Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

I meni se jako dopada taj kraj.

Ima tu neki odron kafić u dvorištu jedne stare vile, sa ligeštulima, rasparenim stolicama, očajnom uslugom i super vajbom...zna li neko kako se zove?

Posted

Lep kraj :)

Bio bi jos lepsi bez kafica u sred parkica

Posted

Ima tu neki odron kafić u dvorištu jedne stare vile, sa ligeštulima, rasparenim stolicama, očajnom uslugom i super vajbom...zna li neko kako se zove?

Gde je tacno ? Ladno nisam znao ni da postoji i ako barem jednom nedeljnom prodjem tuda ...

Lep kraj :)

Bio bi jos lepsi bez kafica u sred parkica

Da, ova basta pored spomenika je bas suvisna i nakaradna , posebno sto vec imas poslasticarnicu i kafic sa lepsim bastama 2o m pored ...

Posted (edited)

Do pre par godina to je bio normalan parkic i onda se nekom svideo da napravi bastu za kafic. Inace omiljena RTS lokacija. Metla bez drske i milion drugih stvari su tu snimali.

Uopste Palmoticevu filmadzije obozavaju.

Edited by katamaran
Posted (edited)

Meni je malo sokantno u smislu eye-opening bilo kad je May pisala o Indiji, o onom nekom Indijcu koji ih je 15 min vozio riksom za samo 150 dinara. Moja plata u Srbiji, nakon sto sam zavrsila fakultet i zaposlila se u struci bila je nekih 24 hiljade dinara, u danasnjim parama to je 36 hiljada dinara, iliti 200 sadasnjih dinara na sat. Ako taj Indijac uspe da dnevno obavi 8 takvih 15tominutnih voznji po istoj tarifi, onda on nista slabije ne zaradjuje od mene tad sa mojim poslom u struci nakon fakulteta u Srbiji (jos sta on moze da kupi sa tim u Indiji, a sta ja u BGu, al opet ja nisam bila Indijac jer sam imala stan kod roditelja, i materijalnu pomoc sa njihove strane umesto da sa tim parama a bez nasledjene kuce smisljam kako da nahranim petoro dece).

Bruto, neto, pristup zdravstvenoj zastiti. Life expectancy. 

Nije isto. Nije ni blizu. 

Pozivanje na ostatke iz nekih ranijih, produktivnih perioda valja razraditi. Ne mozemo sve uspehe u pogledu zdravstvene zastite pripisati nasledju. 

Edited by pacey defender
Posted

ljutić, stevana sremca - superica mesto, osobito leti

Posted

Bruto, neto, pristup zdravstvenoj zastiti. Life expectancy. 

Nije isto. Nije ni blizu. 

Pozivanje na ostatke iz nekih ranijih, produktivnih perioda valja razraditi. Ne mozemo sve uspehe u pogledu zdravstvene zastite pripisati nasledju. 

Porodica koja u Srbiji nije nasledila zemlju i kucu, ili stan u gradu, cesto zivi nista bolje od tog indijskog standarda. Ima po Blicu cesto onih reportaza. Domet nekoga ko u Srbiji krece u zivot kao prosecan Indijac - bez smislenog nasledstva, bez roditelja koji su uspeli da ga odskoluju zahvaljujuci sistemu iz stare Juge i sl, cesto ostaje na nivou treceg sveta (pogledaj pod Romi, pogledaj pod srpske seoske porodice bez (znacajne) zemlje), tako da ja tu pricu o nasledstvu ne bih olako izbacivala iz jednacine.

Posted

ljutić, stevana sremca - superica mesto, osobito leti

+1
Posted

Porodica koja u Srbiji nije nasledila zemlju i kucu, ili stan u gradu, cesto zivi nista bolje od tog indijskog standarda. Ima po Blicu cesto onih reportaza. Domet nekoga ko u Srbiji krece u zivot kao prosecan Indijac - bez smislenog nasledstva, bez roditelja koji su uspeli da ga odskoluju zahvaljujuci sistemu iz stare Juge i sl, cesto ostaje na nivou treceg sveta (pogledaj pod Romi, pogledaj pod srpske seoske porodice bez (znacajne) zemlje), tako da ja tu pricu o nasledstvu ne bih olako izbacivala iz jednacine.

nije to bas tako. evo ti primer vecine mojih zemljaka iz krajine koji su dosli u srbiju bez icega, dobar deo njih nije dosao do novca prodajom nekretnina u hrvatskoj, jer su u pitanju i inace bile pripizdine, a sad su puste, neretko pripizdine sravljene sa zemljom u kojima niko ne zivi i za koje naravno niko nije zainteresovan. dakle bez ikakvog nasledstva. skoro svi ti ljudi su dosli u posed neke nekretnine u srbiji, delom donacijama, ali mahom svojim radom.

Posted

Fakat je da je gotovo 90% populacije u 20. veku moralo skoro sve ispočetka. Malo ko je šta nasledio ili ako je nasledio to je prodao da bi se negde drugde locirao i krenuo ispočetka

Posted

Odakle ovoliko prosjaka , na svakih 50m. Izmamilo ih sunce na (centralne) ulice grada ili ih proterali iz Nemačke i Austrije?

Posted

Odakle ovoliko prosjaka , na svakih 50m. Izmamilo ih sunce na (centralne) ulice grada ili ih proterali iz Nemačke i Austrije?

Došo Toma jbg

Posted

Fakat je da je gotovo 90% populacije u 20. veku moralo skoro sve ispočetka. Malo ko je šta nasledio ili ako je nasledio to je prodao da bi se negde drugde locirao i krenuo ispočetka

to važi za 90% stanovništva svuda, svakih ~5 godina...

ne kažem tebi, no malo više čituckanja smita i marksa, sve bi opredmetilo

Posted

to važi za 90% stanovništva svuda, svakih ~5 godina...

ne kažem tebi, no malo više čituckanja smita i marksa, sve bi opredmetilo

:wub:

mali ti je ovaj forum