SNARC Posted March 10, 2015 Posted March 10, 2015 mene bude nekako sramota kada bacam djubre, a tu neko čeprka po kontejneru, a to je skoro svaki put :( Zato uvek odvojim ono sto je upotrebljivo za klopu ili staru garderobu ili obucu u posebne kese i okacim ih sa spoljne strane kontejnera..Ako je neko tu, sapnem da eto, mozda ima nesto korisno u kesi. Moj kraj se smatra za dobrostojeci pa ljudi bukvalno kampuju ispred kontejnera cekajuci da neko nesto baci. Tuzno..
Geo Posted March 10, 2015 Posted March 10, 2015 Preneću svoj post sa jednog drugog foruma. U ovom postu sam sažeo to iskustvo koje menja, pa ga ne bih sada redigovao jer i dalje nosim isto sećanje. Bukvalno je tako, zivim na nekih 20m od Bajlonija i te nadrealne scene vidjam svakodnevno. Jedan pozornik sa jasnim ovlascenjima(koji bi bio zaduzen samo za tu lokaciju) , bi bio dovoljan da u potpunosti normalizuje situaciju, ali na zalost mi ne zivimo u normalnoj zemlji ...
zoki Posted March 10, 2015 Posted March 10, 2015 Zato uvek odvojim ono sto je upotrebljivo za klopu ili staru garderobu ili obucu u posebne kese i okacim ih sa spoljne strane kontejnera..Ako je neko tu, sapnem da eto, mozda ima nesto korisno u kesi. Ja još na sve to uvijem u foliju i zalepim nalepnicu na kojoj napišem šta je unutra..
Аврам Гојић Posted March 10, 2015 Posted March 10, 2015 Bukvalno je tako, zivim na nekih 20m od Bajlonija i te nadrealne scene vidjam svakodnevno. Jedan pozornik sa jasnim ovlascenjima(koji bi bio zaduzen samo za tu lokaciju) , bi bio dovoljan da u potpunosti normalizuje situaciju, ali na zalost mi ne zivimo u normalnoj zemlji ... Nisam siguran da je posredi nekompetencija, naša policija je vrlo efikasna kada to želi da bude. Mislim da je ideja da se dopusti grupisanje klošara baš na toj lokaciji koja je ipak malo izvan onoga što se percipira kao elitna zona. To sa beskućnicima i klošarima je kao reka, možeš samo da je usmeravaš.
gospa buba Posted March 10, 2015 Posted March 10, 2015 Bukvalno je tako, zivim na nekih 20m od Bajlonija i te nadrealne scene vidjam svakodnevno. Jedan pozornik sa jasnim ovlascenjima(koji bi bio zaduzen samo za tu lokaciju) , bi bio dovoljan da u potpunosti normalizuje situaciju, ali na zalost mi ne zivimo u normalnoj zemlji ... ali nije problem normalizacija ili "normalizacija", kako kome. problem je iz chega proistiche ta pojava. sklanjanje sve vishe i vishe sirotinje koja zivi svoj zivot na ulicama nije reshenje nichega, ono chini da nashem oku bude prijatnije, i to je sve. postavlja se pitanje ko su oni, i ko smo mi, imaoci vishe i li manje srece u novoj raspodeli :(
hazard Posted March 10, 2015 Posted March 10, 2015 (edited) Zato uvek odvojim ono sto je upotrebljivo za klopu ili staru garderobu ili obucu u posebne kese i okacim ih sa spoljne strane kontejnera..Ako je neko tu, sapnem da eto, mozda ima nesto korisno u kesi. +1 Npr. sa stvarima, ako nisu izbledele i iscepane a meni više ne trebaju ja ih nosim u Crveni krst ili dajem kada su neke PPP akcije (tipa one za azilante). Ako je nešto malo pocepkano, izbledelo itd. ali još uvek može da se nosi, ja operem, složim, stavim u kesu i okačim o kontejner. Uglavnom nestane u roku od 15-20 minuta. I onda podsvesno uvek čekam da naletim na nekog malog Roma iz kraja kako nosi moj stari duks ili tako nešto, mada mi se do sada to nije desilo. Edited March 10, 2015 by hazard
