred. A ja s malim detetom svaki dan moram da prođem tuda, nekad i više puta. Naravno, one priče da grad pomaže renoviranje fasada su u praksi go kurac, bar koliko smo mi uspeli, a i ko uspe, grad finansira samo deo, a ostatak od koju desetinicu hiljada evra moraju da skupe stanari. Važi, kada zgrade u centru imaju u proseku 20% penzoskih stanova i 30% kombinacija iseljenika koji ne rentiraju nego eto da im se nađe i stanova iznajmljenih studentima. I tako spadne tih desetak soma na fazon nas četiri porodice. I tako eto još jednog proleća dočekanog sa hazardom nad glavom, ne forumašem hazardom.

šta da ti kažem sem da iznesem svoj primer.

zgrada je dvorišna, ništa bitno što se tiče lepote grada. konkurisali smo. jedini uslov je bio da imamo formiranu skupštinu stanara. odobreno je da nam se zameni krovni pokrivač (crep), oluci, okapnice i obnovi fasada.  grad je finansirao 70%, mi ostatak. naš ostatak po stanu je iznosio 550€. posle smo konkurisali dva puta za sređivanje ulaza, krečenje hodnika u saradnji sa opštinom. sada, treći put, dajemo 4200RSD po stanuda dobijemo nove sandučiće, interfon, kameru na ulazu i saniranu ogradu u dvorištu.

kada se hoće, može se. ono što bi valjalo zakonom promeniti je da, ako je većina vlasnika za, onda moraju svi da participiraju putem uplatnice "infostana". no, valja promeniti zakon.

Posted

Beograd -- Pod nazivom "Sprečimo ubijanje Studentskog parka" za danas u podne zakazan je protiv protiv seče drveća u ovom parku u centru Beograda.

1701416565550dcc34a2833965164501_640x310

Na Fejsbuk stranici se ne navodi ko je organizator ovog protesta, ali je više od 2.500 ljudi potvrdilo svoj dolazak.

Seča drveća u Studentskom parku počela je pre nekoliko dana, a gradski menadžer Goran Vesić je rekao da je drveće je trulo i da seča nema veze sa planom o garaži. 

Gradski čelnici tvrde da će park biti lepši, bez grafita i zatvoren uveče, po ugledu na parkove u Londonu i Parizu. 

Građani, pak, potpisuju onlajn peticiju "Vratite Studentski park Beogradu"

Peticiju je do sada potpisalo oko 700 osoba, a u peticiji se navodi da se ona potpisuje "za vraćanje Studentskog parka Beogradu, ukidanje zabrane okupljanja u Studentskom parku nakon 12 časova i za prestanak seče drveća, koje je zaštićeno od strane države".

Verovatno cu prosetati sa klincima, mada mislim da ce masovnost biti ko u ravni sa onima na Trga Republike, kada se protestovalo oko bus-plusa ili neceg slicnog  ...

Posted

fasade i ledenice u vlasnistvu stanara, drvece u vlasnistvu grada

a sve ubija ponekad

Posted

šta da ti kažem sem da iznesem svoj primer.

kada se hoće, može se. ono što bi valjalo zakonom promeniti je da, ako je većina vlasnika za, onda moraju svi da participiraju putem uplatnice "infostana". no, valja promeniti zakon.

E to me zanima, jer je kod mene u soliteru problem sa rekonstrukcijom lifta.Jos pre nego sto sam se doselio ovi sa prvog i drugog sprata ne jebu ništa i praktično blokiraju bilo kakvu akciju ????
Posted (edited)

E to me zanima, jer je kod mene u soliteru problem sa rekonstrukcijom lifta.Jos pre nego sto sam se doselio ovi sa prvog i drugog sprata ne jebu ništa i praktično blokiraju bilo kakvu akciju

tu nema nishta nego da se cheka sila prirode, da krene da se izliva neka vertikala bash kod njih, i onda, ups, nije do nas. prvi sprat obichno ne yebe zivu silu kad su lift i krov u pitanju. ljudi uglavnom ni nemaju kintu. a i olosh su.

mi smo sad skoro skupljali da se neko kupatilo u prizemlju vrati u namenu, jer je kod njih moralo da se izlupa da se pristupi nekoj centralnoj skalameriji.

Edited by gospa buba