Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

Odakle ovoliko prosjaka , na svakih 50m. Izmamilo ih sunce na (centralne) ulice grada ili ih proterali iz Nemačke i Austrije?

i beskucnika,ljudi sa raznim kolicima punim kesa i stvari,preturaca po kontejnerima ..

Posted

i beskucnika,ljudi sa raznim kolicima punim kesa i stvari,preturaca po kontejnerima ..

jel ti se gade? gadiš mi se ti zbog toga

ae lepo ponovo ja tebi na il

[može, kool :heart: ]

Posted

bio je na hbo neki domumentarac o njujorskim beskucnicima. kako je totalno siromastvo univerzalno, na celoj planeti beskucnici izgledaju isto :(

Posted (edited)

jel ti se gade? gadiš mi se ti zbog toga

ae lepo ponovo ja tebi na il

[može, kool :heart: ]

Recimo, samo, zar ne bi više ižickali na Dedinju, ispred Narodne skupštine ili silikonskoj dolini, nego ispred pekare ili javnom prevozu?

Edited by El Guapo
Posted

Recimo, samo, zar ne bi više ižickali na Dedinju, ispred Narodne skupštine ili silikonskoj dolini, nego ispred pekare ili javnom prevozu?

ti ljudi prose a klinci žickaju, ono, za vops i pljuge...

puno mi je srce kada dam i jednima i drugima, a ne prođem bahato, namerno ih nepogledavši

Posted

Šta ti je, ovi što nemaju će dati, a ovi što imaju ne daju, njima treba da imaju još više.

Posted

http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1655850

Нигде ни речи о томе да ће неко обавештење о казни бити закачено на сам ауто. Док стигне то писмо о прекршају на кућну адресу могу сваки дан да сликају и кажњавају једног те истог возача а да он не буде свестан да је починио прекршај.

Саобраћајна трака у 27. марта код Технолошког испред Паркинг сервиса се доста дуго користи као паркинг. И то само у том делу испред пословнице.

https://www.google.rs/maps/@44.808682,20.476158,3a,75y,33.63h,78.6t/data=!3m4!1e1!3m2!1sDFIodH-7EIO4j_p4es6y1g!2e0

Posted (edited)

Pa valjda je svestan da je načinio prekršaj ako se parkirao na sred kolovoza?  :lolol: inače meni se sasvim dopada ideja da ove ljude svaki dan slikaju i kažnjavaju i da im ispostave, recimo, 25 kazni na kraju meseca. mislim da će sledećeg meseca pokušati da nađu parking koji nije ujedno i prometna ulica.

Edited by Грешни Василије
Posted

Juče okrećem kanale i ugledam vesićevu facu na ekranu. Prvi komentar koji mi spontano izleće iz usta, gledaj sad kad bude priča o nekim nametima. Kad ono, stvarno.

Da li je neko nekad čuo ovoga čovjeka da priča o bilo čemu a da to nisu kazne, nameti, restrikcije i sankcije?

Posted (edited)

@dekki U kom smislu da "ne bude svestan?".

Naopako da podržavam Vesića i dodatne mere koje sprovodi, uz postojeće nadležne službe, ali verujem da svaki vozač može i mora da zna da li je i kada u nekom prekršaju.

Dobar si primer dao linkom, a razlog za takvu nereakciju JKP Parking servis može da se nađe u prepisci koju sam imao sa njima povodom ovog slučaja:

Поштовани,

ЈКП"Паркинг сервис" уклања возила са јавне саобрћајне површине поступајући по налогу Саобраћајне полиције и у обавези је да налогодавцу пружи асистенцију односно техничку подршку приликом преноса или премештања возила, без могућности утицаја наших запослених на одлуке налогодаваца.

Имајући у виду наведено, ЈКП''Паркинг сервис'' на терену само обавља комуналну делатност преноса или премештања возила по налогу надлежног органа, док је за примену Закона о безбедности саобраћаја на путевима надлежна Саобраћајна полиција која је самостална у свом поступању и може да издаје прекршајне налоге на лицу места за непрописно паркирана или заустављена возилаЈКП''Паркинг сервис'' има довољно капацитета да одговори свим потребама налогодавца, али не може самостално да санкционише несавесне возаче примењујући ЗОБС.