Geo Posted March 10, 2015 Posted March 10, 2015 (edited) @ Vasilije Naravno , zato sam i napisao "sa jasnim ovlascenjima" ... Ne znam sta je za njih "elitna zona" ali cinjenica da svaki stranac koji proseta Skadarlijom, obavezno overi i Bajloni , jer su centralne pijace obicno dusa metropola. U pocetku mi je bilo zanimljivo da posmatram facu stranca , kada ugleda u ponudi "golu deciju lutku bez glave ", ali osecaj sramote,tuge i gadjenja je brzo prevazisao tu znatizelju, tako da sve vise zaobilazim te "elitne" delove ... @gsn Buba Naravno da ne normalizuje socijalne probleme ,ali to sto dozvoljavas ekolosku,i urbanu anarhiju ne resava nista , sta vise jos vise produbljujes problem ... Edited March 10, 2015 by Geo
garcia Posted March 10, 2015 Posted March 10, 2015 meni najviše smetaju ljudi koji svoje đubre u kesama pokušavaju da uguraju u one male kante koje se postavljaju po parkovima između zgrada. mrzi ih da odu 50m dalje gde ima čitava kompozicija kontejnera. kučići se penju u potrazi za hranom, vade kese, cepaju i razbacuju unaokolo. i čopori lutalica. ne znam za vas, meni totalno suludo da pokupiš psa lutalicu, sterilišeš ga i vratiš tamo gde si ga pokupio mislim šta, je l' pseto imalo stanarsko pravo na prostor između zgrada, kod pumpi, pored pijace... neka ih vode ga u Nemanjinu pa ih puste tamo. eto nek zaduže žardinjeriju da bude animal police bolje nego što jure nemače karata.
nera Posted March 10, 2015 Posted March 10, 2015 i čopori lutalica. ne znam za vas, meni totalno suludo da pokupiš psa lutalicu, sterilišeš ga i vratiš tamo gde si ga pokupio Zato sto nemas gde da ga udomis, a bolje je da je pas sterilisan, vakcinisan, cipvan i pregledan i da seta po kraju pa mu se mozda i neko smiluje, ili izigrava zgradnog ljubimca, isl. nego da zavrsi u kafileriji. Naravno, sinteri ne vode racuna najcesce pa izbacuju kucice gde stignu (kad ih uopste vracaju) sto izaziva probleme sa psima koji su vec u kraju, plus je pas dezorijentisan jer je u nepoznatom kraju, itd. itd. Kod nas bi prvo trebalo urediti vlasnike pasa pa tek na kraju same ulicne pse jer bez ovih prvih ovi drugi ne bi ni postojali. Znaci, stroga kontrola ko/kako/zasto uzima zivotinju, u kakvim uslovima da je drzi, i potpuna materijalna i krivicna odgovornost za vlasnike. Mogli bi komunalci, za pocetak, da kaznjavaju vlasnike koji ne skupljaju minuli rad za svojim psima, pa onda redom.
Аврам Гојић Posted March 10, 2015 Posted March 10, 2015 i čopori lutalica. ne znam za vas, meni totalno suludo da pokupiš psa lutalicu, sterilišeš ga i vratiš tamo gde si ga pokupio nije intuitivno, ali na duže staze završava posao.
Ariel Posted March 10, 2015 Posted March 10, 2015 čestitam narode kako ste ga smračili za medalju, ovaj topic po sadržaju najzad počinje da odražava naslov, makar što se tiče beogradskih iskustava.
Аврам Гојић Posted March 10, 2015 Posted March 10, 2015 čestitam narode kako ste ga smračili za medalju, ovaj topic po sadržaju najzad počinje da odražava naslov, makar što se tiče beogradskih iskustava. Uvek možeš da me zamoliš za zamračivanje nekog topika, ja tako umem o svemu da pričam.
Amelija Posted March 10, 2015 Author Posted March 10, 2015 ovaj topic po sadržaju najzad počinje da odražava naslov, ¿?
Recommended Posts