Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

ja se ne bih hvalio čitanjem bilo kakvih a kamoli ruskih knjiga  :fantom:

Posted

Tebi to i nije potrebno, spontano iskriš od mudrosti   :wub:

Posted

Upravo si dala akademsku definiciju ruskog pojma "manilovščina", nastalom po onom dobrodušnom zvekanu iz "Mrtvih duša", koji sanja kako su on i glavni junak postali takvi prijatelji da ih je car imenovao za generale, a najveći mu je strah da u svom delovanju ne načini kakvu štetu, citiram, "najdaljim planovima Rusije".

e, nisam znao za manilovščinu, sećam se samo oblomovščine

Posted

e, nisam znao za manilovščinu, sećam se samo oblomovščine

ja sam znala samo za beri manilovshtinu :unsure:

Posted

oblomovščina iliti oblomovština - osobina čoveka nepokretnog, lenjog, slabe volje, po prirodi dobrog i pitomog, ali od koga su vaspitanje i društvena sredina učinili gotovana (po Oblomovu, glavnom junaku istoimenog romana ruskog pisca I.A. Gončarova)

Posted (edited)

oblomovščina iliti oblomovština - osobina čoveka nepokretnog, lenjog, slabe volje, po prirodi dobrog i pitomog, ali od koga su vaspitanje i društvena sredina učinili gotovana (po Oblomovu, glavnom junaku istoimenog romana ruskog pisca I.A. Gončarova)

nene, znam za oblomovshtinu, ali od manilovshtina znam samo za tu berijevu ^_^

ovo nije dobro :lolol:

Edited by gospa buba
Posted (edited)

Da, manilovščina, zaista malo ređi izraz (zapravo jako redak), a označava sličan splet osobina, ali drugačijih korena. To je osobina čoveka sklonog dokonom, sentimentalnom i nemogućem sanjarenju, a koren nije u gotovanstvu nego u moralnoj zapuštenosti usred društvene nepokretnosti, jer se ove osobine javljaju i kod veoma privilegovanih gotovana, i kod izuzetno siromašnih ljudi.

Edited by Грешни Василије
Posted

Nego da li je Đinđić imao i jednog bliskog saradnika koji nije bio krimos, diletant, poludeli malograđanin ili prevarant?

to je možda tako ali pazi gledaj vidi ti saradnici su ga ipak najbolje poznavali a oni kažu sledeće 

Gradski menadžer Goran Vesić tvrdi da bi Zoran Ðinđić bio srećan zbog puta koji Srbija danas ide i smatra da bi, da je živ, sigurno bio u vlasti sa Aleksandrom Vučićem i njegovom strankom

Nekadašnji bliski Ðinđićev saradnik, koga danas neki nazivaju i "Vučićevim demokratom" u intervjuu za tabloid "Kurir" podseća da ga sa "Vučićem vezuje prijateljstvo još iz studentskih dana".

"Srećan sam što mogu aktivno da učestvujem u toj politici, koja ima iste ili slične ciljeve koje je imao i Ðinđić. Vučić je izrastao u političara evropskog formata", ocenio je Vesić.

Prema njegovim rečima, "energiju koju je imao Zoran Ðinđić, danas ima Aleksandar Vučić".

"Tu energiju, posvećenost poslu, želju da se nešto promeni, osećaj za odnose u svetu i svest o tome koje reforme treba da sprovede naše društvo da bi bilo moderno i konkurentno. To sve vidim danas u Vučiću", objasnio je Vesić.

Na opasku da je, po nekima, jeres porediti Ðinđića i Vučića, gradski menadžer uzvraća tvrđom da to kažu "ljudi koji Ðinđića uopšte nisu poznavali, a verovatno mu nikad nisu prišli na bliže od 100 metara".

"Neki od njih su ga i napadali za života, a posle njegove smrti setili su se da mogu da profitiraju na njemu. Uglavnom, isti ljudi danas napadaju Vučića. Dakle, nije jeres", smatra Vesić.

"Ðinđić je bio moderan političar, usmeren ka ostvarenju cilja", istakao je Vesić i ocenio da bi Ðinđić "bio srećan da može da vidi kojim putem ide Srbija jer to je ono što je i on želeo".

Upitan da li bi bio u vlasti s Vučićem, Vesić je odgovorio da je apsolutno siguran u to.

"Problem je što smo posle njegove smrti morali da čekamo deset godina da se pojavi politika koja pokušava da sprovede slične ideje - priključenje Evropskoj uniji, reforme i promene u zemlji...", objasnio je Vesić.

zato govorimo da je tadić bio usavršenija verzija đinđića što je dokazao više hiljada puta a poslednji put degažiravši fasciklu s vučićevom ponudom  :fantom:

Posted

Pazi gledaj sada ti, video sam i malo me je zbunilo to što sam nakon što sam sabrao u glavi sve one likove, uključujući i ovu spodobu, koje je Đinđić držao oko sebe,  pomislio u sebi da mnogi od ovih navoda uopšte nisu daleko od istine. 

Posted

A šta će da rade sa ostalim parkovima, jel' će da prave ogradu?

nećeš verovati:

ima dosta tome, dve godine bar, bio sam u parku s kujama. prolaze dva žandara, tu je nas desetak, jedan žandar kaže drugom kako bi taj deo paka trebalo zatvoriti. tu su vlada, ministarstvo, sud. nije pomenuo "monument".

inače, pre koštuničine vlade, i posle 12. marta 2003. moglo je da se prolazi između vlade i suda. sada ne može ni između MIPa i CIPa.

glupo je da se kojekavi kučkari i raznorazni šetkaju parkom na koji gleda SPS

Posted (edited)

Uostalom što da ne naprave ogradu, već zamišljam kako se kod Tašmajdana pojavljuju šljakeri, udaraju direke i stavljaju onu najjeftiniju žičanu ogradu oko njega, pre toga se u novinama pojavljuju članci kako grad ulaže n miliona dinara u sređivanje parkova. To bi bio logičan završetak ovakve rekonsrtukcije tašmajdanskog parka.

Edited by Anonymous
Posted

Ili još bolje, da stave ogradu i naplaćuju ulaz u Miljakovački park kod toplane. Park je u rekonstrukciji poslednjih šest godina, sa sve onim japanskim zajebancijama. 

Posted

Pa može i on da se ogradi, a ima i zidine, u stvari samo treba da na kapijama postave naplaćivače karata.

Posted

A mogao bi onda i busplus da se uvede i u parkove. Validiraš kartu na kapiji kad uđeš i imaš pravo da 90 minuta provedeš u parku.