Са поштовањем,

Шеф Корисничког сервиса

ЈКП”Паркинг сервис”

Ovaj odgovor uz upit prosledim MUP-u i dobijem sledeći odgovor:

Republika Srbija 
Ministarstvo unutrašnjih poslova 
Direkcija policije 
Policijska uprava za grad Beograd 
Uprava saobraćajne policije 
03/31/4 Broj 80/15 
Dana 09.03. 2015. godine 
Ljermontova 12a 
Beograd 

Poštovani, 

Uprava saobraćajne policije izražava svoje najdublje poštovanje, pa Vas u vezi Vašeg dopisa kojim ste nam se obratili i u kome iznosite problem nepropisnog parkiranja u ul. Savskoj,  obaveštavamo da smo u okviru svoje nadležnosti preduzeli sve mere pojačane kontrole saobraćaja na navedenoj lokaciji. Policijski službenici SPI "Jug" su u periodu od 19.02.2015. do 08.03.2015 godine,  vršili pojačanu kontrolu saobraćaja i sankcionisali jednog vozača za učinjeni prekršaj, dok su specijalnim vozilom JKP "Parking servis-a" uklonili 2 vozila iz prekršaja. 
Policijski službenici Uprave saobraćajne policije, Policijske uprave za grad Beograd će i u narednom periodu u skladu sa objektivnim mogućnostima i datim ovlašćenjima preduzimati mere propisane Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima prema vozačima koji ne poštuju pravila saobraćaja na navedenoj lokaciji. 

S poštovanjem, 

NAČELNIK UPRAVE 
                                                                                                                                                                     glavni policijski savetnik

U neverici pošaljem odgovor:

Poštovani,

Nisam siguran da sam razumeo dobro Vaš odgovor: kažete da je neka mera primenjena na ukupno 3 vozila?

Molim Vas da mi, ukoliko možete, objasnite na kojoj lokaciji su se nalazila ta vozila na koje je mera primenjena.

Na snimku koji sam prosledio može da se vidi da je više desetina vozila nedozvoljeno parkirana, zauzevši čitavu krajnju levu traku u smeru ka Sajmu.

Čekam odgovor.

Još malo ilustracija:

https://www.google.rs/maps/@44.801846,20.450924,3a,90y,158.27h,79.48t/data=!3m4!1e1!3m2!1s_jpO4XJhQkeStfQx4PcgPA!2e0

https://www.google.rs/maps/@44.80147,20.450538,3a,75y,171.71h,84.43t/data=!3m4!1e1!3m2!1sFZ9Gp5rvQHZfoBH7od4shw!2e0

Edited by Tale
Posted

@dekki U kom smislu da "ne bude svestan?".

У смислу да не познаје сваки возач закон о саобраћају до детаља. На пример овај став:

Возач не сме да заустави или паркира возило на тротоару, осим ако је то дозвољено (регулисано) саобраћајном сигнализацијом, и ако на тротоару, када је возило паркирано, остане слободан пролаз за пешаке најмање ширине 1,60 метара, који не сме бити уз ивицу коловоза.

Ово о 1,60 метара делује као научна фантастика. Шта кошта комуналце да крену са метром и редом кажњавају људе по овој одредби. Обашка што је и Паркинг сервис у прекршају јер је исцртао паркинг места по тротоарима у малим улицама где нема шансе да је остало 1,60 м за пешаке.

Posted

Osnovno pravno načelo je da te to što ne poznaješ propise ne oslobađa odgovornosti za njihovo kršenje.

A ovaj primer gore ti je baš drastičan. Nemoguće je da vozač ne zna da ne sme da parkira u saobraćajnoj traci.

Posted

Upravo.

Povrh toga se ovaj stav odnosi na neobeležena (zonirana ili ne) mesta koja se mogu koristiti za parkiranje.

Posted

Jednom mi je Parking Servis "odno" kola i kada sam pitao za razlog jer nisam video znak "zabranjeno parkiranje", odgovoreno mi je da smem da parkiram SAMO na mestima gde je postavljen znak za parkiranje!!?

A kada smo kod kazni za parkiranje:

Jel istina da kazne zastarevaju posle godinu dana? "Fasovo" sam kaznu pre neki dan i interesuje me, ako je ne platim da li ću imati problem sa registracijom kola/izdavanjem ličnih dokumenata i sl?Hoće li milicija da dolazi kod staramajke i tražiti da me privedu?

Posted

Osnovno pravno načelo je da te to što ne poznaješ propise ne oslobađa odgovornosti za njihovo kršenje.

A ovaj primer gore ti je baš drastičan. Nemoguće je da vozač ne zna da ne sme da parkira u saobraćajnoj traci.

Gde je propisano da vozac ne sme da parkira u saobracajnoj traci?